Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 31 2024

Titan για MSCI Greece Standard

Αύξηση κερδών 34% στο 6μηνο, στα 148,7 εκατ., με άνοδο εσόδων σε όλους τους γεωγραφικούς τομείς ανακοίνωσε ο όμιλος Titan. Το σημαντικό είναι πως ο όμιλος -μέσω της ΤΙΤΑΝ America- καταγράφει νέα αύξηση εσόδων/κερδών στις ΗΠΑ που είναι -πλέον- η αγορά «κύριος στόχος» της διοίκησης υπό τον Marcel Cobuz (*).

Για το Q1 του 2025 το ΙΡΟ της θυγατρικής στις ΗΠΑ, με ό,τι αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχει προηγηθεί μέχρι την περίοδο της δημόσιας εγγραφής.

Η επάνοδος στον MSCI Greece Standard μία από τις κύριες υποστηρικτικές εξελίξεις, ενδεχόμενο με πολλές πιθανότητες να επιτευχθεί στην 3μηνιαία αναθεώρηση του οίκου στις 12 Αυγούστου (σε ισχύ από 2 Σεπτεμβρίου, εάν όντως επιτευχθεί).

Δεν θα μακρηγορήσω κουράζοντας την ομήγυρη για την επιμονή μας στην προοπτική του ομίλου -από την εποχή της στρεβλής αποτίμησης των 880 εκατ. ευρώ και στις συχνές και έγκαιρες επισημάνσεις για τον κρυφό «άσο» της ΤΙΤΑΝ America, λίγο ως πολύ γνωστά στην κοινότητα.

Θα εστιάσω στο γεγονός της τρέχουσας αποτίμησης των 2,506 δισ. ευρώ συνδυαστικά με την αξία της «ελεύθερης διασποράς» σχεδόν στο όριο που απαιτείται για την επάνοδο (**) στον πιο αναγνωρίσιμο διεθνή δείκτη.

Θα είναι ο όμιλος TITAN Cement International ο 11ος παίκτης της ελληνικής ομάδας; Κοντός ψαλμός... που λένε.

(*) θα παραπέμψω στον ΕΚΗ της 22ας Ιουνίου 2022 με τον εύγλωττο τίτλο ΤΙΤΑΝ: Μετά την ιστορική αλλαγή.

(**) από τον Μάιο του 2020, όταν ακολουθούσε στην έξοδο τις Εθνική, Eurobank, Alpha Βank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v