Η βιομηχανία ξεκινά το ταξίδι για το… διάστημα

Τα οφέλη της παραγωγής εκτός ατμόσφαιρας και τα εμπόδια στα φιλόδοξα σχέδια. Ιατρική και τηλεπικοινωνίες είναι μεταξύ των κλάδων που ποντάρουν πολλά εκτός της… γήινης ατμόσφαιρας.

Αν η ανθρωπότητα θέλει να εγκαταστήσει αποικίες στο διάστημα θα χρειαστεί να παράξει προϊόντα εκεί. Αυτή η απλή πραγματικότητα έχει δημιουργήσει μια βιομηχανία που αναπτύσσεται. Το 2014, δημιουργήθηκε το πρώτο 3D αντικείμενο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε μια αρχική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα πλεονεκτήματα από την εγκατάσταση παραγωγικής ικανότητας στο διάστημα είναι τεράστια. Αντι να περιμένει εξαρτήματα από τη Γη, μια διαστημική μονάδα θα μπορεί να τα κατασκευάζει μόνη της. Από την άλλη πλευρά, όπως αναφέρεται στο video, η κατασκευή υποδομών σε άλλους πλανήτες θα μπορούσε να επιτρέψει την εξόρυξη εξωγήινων πρώτων υλών.

Υπάρχει και η ιατρική. Η απώλεια βαρύτητας ενθουσιάζει τους ειδικούς, ενώ η TechShop στοχεύει στο να δημιουργήσει καρδιακά κύτταρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ως το 2019. Με μια διαδικασία που ονομάζεται «βιοεκτύπωση»

Οι τηλεπικοινωνίες μπορούν επίσης να επωφεληθούν. Η «Made in Space» θέλει να δημιουργήσει οπτικές ίνες με μεγαλύτερη χωρητικότητα δεδομένων στο διάστημα για να εξαλείψει μικρά ελαττώματα που δημιουργούν απώλεια σήματος. Αυτή η οπτική ίνα θα μπορούσε να είναι το πρώτο προϊόν που θα κατασκευαστεί σε βιομηχανική κλίμακα στο διάστημα.

Ωστόσο με το κόστος για την εκτόξευση ενός πυραύλου να υπερβαίνει τα 60 εκατ. ευρώ όλα τα παραπάνω αναμένεται για το επόμενο διάστημα να παραμείνουν πειραματικά και μικρής κλίμακας σχέδια…

© The Financial Times Limited 2018. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v