Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Οι λεονταρισμοί δεν θα σώσουν την Τουρκία

Οι λεονταρισμοί δεν θα σώσουν την Τουρκία

Ο απολυταρχισμός του Ερντογάν δεν αντικαθιστά τις δομικές αδυναμίες της Τουρκίας. Το μήνυμα από την κατάρρευση της λίρας και οι ανάγκες της χώρας για ξένο συνάλλαγμα.

Wolf: Η οδύσσεια της ευρωζώνης δεν έχει τελειώσει ακόμα

Wolf: Η οδύσσεια της ευρωζώνης δεν έχει τελειώσει ακόμα

Ο πραγματικός κίνδυνος για την ευρωζώνη είναι η απόκλιση στις οικονομικές επιδόσεις των μελών της. Η κατάρρευση της ζήτησης και οι αποτυχημένες προσαρμογές στα κράτη του Νότου. Τα θετικά σημάδια και ο ρόλος της Γερμανίας.

Ασκήσεις ισορροπίας από Ντράγκι με κίνδυνο ατυχήματος

Ασκήσεις ισορροπίας από Ντράγκι με κίνδυνο ατυχήματος

Τα «γεράκια» στο Βερολίνο κάνουν όλο και πιο δύσκολη την προσπάθεια υπεράσπισης του QE. Γιατί δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μείωση της νομισματικής τόνωσης. Τα λάθη της ΕΚΤ το 2008 και 2011 και η άνοδος των πολιτικών ρίσκων.

Τα διλήμματα Ντράγκι για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Τα διλήμματα Ντράγκι για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Ο ρυθμός και ο χρόνος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της ΕΚΤ. Το πρόβλημα της έλλειψης επιλέξιμων τίτλων και οι οικονομικές προβλέψεις για την ευρωζώνη. Τα ερωτήματα για την Ιταλία.

Πίστωση χρόνου για διάσωση της MPS απαιτεί η Ιταλία

Πίστωση χρόνου για διάσωση της MPS απαιτεί η Ιταλία

Περιθώριο μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου ζητά το ΔΣ της Monte dei Paschi, προκειμένου να προχωρήσει η ΑΜΚ των 5 δισ. Η στάση της ΕΚΤ, η παραίτηση Ρέντσι και τι ζητούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Το μέλλον του QE και τα μεγάλα διλήμματα της ΕΚΤ

Κρίσιμες αποφάσεις καλείται να πάρει το Δ.Σ. της κεντρικής τράπεζας για το μέλλον του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Γιατί θεωρείται σίγουρο ότι εν τέλει θα «φορτωθεί» ομόλογα αξίας 2,4 τρισ. ευρώ.

Γιατί διστάζουν οι «μνηστήρες» του Twitter

Με 300 εκατ. φανατικούς χρήστες, είναι απορίας άξιον γιατί φθίνει το ενδιαφέρον για την εξαγορά της υπηρεσίας online μηνυμάτων. Ο Giles Wilkes της στήλης Lex και ο Alan Livsey των FT συζητούν.

Βάλτε φόρο στις εταιρείες που δεν επενδύουν

Η έλλειψη επενδύσεων απαιτεί ριζοσπαστικές ενέργειες και αλλαγές στα φορολογικά καθεστώτα. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να τολμήσουν. Μπορούν όμως να φανούν τόσο τολμηρές όταν είναι «υπόχρεες» στο εταιρικό λόμπινγκ;

Γιατί το ιταλικό «όχι» είναι πιο επικίνδυνο απ' το Βrexit

Το ευρωπαϊκό εγχείρημα αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου πίεση. Γιατί η Ιταλία μπορεί να αποτελέσει μεγαλύτερο σοκ από το Brexit. Πώς οι ένθερμοι υποστηρικτές της ενοποίησης τώρα αμφισβητούν το ευρωπαϊκό όραμα.

Παραμένει η κόντρα ΕΕ-ΔΝΤ για την Ελλάδα

Είμαστε ακόμα μακριά από μια συμφωνία με την Ελλάδα, δεν έγινε κάποια υπέρβαση στο Eurogroup, τόνισε αξιωματούχος του ΔΝΤ. Διαφωνία με τους Ευρωπαίους για τα υπερβολικά πλεονάσματα. Η στάση Σόιμπλε και η φράση-κλειδί που βγήκε από την ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών.

«Σωσίβιο» στο Κατάρ ψάχνει η Monte dei Paschi

Η ιταλική πολιτική επιστρέφει στην αβεβαιότητα

Το πολιτικό κέντρο «κρατάει» στην Αυστρία

Τα φορολογικά σχέδια Τραμπ ευνοούν τους έχοντες!

Εξι απαντήσεις για τις κρίσιμες εκλογές στην Αυστρία

To ισχυρό κέντρο μόνο αντίδοτο στον λαϊκισμό

Συμφωνία ΟΠΕΚ: Οι νικητές και οι χαμένοι

Ο Ρέντσι, το δημοψήφισμα και το φάντασμα του... Μουσολίνι

Ο Ολάντ θέλει να σηκώσει το γάντι στον Φιγιόν

Ο Τραμπ και ο κίνδυνος για πυρηνικό όλεθρο

v