Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 29 2024

Χρηματιστήριο: Τεχνικές συντεταγμένες

Θα βγει κάτι συγκεκριμένο από τη συνεδρίαση της Fed, αύριο-μεθαύριο; Θα επιβεβαιωθούν όσοι βλέπουν μείωση επιτοκίων στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου; (17-18/9), θα διευκολυνθεί η ΕΚΤ στο να έχει προχωρήσει σε δεύτερη -κατά 25 μ.β.- λίγες ημέρες νωρίτερα (12/9); Η ορθότητα των απαντήσεων, ικανή προϋπόθεση για θετικό ταμείο, θα δείξει καθώς μετά τη λήξη των Ολυμπιακών στο Παρίσι θα αναδυθούν και πάλι τα σοβαρά προβλήματα (πολιτικά/οικονομικά) της Γαλλίας.

Στις 5.459 μονάδες ο S&P500, στις 5.530 η μεσοπρόθεσμη αντίσταση, στις 5.340 η ουσιαστική στήριξη, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη.

Οικονομικά αποτελέσματα Q2, ανακοίνωση μεγεθών οικονομίας των ΗΠΑ και βραχυπρόθεσμο short σε μετοχές εταιρειών ΑΙ, ρυθμιστές της στάσης των traders.

Για το Χρηματιστήριο Αθηνών, στον τραπεζικό κλάδο η προσοχή, καθώς με ενεργή τη στήριξη στις 1.280 δεν αποκλείεται οι long να επιχειρήσουν προς τις 1.350 μονάδες. Μένει η αποκοπή μερίσματος για την Εθνική, σήμερα. Με discount Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, ενδεχομένως να λειτουργήσουν αντισταθμιστικά, με γνώμονα τα αποτελέσματα δεύτερου 3μήνου/6μήνου.

Στις 3.524 μονάδες σημαντική στήριξη για τον FTSE25 -με ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός window dressing-, «κλείσιμο» 7μήνου, στις 3.580 η εύλογη στόχευση των long. Ενδεχόμενη υπέρβαση επανενεργοποιεί τον σχηματισμό προς τις 3.650 μονάδες. Εάν ναι, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε με ποια χαρτιά θα επιχειρήσουν οι αγοραστές Πέμπτης-Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v