Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Το δώρο Τραμπ στο 1% των Αμερικανών κροίσων

Το δώρο Τραμπ στο 1% των Αμερικανών κροίσων

Το σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης τονώνει τα εισοδήματα των πολύ πλούσιων νοικοκυριών και στέλνει ένα δυσβάσταχτο λογαριασμό στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό. Οι αντικρουόμενες απόψεις για μια αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση.

Ενας χρόνος Τραμπ μέσα από δέκα γραφήματα

Ενας χρόνος Τραμπ μέσα από δέκα γραφήματα

Η διάψευση των φόβων για βουτιά στις αγορές και τα νέα στοιχήματα. Τι δείχνει η αντίδραση των αμερικανικών μετοχών. Ο δείκτης Vix και η ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Το «αγκάθι» του πληθωρισμού και οι μισθοί.

Οι κάλπες στην Καταλονία κι ο δρόμος χωρίς επιστροφή

Οι κάλπες στην Καταλονία κι ο δρόμος χωρίς επιστροφή

Τεράστια ερωτήματα για τη στάση των ψηφοφόρων και την επόμενη μέρα των εκλογών στην περιφέρεια. Γιατί δεν αναμένεται γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα. Τα επιχειρήματα των δύο πλευρών και το σενάριο του φυλακισμένου προέδρου!

Το Game of Thrones στη Σ. Αραβία φέρνει πόλεμο στον Λίβανο

Το Game of Thrones στη Σ. Αραβία φέρνει πόλεμο στον Λίβανο

Το επικίνδυνο παιχνίδι της Σαουδικής Αραβίας στον Λίβανο μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο με την Χεζμπολάχ. Οι λεπτές ισορροπίες με το Ιράν και οι... προειδοποιήσεις του Ισραήλ. Ο ρόλος των ΗΠΑ. Πώς επηρεάζει τα δεδομένα ο εμφύλιος στη Συρία.

Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και οι δημοσκοπήσεις

Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και οι δημοσκοπήσεις

Γιατί φθίνει σταδιακά η συμπάθεια των Ελλήνων για το ενιαίο νόμισμα. Πώς έχουν επηρεάσει η κρίση του 2015 και τα capital controls. Η δύναμη του φόβου έχει κρατήσει το ευρώ, σημειώνει η Stefanie Walter. Τι δείχνει νέα έρευνα.

Σενάριο κοινής επίθεσης ΗΠΑ-Κίνας στη Β. Κορέα

Η γη των κακών επιλογών και γιατί το Πεκίνο μπορεί να αναγκαστεί να επέμβει ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ για τον πυρηνικό αφοπλισμό της Πιονγιάνγκ. Οι κρίσιμες συναντήσεις Τραμπ και το όπλο που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ.

Το γεωπολιτικό παιχνίδι Μαδούρο με την αναδιάρθρωση χρέους

Γιατί είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να προχωρήσει το σχέδιο της Βενεζουέλας για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Τα φορτία πετρελαίου, οι κυρώσεις των ΗΠΑ και η εξόφληση των Αμερικανών πιστωτών. Γιατί ο Πούτιν φαντάζει ως η μοναδική ελπίδα.

Ο «εμφύλιος» επιγόνων στη Σ. Αραβία και ο Αλουαλίντ

Γιατί εξαπολύθηκε το μπαράζ συλλήψεων μελών της βασιλικής οικογένειας, δισεκατομμυριούχων και υπουργών. Η μεταρρυθμιστική ατζέντα, η εκτεταμένη διαφθορά και η προσπάθεια να καθαρίσει το τοπίο. Η VIP φυλακή και οι φόβοι για την επόμενη ημέρα.

Η κινεζική συνταγή για λιγότερες ανισότητες

Η νέα γραμμή του Πεκίνου έχει ως στόχο μια πιο «δίκαια ανάπτυξη». Ποιοι είναι οι δυο βασικοί στόχοι του ηγέτη της Κίνας Xi Jinping. Πώς η νέα στρατηγική που επεξεργάζεται επηρεάζει τις επενδύσεις, ποια είναι η συνταγή για κέρδη.

Η δύσκολη συμβίωση δημοκρατίας και καπιταλισμού

Παγκοσμιοποίηση και εκδημοκρατισμός πάνε χέρι-χέρι, αλλά η συμβίωση είναι δύσκολη με βαθιές συγκρούσεις. Τα μαθήματα της ιστορίας οι διαφορετικές προτεραιότητες των δυο συστημάτων και γιατί ο γάμος πρέπει να πετύχει.

Η κεντρώα επιλογή Τραμπ για την προεδρία της FED

Πώς η Blackstone έχασε το στοίχημα των εμπορευμάτων

Τα όνειρα Μακρόν για την ΕΕ και τα γερμανικά «nein»

Ο Τραμπ και ο Πούτιν ίσως καταστρέψουν ο ένας τον άλλο

Οι προβληματικές τράπεζες και ο «πόλεμος» Wall Street-Βρυξελλών

Η παγίδα της άμεσης δημοκρατίας, οι τεχνοκράτες και ο... Μαρξ

Ο κρυφός κίνδυνος για το επόμενο σοκ στις αγορές

Η ΕΚΤ θα αγοράζει ομόλογα για πάντα!

Το πλουσιότερο επενδυτικό ταμείο έγινε... ακτιβιστής

Η Καταλονία και οι «αδύναμοι κρίκοι» της Ευρώπης

v