Premium για τα ΣΜΕ Ιουνίου στον FT20 (update)

Με μικρό premium διαπραγματεύθηκαν τα ΣΜΕ σειράς Ιουνίου στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στη μεσαία κεφαλαιοποίηση τα ΣΜΕ διαμορφώθηκαν γύρω από τη θεωρητική τους τιμή.

Σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδας

Ο όγκος συναλλαγών στα ΣΜΕ του FTSE/ASE 20 ήταν χαμηλότερος σε σχέση με χθές, με 19.974 συμβόλαια.

Ένα μεγάλο μέρος του οφείλεται σε μετακύληση θέσεων, καθώς σήμερα έληξε η σειρά Μαΐου. Η σειρά Ιουνίου διαπραγματεύθηκε με μικρό premium.

Στα ΣΜΕ του Mid 40 ο όγκος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, αν και διπλάσιος σε σχέση με χθές, για να διαμορφωθεί στα 751 συμβόλαια και τη σειρά Ιουνίου να διαπραγματεύεται γύρω από τη θεωρητική της τιμή.

Το ενδιαφέρον για τα δικαιώματα του FTSE/ASE 20 παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα, αν και μειωμένο σε σχέση με χθές, με 5.272 calls και 4.565 puts.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα υποχώρησε ελαφρώς για να διαμορφωθεί στο 24%.

Στα μετοχικά συμβόλαια το μεγαλύτερο όγκο έκανε ο ΟΤΕ με 2.716 συμβόλαια και ακολούθησε η Εθνική με 1.336.

-----------------------------

Πτωτική συνεδρίαση, με χαρακτηριστικά την σημαντική ενδοσυνεδριακή διακύμανση (τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης κινήθηκαν σε ένα εύρος 32,5 μονάδων, με τις τελευταίες πράξεις κοντά στο χαμηλό ημέρας), τον σημαντικό όγκο συναλλαγών και τις επιθετικές πωλήσεις καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης που μάλιστα εντάθηκαν προς το τέλος, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν και πάλι κινήσεις ”stop loss”.

Τα συμβόλαια του FTSE γύρισαν σε dicount, με μικρές υπερτιμήσεις αυτά του FTSEM, μικρός και ο δανεισμός τίτλων (10200 Εμπορική), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (548), Ιντρακόμ (421), ΟΤΕ (2716) και Εθνική (1336).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v