Premium για τα ΣΜΕ του FT20 (update)

Με premium διαπραγματεύθηκαν τα ΣΜΕ στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ χαμηλό παρέμεινε το ενδιαφέρον στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με μόλις 342 συμβόλαια.

Σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδας

Η μεγάλη διακύμανση της υποκείμενης αγοράς, καθώς και οι μεταφορές θέσεων, οδήγησαν τον όγκο συναλλαγών στα ΣΜΕ του FTSE/ASE 20 σε αρκετά υψηλά επίπεδα, με 23.458 συμβόλαια.

Η σειρά Μαΐου διαπραγματεύθηκε με premium, ενώ μετασυνεδριακά υπήρξε αγοραστικό ενδιαφέρον, το οποίο οδήγησε την τιμή του συμβολαίου σε υψηλότερα επίπεδα από την τιμή κλεισίματος.

Στα ΣΜΕ του Mid 40 από την άλλη, το ενδιαφέρον παραμένει αρκετά χαμηλό με μόλις 342 συμβόλαια.

Αύξηση του συναλλακτικού ενδιαφέροντος είχαμε και στα δικαιώματα του FTSE/ASE 20, όπου έγιναν 5.815 calls και 5.269 puts, με την τεκμαρτή μεταβλητότητα να αυξάνεται για να διαμορφωθεί γύρω στο 25%.

Στα μετοχικά συμβόλαια, το μεγαλύτερο όγκο έκανε ο ΟΤΕ με 3.921 συμβόλαια.

---------------------------

Ενδιαφέρουσα συνεδρίαση, με το αρνητικό κλίμα να μεταφέρεται από την υποκείμενη, ενώ σημειώθηκε και αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας.

Τα συμβόλαια του FTSE κινήθηκαν σε ένα εύρος 26,25 μονάδων με τις τελευταίες πράξεις κοντά στο χαμηλό ημέρας, παρέμειναν οι οριακές υπερτιμήσεις στα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης, με discount αυτά της μεσαίας, ενεργοποιήθηκαν κινήσεις ”stop loss” μόλις διασπάστηκαν καθοδικά οι 1280 μονάδες, ενώ μετά από πολύ καιρό ισχυροί ”παίκτες” που είχαν τοποθετηθεί ”long” προχώρησαν σε κλείσιμο θέσεων (ορισμένοι ”απαισιόδοξοι” άνοιξαν και θέσεις ”short”).

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (67300 Εμπορική), συνεχίστηκαν αυξημένες οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (580), Eurobank (208), Coca-Cola (120), ΟΤΕ (3921), Εθνική (1261), Ιντρακόμ (135), ενώ 7602 συμβόλαια του FTSE και 611 του FTSEM λήξεως ΜαΪου δεν έχουν κλείσει ή μετακυλιστεί θέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v