Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Τα πέντε μηνύματα του stress test της EBA

Τα πέντε μηνύματα του stress test της EBA

Τα ερωτηματικά στο σχέδιο διάσωσης της Monte dei Paschi και τα «ψιλά γράμματα» του stress test. Ποιες τράπεζες σκιάζουν τη θετική εικόνα του κλάδου. Η αρνητική έκπληξη της Ιρλανδίας, τα χτυπήματα στις βρετανικές τράπεζες και το δομικό πρόβλημα στη Γερμανία.

Εφυγαν κεφάλαια $76 δισ. από τα ευρωπαϊκά μετοχικά α/κ

Εφυγαν κεφάλαια $76 δισ. από τα ευρωπαϊκά μετοχικά α/κ

Όλο και πιο απαισιόδοξοι οι επενδυτές για την Ευρώπη, λόγω του Brexit και των προβλημάτων στις ιταλικές τράπεζες. Συνεχίζεται η εκροή κεφαλαίων από τα ευρωπαϊκά equity funds. Στροφή σε τοποθετήσεις με υψηλότερο ρίσκο, στο κυνήγι αποδόσεων.

Αρωμα ψυχρού πολέμου στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Αρωμα ψυχρού πολέμου στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Η προεκλογική μάχη στις ΗΠΑ αντιγράφει σενάριο του Χόλιγουντ. Σε ρόλο Ρώσου κατασκόπου ο Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο να καταλάβει τον Λευκό Οίκο. Πώς επηρεάζουν την πλοκή τα γεωπολιτικά παιχνίδια και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η ανατροπή με τα WikiLeaks και το happy end.

Κλίντον και Τραμπ επέλεξαν τη σκληρή πόλωση

Κλίντον και Τραμπ επέλεξαν τη σκληρή πόλωση

Δύο διαφορετικές Αμερικές εμφανίστηκαν στα συνέδρια των δύο υποψηφίων για την προεδρία αυτή την εβδομάδα. Σε ποιες κοινωνικές ομάδες ποντάρει η Κλίντον για τη νίκη. Οι λευκοί άνδρες της μεσαίας τάξης στο στόχαστρο του Τραμπ. Τα ρίσκα και το στοίχημα της συμμετοχής.

Εκροές 20,7 δισ. από τα hedge funds τον Ιούνιο

Εκροές 20,7 δισ. από τα hedge funds τον Ιούνιο

Ένα ιδιαίτερα αρνητικό σερί εκροών για τον κλάδο παρότι σε επίπεδο αποδόσεων εμφανίζει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Αρχισαν παζάρια για τη μείωση των αμοιβών που εισπράττουν οι διαχειριστές.

Τα παζάρια Ερντογάν και το μεγάλο δίλημμα της Τουρκίας

Η Τουρκία απομακρύνεται και άλλο από την Ευρώπη μετά το πραξικόπημα. Η προτεραιότητα του Ερντογάν είναι ο πόλεμος κατά του Γκιουλέν και όχι η μάχη ενάντια στο ISIS. Το σενάριο της διόγκωσης των εκκαθαρίσεων και οι δυνατότητες για νέα δημοκρατική συναίνεση.

El-Erian: Η ηρεμία στις αγορές κρύβει παγίδες

Ο «δείκτης φόβου» VIX βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα παρά τα υψηλά συστημικά ρίσκα, προειδοποιεί ο El-Erian. Εκκληση στους επενδυτές να κάνουν προσαρμογές πριν είναι αργά. Ποιο είναι το μεγάλο λάθος που πρέπει να αποφύγουν.

Συνασπισμός Rank και 888 για εξαγορά της William Hill

Σε προκαταρκτικό στάδιο οι συζητήσεις των δύο εταιρειών. Στο επίκεντρο οι δραστηριότητες της εταιρείας στο διαδίκτυο. Μπαράζ συγχωνεύσεων στον κλάδου του στοιχηματισμού. Πονοκέφαλος η αύξηση των φόρων και το αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Το υψηλό τίμημα των λανθασμένων επιλογών της Ευρώπης

Οι λάθος αντιλήψεις της Βρετανίας για την ΕΕ και οι λάθος κινήσεις της ευρωζώνης που οδήγησαν στο Brexit. Το παράδειγμα των τραπεζών και της ελληνικής διάσωσης. Ποια είναι η βιώσιμη λύση για την Ευρωζώνη και την Ευρώπη.

Το Brexit τρομάζει τις χώρες εκτός ευρωζώνης

Καθώς η ευρωζώνη ίσως βαθαίνει την ολοκλήρωση, οι εκτός ευρώ χώρες εγκλωβίζονται σε μια περιοχή δεύτερης ταχύτητας. Η υιοθέτηση του κοινού νομίσματος μπορεί να είναι «καταστροφή» για κάποιες οικονομίες αυτή τη στιγμή, αλλά και το «απέξω» έχει τις δυσκολίες του.

Crash test στη νέα τρέλα του Pokemon Go!

Οι ελίτ και η λαϊκή εξέγερση απέναντι στο σύστημα

Ευάλωτοι οι θεσμοί στην Άγκυρα μετά το πραξικόπημα

Σωσίβιο στους ιδιώτες ψάχνει η Ιταλία για τη Monte Paschi

Lew: Το πραξικόπημα ενισχύει την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Oι θεωρίες συνωμοσίας για το αποτυχημένο πραξικόπημα

Τα αμοιβαία κεφάλαια δέχτηκαν τις μεγαλύτερες εκροές 12μήνου

H ελληνική εφορία εισέβαλε στο σπίτι του πρώην επικεφαλής της UBS

Το παρασκήνιο του αποτυχημένου πραξικοπήματος

Lex: Ο λογαριασμός του πραξικοπήματος και το παράδειγμα της Αιγύπτου

v