Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 13 2024

MSCI Greece Standard: Η έξοδος της Motor Oil και η μη είσοδος της Titan

Με 9 αντί για... 11 η νέα σύνθεση του δείκτη, καθώς μετά την χθεσινή ανακοίνωση του οίκου MSCI Greece Standard, η μεν μετοχή του ομίλου TITAN Cement International δεν εντάσσεται, της δε Motor Oil μεταφέρεται στον Small Cap Greece.

Μία μη επιβεβαίωση και μία μικρή έκπληξη, το αποτέλεσμα της 3μηνιαίας αναθεώρησης των διεθνών δεικτών, με χρηματιστές να προεξοφλούν την αποτίμηση αυτής της εξέλιξης από την κοινότητα. Κατ' αρχήν η προσοχή στις μετοχές των Motor Oil, TCI αλλά παράλληλα και στις δυνητικές εισροές στις 9 μετοχές του δείκτη, που αναπόφευκτα θα έχουν διαφορετική στάθμιση βαρύτητας.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής 30ης Αυγούστου, μένει να φανεί εάν θα ενεργοποιηθούν traders, επενδυτές που θα επιδιώξουν να ενισχύσουν/μειώσουν θέσεις τους. Παράλληλα μένει να φανεί εάν και κατά πόσον η νέα αφαίρεση μετοχών κινεζικών εταιρειών από τους δείκτες MSCI (ανακοινώθηκε η απόσυρση 60 από τον MSCI China Index, έχουν διαγραφεί ήδη 56 τον Μάϊο και 66 τον Φεβρουάριο) θα μπορούσε να επηρεάσει -έστω έμμεσα- τον δείκτη "Αναδυόμενων Αγορών" (τέλος 6μηνου είχε βαρύτητα 22,33% στο σύνολο).

Ωφελημένες, κατ' αρχήν, αγορές μεγέθους Ινδίας, Ιαπωνίας, Ταϊβαν αλλά θα έχει ενδιαφέρον εάν μικρή έστω "ουρίτσα" φτάσει προς την ευρωπαϊκή πλευρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v