Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Η Σαουδική Αραβία και η «τοξική σχέση» με τις ΗΠΑ

Η Σαουδική Αραβία και η «τοξική σχέση» με τις ΗΠΑ

Η 11η Σεπτεμβρίου προκάλεσε μόνιμο ρήγμα στις σχέσεις του Ριάντ με την Ουάσιγκτον παρά τα αμοιβαία συμφέροντα. Πως η απώλεια εμπιστοσύνης επιδεινώθηκε από τη συμφωνία για το Ιράν και την άνοδο του ISIS.

Γιατί «κατέρρευσε» τόσο γρήγορα η στερλίνα;

Γιατί «κατέρρευσε» τόσο γρήγορα η στερλίνα;

Οι αιτίες για τη βουτιά μπορεί να είναι από «fat-finger trade» και «λάθος» αλγορίθμου, μέχρι λήξεις options ή και τη στάση Ολάντ στο θέμα του Brexit. Η στερλίνα πάντως δεν έχει ανακάμψει πλήρως, με τους traders να αναμένουν νέους κλυδωνισμούς.

To χρέος που δεν μπορεί να πληρωθεί, δεν θα πληρωθεί

To χρέος που δεν μπορεί να πληρωθεί, δεν θα πληρωθεί

Το ΔΝΤ δεν αφήνει περιθώρια δικαιολογίας για τη μη λήψη άμεσων μέτρων μακροοικονομικής τόνωσης. Πώς θα σπάσει ο φαύλος κύκλος υψηλού χρέους-χαμηλής ανάπτυξης. Ενισχύεται το επιχείρημα για διαγραφές χρέους και περνούν σε δεύτερη μοίρα οι εκκλήσεις για μεταρρυθμίσεις.

«Καμπανάκι» από DBRS για Πορτογαλία

«Καμπανάκι» από DBRS για Πορτογαλία

Η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Πορτογαλία, τα μεγάλα διαρθρωτικά της προβλήματα και η άνοδος αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, δημιουργούν πτωτικές πιέσεις για την αξιολόγηση της χώρας, σύμφωνα με οικονομολόγο της DBRS. Στις 21/10 η απόφαση για το αν θα υποβαθμιστεί σε "junk".

Η ευρωπαϊκή Αριστερά πρέπει να αλλάξει πορεία

Η ευρωπαϊκή Αριστερά πρέπει να αλλάξει πορεία

Δεν υπάρχει τίποτα το ακραίο στις μεγαλύτερες επενδύσεις, αλλά αυτή την επιλογή προσφέρουν μόνο τα ακραία κόμματα. Μπορεί να θεωρείται αδύνατο να κερδίσουν σε εκλογές ηγέτες όπως ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ωστόσο η στήριξη στους πιο μετριοπαθείς προκατόχους τους καταρρέει.

Wolf: Οι τράπεζες παραμένουν αδύναμος κρίκος

Η Deutsche Bank είναι μια τράπεζα με υψηλή μόχλευση, αμφίβολες δραστηριότητες και ασαφή περιουσιακά στοιχεία. Λογικό να τιμωρούνται οι μέτοχοι για τις αδικοπραγίες της, αλλά τι γίνεται όταν η ποινή απειλεί την επιβίωση ενός τόσο σημαντικού ιδρύματος;

Το contrarian στοίχημα στις ευρωπαϊκές τράπεζες

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες αποτελούν το μεγαλύτερο contrarian στοίχημα στον κόσμο, σύμφωνα με τη Citi. Οι πιέσεις από την ΕΚΤ και τις υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις. Πώς μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα από μια άνοδο του πληθωρισμού και των επιτοκίων.

Deutsche Bank: Τα στελέχη γλιτώνουν, οι μέτοχοι… πληρώνουν

Ενας νέου τύπου ηθικός κίνδυνος αναδύεται από τη βροχή προστίμων προς τις μεγάλες τράπεζες. Οι μέτοχοι καλούνται να σηκώσουν το βάρος, ενώ τα στελέχη απαλλάσσονται λόγω πολύπλοκων συμφωνιών με τις αρχές. Η περίπτωση Deutsche Bank.

Τα πέντε σενάρια για την τύχη της Deutsche Bank

Το ύψος του προστίμου θα κρίνει τις εξελίξεις για την τράπεζα. Παραμένει στο τραπέζι η επιλογή της πώλησης των «ασημικών». Ο κίνδυνος υποβάθμισης και απώλειας της εμπιστοσύνης πελατών. Η λύση της κρατικής στήριξης μέσω συγχώνευσης με Commerzbank.

«Κουρελιασμένοι» οι Ισπανοί Σοσιαλιστές μετά την παραίτηση Σάντσες

Αποδυναμωμένοι και χωρίς ηγεσία, οι Σοσιαλιστές πρέπει να διαλέξουν αν θα επιτρέψουν στο Μαριάνο Ραχόι να επιστρέψει στην εξουσία ή θα ριχτούν στη μάχη επαναληπτικών εκλογών. Το Podemos εξελίσσεται στον νέο τους αντίπαλο.

Deutshe Bank: Οικονομικό πόλεμο από τις ΗΠΑ καταγγέλλουν οι Γερμανοί

Τα «χνάρια» του Μάο στην Κίνα του 21ου αιώνα!

«Θείο δώρο» στους αμερικανούς παραγωγούς η συμφωνία ΟΠΕΚ

Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο τη χαμηλή ανάπτυξη

Δώστε χρήμα στους μεσαίους για να έρθει ανάπτυξη

Λάμπουν δια της... απουσίας τους οι γυναίκες CEO

Τα μοιραία λάθη της Deutsche Bank και του... Twitter

Γκρίνιες Μέρκελ σε Τσίπρα για το προσφυγικό

Γιατί ο Τραμπ απειλεί την πρωτοκαθεδρία της Δύσης

Τι αποκαλύπτει η αγορά για την κατάσταση της Deutsche Bank

v