Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Crash test στις θέσεις Μακρόν και Λεπέν

Crash test στις θέσεις Μακρόν και Λεπέν

Πώς τοποθετούνται για τις βασικές προκλήσεις της Γαλλίας και της Ευρώπης οι δυο υποψήφιοι που «κονταροχτυπιούνται» στις εκλογές της Κυριακής. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις, τα «αριστερά» στοιχεία του Μακρόν και η ατζέντα Λεπέν.

H ευκαιρία της Μέι για μια ομαλή μετάβαση στο Brexit

H ευκαιρία της Μέι για μια ομαλή μετάβαση στο Brexit

Η απόφαση για την διενέργεια εκλογών δημιουργεί τις συνθήκες για την αποφυγή μιας βίαιης εξόδου. «Κλειδί» να κερδίσει μια μεγάλη πλειοψηφία η Μέι. Τα μαθήματα από τις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης.

Πώς η Πορτογαλία διαψεύδει τις Κασσάνδρες

Πώς η Πορτογαλία διαψεύδει τις Κασσάνδρες

Η ιβηρική χώρα εμφανίζει βελτιωμένα μακροοικονομικά στοιχεία, το τραπεζικό της σύστημα τακτοποιείται και η κυβέρνηση προτίθεται να μειώσει το έλλειμμα. Η αισιοδοξία εξαπλώνεται, αν και μερικοί βλέπουν ρίσκα.

H ήττα του ISIS και το επικίνδυνο παιχνίδι με τα σύνορα

H ήττα του ISIS και το επικίνδυνο παιχνίδι με τα σύνορα

Κινούμενη άμμο θυμίζει το τοπίο στη Μέση Ανατολή. Κίνδυνος για νέες αλλαγές συνόρων. Η καταστροφή του μεσαίου χώρου και η επανεμφάνιση των ισχυρών ανδρών ως εγγυητών της σταθερότητας.

Ο ΟΠΕΚ, η συμφωνία και τα χαμένα βαρέλια πετρελαίου

Ο ΟΠΕΚ, η συμφωνία και τα χαμένα βαρέλια πετρελαίου

Για... «υποκρισία» κινδυνεύει να κατηγορηθεί ο ΟΠΕΚ, λόγω σημαντικής απόκλισης στα επίπεδα παραγωγής και εξαγωγών. Τα βαρέλια που «χάνονται» από τις μειώσεις παραγωγής.

Το Brexit, ο εθνικισμός και το group therapy της Ευρώπης

Τα εθνικιστικά ένστικτα μπορεί να επικρατήσουν και στις δύο πλευρές της Μάγχης. Οι βρετανικές φαντασιώσεις μεγαλείου και η παράδοση του απομονωτισμού. Πώς οι διαπραγματεύσεις μπορεί να ενώσουν τους 27 της Ε.Ε.

Μια «νέα αρχή» για τον Ματέο Ρέντσι

Το πρώτο βήμα για την επιστροφή έγινε, αλλά το ότι τον στηρίζουν οι Δημοκρατικοί δε σημαίνει πως τον θέλει η Ιταλία. Πολλά τα εμπόδια για τον Ματέο Ρέντσι, εν μέσω μάχης με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων.

Το στοίχημα που δεν πρέπει να χάσει ο Μακρόν

Η ατζέντα του υποψηφίου προέδρου για την ευρωζώνη μοναδική ελπίδα για τη γηραιά ήπειρο. Πώς πρέπει να την εφαρμόσει για να αποτραπεί ο κίνδυνος νίκης της Λεπέν, τώρα ή το 2022.

Το πρώτο αεροπλανοφόρο… made in China

Δείγμα της διαρκώς αυξανόμενης δύναμης του Πεκίνου αποτελεί το νέο απόκτημα του ναυτικού της Κίνας. Η προσπάθεια για κυριαρχία στις θάλασσες της Ασίας σε μια κρίσιμη περίοδο για την παγκόσμια ασφάλεια.

Ο Τραμπ, οι ψευτοπαλικαριές και η ουσία

Επικοινωνιακές αποτυχίες και σκληρή ρητορική συνθέτουν την εικόνα του αμερικανού προέδρου στο θέμα της Β. Κορέας. Ευτυχώς υπάρχουν παράγοντες που κρατάνε... τα μπόσικα στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Οι 100 ημέρες Τραμπ στο Λευκό Οίκο και η… ετυμηγορία

Μήπως ήρθε η ώρα της Ευρώπης να λάμψει;

Ο Τραμπ βγάζει στη σέντρα τον υπουργό Οικονομικών

Το... μη σχέδιο Τραμπ για τη φορολογική μεταρρύθμιση

«Έξυπνη» έξοδο από το QE καλείται να βρει ο Ντράγκι

Γιατί λείπει η πολιτική σκέψη από τους νέους CEO

Ιβάνκα Τραμπ: Η επένδυση στη γυναίκα, επένδυση στην ανάπτυξη

ΗΠΑ-Γαλλία να κηρύξουν πόλεμο στα γερμανικά πλεονάσματα

Εθνικός καβγάς ξέσπασε στη Γαλλία

Οι εκλογικές «φυλές» της Γαλλίας που θα βγάλουν... πρόεδρο

v