Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Η απληστία βλάπτει σοβαρά το... πορτοφόλι

Η απληστία βλάπτει σοβαρά το... πορτοφόλι

Οι συναισθηματικά προσκολλημένοι στα χρήματα κάνουν και τα μεγαλύτερα λάθη στη διαχείρισή τους. Η άλογη συμπεριφορά τους, ωστόσο, δημιουργεί μια ευκαιρία για τους μεγάλους επενδυτές, ώστε να χτίσουν τις περιουσίες τους.

Η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να προσφέρει ανάπτυξη

Η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να προσφέρει ανάπτυξη

Η ενίσχυση των προοπτικών των οικονομιών για δημιουργία θέσεων εργασίας είναι η απάντηση για την τόνωση της ανάπτυξης, και όχι η αύξηση των ελλειμματικών δαπανών, υποστηρίζει ο οικονομολόγος της Allianz, Michael Heise.

Το μεγάλο δίλημμα της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς

Το μεγάλο δίλημμα της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς

Ανεργία, επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου, διασώσεις ανεύθυνων τραπεζών, αύξησαν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Γιατί ο «τρίτος δρόμος» των Μπλερ και Σρέντερ ήταν μόνο για τις «ηλιόλουστες μέρες». Η άνοδος της ακροδεξιάς και η μόνη επιλογή των φιλοευρωπαίων.

Οι τιμές του πετρελαίου και το παιχνίδι της Σαουδικής Αραβίας

Οι τιμές του πετρελαίου και το παιχνίδι της Σαουδικής Αραβίας

Οι προσδοκίες για έλεγχο της παραγωγής οδήγησαν υψηλότερα τις τιμές του μαύρου χρυσού. Η Σαουδική Αραβία εμφανίζεται, με δηλώσεις υπουργών, θετική στο να συμβάλει. Η αύξηση της παραγωγής της όμως στέλνει άλλα μηνύματα…

Το Ρίο και η επόμενη μέρα μετά τους Ολυμπιακούς

Το Ρίο και η επόμενη μέρα μετά τους Ολυμπιακούς

Μια πόλη, μια χώρα που προσπαθεί να αλλάξει, αναδεικνύεται μέσα από τις μεγάλες αντιθέσεις, το ποδόσφαιρο, τους χορούς και την οικονομία. Η άλλη όψη της πόλης που φιλοξένησε τους Αγώνες.

Η αδύναμη παραγωγικότητα εξουδετερώνει την νομισματική πολιτική

«Διαβρωτική» για το βιοτικό επίπεδο η άτονη παραγωγικότητα, τονίζει ο οικονομικός σύμβουλος της HSBC. Η εστίαση στον πληθωρισμό πρέπει να αντικατασταθεί από στόχευση στο ονομαστικό ΑΕΠ. Η δημοσιονομική τόνωση αυξάνει το χρέος χωρίς οφέλη για την οικονομία.

Η Ισπανία απειλεί το ρεκόρ ακυβερνησίας του Βελγίου

Το πολιτικό αδιέξοδο βαθαίνει στην Ισπανία και η διεξαγωγή εκλογών για τρίτη φορά σε 12 μήνες παραμένει σοβαρό ενδεχόμενο. Γιατί ο Ραχόι εμφανίζεται να σκληραίνει τη στάση του. Οι εύθραυστες διαπραγματεύσεις με τους Cuidadanos.

Ο γόρδιος δεσμός της Μέρκελ με τον Ερντογάν

«Πολικές θερμοκρασίες» στις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας, αλλά η καγκελάριος δεν «τσιμπάει το δόλωμα» να συγκρουστεί ανοικτά με τον τούρκο πρόεδρο. Η σημασία της συμφωνίας στο προσφυγικό και οι άλλοι λόγοι για τη στάση της.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες βλάπτουν σοβαρά την οικονομία

Ο ενάρετος κύκλος που επιχειρούν να φέρουν οι κεντρικές τράπεζες με τα αρνητικά επιτόκια και τα QE μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Τα σημάδια μιας οικονομίας που δεν δουλεύει και η ανάγκη αλλαγής… φίλτρων. Γράφει ο Bill Gross.

Stiglitz: Για να σωθεί η Ευρώπη πρέπει να θυσιαστεί το ευρώ

«Ελαττωματικό από τη γένεσή του» το ενιαίο νόμισμα, υποστηρίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος. Γιατί δεν λειτουργεί και πώς ουσιαστικά υπονομεύει το ευρωπαϊκό πρότζεκτ. Εισηγείται την εισαγωγή ενός «Βόρειου» και ενός «Νότιου» Ευρώ.

Οι ευρωτράπεζες σκέφτονται να βάλουν τα λεφτά… στο στρώμα!

Ο ξαφνικός έρωτας του Μπάφετ με την τεχνολογία

Η μοίρα του Ανδρέα Γεωργίου έχει σημασία

Μπαίνει… κορσές Βρυξελλών σε WhatsApp και Skype

Το Facebook αντεπιτίθεται στο ad blocking

O Γεωργίου, η ΕΛΣΤΑΤ και το... δωμάτιο γεμάτο καπνό

Τα ράλι στις αγορές που δεν περίμενε κανείς!

Οι επενδυτές μαζεύουν μετρητά λόγω... απελπισίας

Η τραπεζική οδύσσεια της Ιταλίας και το πραγματικό πρόβλημα

Η σημασία της εμπιστοσύνης και η εποχή της Airbnb

v