Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 22 2024

Wall Street: Μετά την παραίτηση Μπάιντεν

Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις, από αργά εχθές βράδυ (ώρα Ελλάδος), με αφορμή την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ.

Πλούσια η αρθρογραφία του Εuro2day.gr, όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα, με την προσοχή να στρέφεται πλέον στο πώς θα τιμολογηθεί και επενδυτικά.

Στις 5.505 μονάδες ο S&P500, μετά από απώλειες 0,71% την Παρασκευή και συνολικά 1,97% την προηγούμενη εβδομάδα.

Εβδομάδα ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων δεύτερου 3μήνου, με κυριότερες αυτές των Verizon (22/7), Coca Cola, General Motors, Philip Morris, Spotify, Google, Tesla, Visa (23/7), Ford, IBM, AT&T (24/7) και 3M, Bristol Myers (26/7).

Και η πρώτη εκτίμηση για το ΑΕΠ του Q2 των ΗΠΑ (Πέμπτη 25/7), με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις να κινούνται στο +1,9% (α’ τρίμηνο 1,4%).

Επιπλέον ενδιαφέρουσα παράμετρος, όσον αφορά στο πολιτικό σκέλος των όσων θα «τρέξουν» στη Νέα Υόρκη, η δημόσια δήλωση Τραμπ -τέλη Ιουνίου/Bloomberg- πως σκέπτεται (εάν εκλεγεί) να προτείνει τον Jamie Dimon για την θέση του υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της JPMC πρόκειται να αποχωρήσει από το τιμόνι του τραπεζικού κολοσσού, ενώ είναι γνωστή η προτίμησή του προς τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών.

Με πολλά τα «εάν και εφόσον...» μένει να φανεί στη συνέχεια πώς θα μπορούσε να επηρεαστεί η στάση -κατ' αρχάς- των traders στη Wall Street αλλά και των επενδυτών, αν και από την Παρασκευή αρκετά ήταν τα bets που έβλεπαν απόσυρση Μπάιντεν, μέσα στο Σ.Κ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v