FT.COM

Η Κίνα κτίζει την αυτοκρατορία της στην πλάτη της Δύσης

Η Κίνα κτίζει την αυτοκρατορία της στην πλάτη της Δύσης

Η ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος αποκηρύσσει όλο και πιο ηχηρά τον δυτικό φιλελευθερισμό. Οι επιτυχίες σε οικονομία και τεχνολογία και οι αδυναμίες ΗΠΑ και Ευρώπης.

Η Καταλονία και ο κίνδυνος επιστροφής της πόλης-κράτους

Η Καταλονία και ο κίνδυνος επιστροφής της πόλης-κράτους

Οι εύπορες μητροπόλεις της Ευρώπης μπορεί να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αυτονομία από τα έθνη-κράτη. Το άνοιγμα της ψαλίδας με τη φτωχή ενδοχώρα και η άνοδος των συντηρητικών. Πού είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος απόσχισης.

Ο Ανταμ Σμιθ έχει τις λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα

Ο Ανταμ Σμιθ έχει τις λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα

Τέσσερις κανόνες ηλικίας τριών αιώνων αποτελούν τις λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα και τις πρακτικές του τραπεζικού τομέα. Η σημασία της συμμετοχής και της ευθύνης και πώς πρέπει να αρχίσουν να (ξανά)δουλεύουν οι αγορές.

Η πτώση της ανεργίας και το παζλ των στάσιμων μισθών

Η πτώση της ανεργίας και το παζλ των στάσιμων μισθών

Οι ανεπτυγμένες οικονομίες ανακάμπτουν αλλά στο κομμάτι της αύξησης μισθών η ομαλότητα δε λέει να επιστρέψει. Η εικόνα που κρύβεται πίσω από τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας και οι επιλογές για τις κυβερνήσεις.

Μήπως δούμε ξαφνικά την… Goople;

Μήπως δούμε ξαφνικά την… Goople;

Πόσο πιθανό είναι να δούμε την συγχώνευση δυο κολοσσών, όπως η Apple και η Google; Ποιοι είναι οι λόγοι που συνηγορούν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ποια τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.

Η Μαύρη Δευτέρα και η πιθανότητα επανάληψης

Χρηματιστές που έζησαν τη μεγαλύτερη πτώση της Wall Street πριν από 30 χρόνια θυμούνται και συγκρίνουν. Τι έχει αλλάξει και ποιες είναι οι δικλείδες ασφαλείας. Γιατί πρέπει πάντα να ξέρεις που είναι η… έξοδος.

Πώς η Ευρώπη μπορεί να σώσει τη συμφωνία με το Ιράν

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που καταφέραν να βάλουν το Ιράν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης χρόνια πριν οι ΗΠΑ κάνουν τον κόπο, βλέπουν τους καρπούς των προσπαθειών τους να εξανεμίζονται. Τώρα η μάχη μετατοπίζεται σε δύο μέτωπα: το Κογκρέσο και την Τεχεράνη.

Πού οδηγεί η κορύφωση του δράματος στην Καταλονία

Μαδρίτη και Βαρκελώνη έχουν περιθώριο για ελιγμούς, αλλά δεν δείχνουν διατεθειμένες να το χρησιμοποιήσουν. Η επιλογή του Άρθρου 155, οι ποινικές κυρώσεις και το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών.

Tapering σε... αργή κίνηση επιλέγει η ΕΚΤ

Βαθιά μέσα στο 2018 θα συνεχίσει, αν και μειωμένο, το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, εκτιμούν οι αναλυτές. Τι ενώνει «γεράκια» και «περιστέρια» στο διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας.

Η ΕΚΤ μπορεί να αγοράσει το ομόλογο της Eurobank

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η έκδοση του καλυμμένου ομολόγου της τράπεζας. Γιατί μπορεί να προσελκύσει αγορές της κεντρικής τράπεζας. Το επιτυχημένο βήμα της Εθνικής και πώς δομήθηκε ο τίτλος.

Το «ευρωπαϊκό ΔΝΤ» και η κόντρα για τη μεταρρύθμιση του ευρώ

Γιατί τα μπόνους των στελεχών είναι εχθρός της προόδου

Το δίλημμα των κεντρικών τραπεζών και το... αιώνιο QE

Oι Βρετανοί πρέπει να έχουν Plan B στις συνομιλίες για Brexit

Η αυστριακή ακροδεξιά και οι νέοι γρίφοι στην Ευρώπη

Ασύμμετρες απειλές για την παγκόσμια οικονομία

Πώς μια start up θα πείσει επενδυτές να βάλουν χρήμα

Δώρο στους σκληροπυρηνικούς το «πυρηνικό λάθος» Τραμπ

Ανω κάτω η Νορβηγία με τον φόρο… Tesla

Παραιτήσεις 10 στελεχών της Πειραιώς για πωλήσεις δανείων με έκπτωση

v