Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Η Σαουδική Αραβία ρίχνεται στην μάχη των... δανεικών

Η Σαουδική Αραβία ρίχνεται στην μάχη των... δανεικών

Η εκτόξευση των ελλειμμάτων και η βουτιά των εσόδων από το πετρέλαιο οδηγεί το Ριάντ στην λήψη δανείου $10 δισ. από τράπεζες του εξωτερικού. Ετοιμάζει το έδαφος για την πρώτη έκδοση ομολόγου μετά από 25 χρόνια. Το «όραμα» για την μετα-πετρελαϊκή εποχή και ο ρόλος της Aramco.

Τα αρνητικά επιτόκια ωθούν τις κεντρικές τράπεζες στο ρίσκο

Τα αρνητικά επιτόκια ωθούν τις κεντρικές τράπεζες στο ρίσκο

Oι κεντρικές τράπεζες είναι περισσότερο γνωστές για τη θέσπιση επιτοκίων και το τύπωμα χρήματος, όμως είναι και μεταξύ των μεγαλύτερων επενδυτών. Γιατί μεταβάλλουν τη στρατηγική διαχείρισης των χαρτοφυλακίων τους. Ποιες επενδύσεις εξετάζουν.

H Γερμανία τα κάνει όλα για τα... λεφτά!

H Γερμανία τα κάνει όλα για τα... λεφτά!

Η επίθεση Σόιμπλε στον Ντράγκι δεν οφείλεται σε φιλοσοφικές διαφωνίες αλλά σε στενά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Μεγάλο το πλήγμα των αρνητικών επιτοκίων σε γερμανικές τράπεζες και ασφαλιστικές. Η ισορροπία τρόμου με την ΕΚΤ.

Ερχονται μεγάλες αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών

Ερχονται μεγάλες αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών

Πριν από τις Γενικές Συνελεύσεις των συστημικών τραπεζών αναμένεται να προχωρήσουν οι αλλαγές. Περί τα 20 μέλη του ΔΣ αναμένεται να αλλάξουν, με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί.

Πέντε απαντήσεις για το πετρέλαιο μετά το ναυάγιο της Ντόχα

Πέντε απαντήσεις για το πετρέλαιο μετά το ναυάγιο της Ντόχα

Πώς αναμένεται να κινηθούν οι τιμές και τι θα συμβεί από εδώ και πέρα. Πώς διαβάζει η αγορά την αποτυχία των ισχυρών χωρών να φτάσουν σε συμφωνία και το ερώτημα για τη στάση της Σαουδικής Αραβίας.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες «ξέχασαν» τις αγορές μετοχών

Η στροφή επενδυτών από τις αγορές ομολόγων στα χρηματιστήρια δημιουργεί νέα δεδομένα για τις μετοχές. Οι παράπλευρες συνέπειες των αρνητικών επιτοκίων και πώς επηρεάζουν τις στρατηγικές των CEOs. Γιατί οι εισηγμένες μειώνουν τις επενδύσεις.

Τσίπρας: Η Ελλάδα διέψευσε τις Κασσάνδρες

Δεν καταλαβαίνω γιατί το ΔΝΤ επιμένει σε φορολογική μεταρρύθμιση που είναι λιγότερο προοδευτική, γράφει ο πρωθυπουργός. Η χώρα έχει κινηθεί καλύτερα απ' ό,τι αναμενόταν σε μια σειρά στόχους. Θέλουμε ολοκλήρωση αξιολόγησης εντός ημερών.

Ο Σόιμπλε να σταματήσει να κουνά το δάχτυλο στον Ντράγκι!

Η εκστρατεία των Γερμανών κατά της ΕΚΤ αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση της ανεξαρτησίας της. Λεπτή η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε δημοσιονομική και νομισματική πολιτική. Οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν να ακολουθούν τα... λόμπι.

Μην πυροβολείτε την ΕΚΤ για τα αρνητικά επιτόκια

Τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, συμπτώματα της ασθένειάς μας και όχι αιτία. Η αδικαιολόγητη εμμονή με το χρέος και η ανάγκη για επεκτατικές δημοσιονομικές πολιτικές. Η Γερμανία πρέπει να σταματήσει να διαμαρτύρεται και να βοηθήσει.

Παρίσι-Βερολίνο ζητούν μαύρη λίστα φορολογικών παραδείσων

Ευκαιρία για αυστηρότερα μέτρα κατά της φοροαποφυγής των πολυεθνικών, τα Panama Papers. Οι υπεράκτιες δικαιοδοσίες αναμένεται να βρεθούν ψηλά στην ατζέντα της συνεδρίασης του ΔΝΤ αυτή την εβδομάδα. Το σχέδιο δέκα σημείων του Σόιμπλε και οι κινήσεις της Γαλλίας.

Βάιντμαν: Κρίσιμο δεν είναι το χρέος, αλλά οι μεταρρυθμίσεις

Στα χαρακώματα τράπεζες-κυβερνήσεις για τα αρνητικά επιτόκια

Ο κόσμος χρειάζεται τώρα ενιαίους κανόνες

Η κόντρα Σαουδικής Αραβίας-Ιράν σε 90’’

Πώς ανατρέπει τα δεδομένα στην ΕΕ το ολλανδικό δημοψήφισμα

Μη σας τρομάζει η Ευρώπη πολλών ταχυτήτων

Το «όχι» στο ολλανδικό δημοψήφισμα βάζει φωτιά στη... Βρετανία

Μπούμερανγκ οι νομισματικοί πόλεμοι σε Ευρώπη και Ιαπωνία

Παγκόσμια οργή για τους φορολογικούς παραδείσους

Η ΕΕ δεν πρέπει να αφήσει τις ΗΠΑ να γίνουν… Παναμάς!

v