Στη θεωρητική τους τιμή τα ΣΜΕ Μαΐου του FT20

Πολύ κοντά στη θεωρητική τους τιμή έκλεισαν τα ΣΜΕ της σειράς Μαΐου του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στη μεσαία κεφαλαιοποίηση τα ΣΜΕ τόσο του Μαΐου όσο και του Ιουνίου, διαμορφώθηκαν πολύ κοντά στη θεωρητική τους τιμή.

Σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδας

Μικρή αύξηση του όγκου συναλλαγών είχαμε στα ΣΜΕ του FTSE/ASE 20, όπου έγιναν συνολικά 13.451 συμβόλαια.

Μεγάλο μέρος του όγκου οφείλεται σε μεταφορές θέσεων, καθώς την Παρασκευή λήγουν οι σειρές Μαΐου των futures και options στους δείκτες.

Η σειρά Μαΐου έκλεισε πολύ κοντά στη θεωρητική της τιμή ενώ η σειρά Ιουνίου με μικρό premium γύρω στο 0,3%.

Χαμηλός ο όγκος συναλλαγών στα ΣΜΕ του Mid 40 καθώς ακόμα και οι μεταφορές θέσεων ήταν αρκετά περιορισμένες λόγω του μικρού αριθμού των ανοικτών θέσεων.

Οι σειρές και των δύο πρώτων μηνών εδώ έκλεισαν πολύ κοντά στη θεωρητική τιμή.

Στα δικαιώματα του FTSE/ASE 20 ο όγκος ήταν σημαντικά χαμηλότερος σε σχέση με εχθές με 1.207 calls και 673 puts.

Στα μετοχικά συμβόλαια το μεγαλύτερο όγκο έκανε η Εθνική με 1.805 συμβόλαια, ενώ αρκετά χαμηλό ήταν το ενδιαφέρον για τα υπόλοιπα stock futures.

----------------------------

Σχετικά σταθεροποιητική συνεδρίαση, με κυριότερα χαρακτηριστικά την μικρή αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας (λόγω μετακύλισης θέσεων), τον περιορισμό των υποτιμήσεων σε υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση και κάποιες εντολές αγορών σημαντικού ”ειδικού βάρους” που εμφανίστηκαν στην αρχή της συνεδρίασης για να αποσυρθούν στην συνέχεια (!).

Συνεχίστηκε ο δανεισμός τίτλων (23900 Alpha Bank, 41200 Εθνική), οι συναλλαγές επί μετοχών Alpha Bank (337), Eurobank (103), ΟΤΕ (233), Εθνική (1805), Ιντρακόμ (203), ΔΕΗ (186) και ΟΠΑΠ (242), ενώ 12905 συμβόλαια του FTSE και 767 του FTSEM λήξεως ΜαΪου δεν έχουν κλείσει ή μετακυλιστεί θέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v