Κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα τα ΣΜΕ του FT 20

Κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα κινήθηκαν τα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, μετά και την αλλαγή του πολλαπλασιαστή, τα 142 ΣΜΕ κινήθηκαν σε επίπεδα ανώτερα των θεωρητικών τους.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Σε ελαφρά χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την Τρίτη κινήθηκε η συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων.

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 14.154 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν στον Φεβρουάριο κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης, μετά και την αλλαγή του πολλαπλασιαστή, πραγματοποιήθηκαν 142 ΣΜΕ σε τιμές που διατηρήθηκαν στον Φεβρουάριο σε επίπεδα ανώτερα των θεωρητικών τους.

Το implied volatility στα ΑΤΜ options Μαρτίου κινήθηκε στο 20%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 2.769 calls και 906 puts.

Ο ΟΤΕ συγκέντρωσε για άλλη μία μέρα το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον στα stock futures (1.307 ΣΜΕ).

-------------------

Συνεδρίαση χαμηλού ενδιαφέροντος η σημερινή στην αγορά παραγώγων, με κυριότερο χαρακτηριστικό την μη αύξηση των συναλλαγών (όπως τουλάχιστον αναμενόταν) για τα συμβόλαια του FTSEM, παρά τον δεκαπλασιασμό της τιμής του δείκτη.

Παρέμειναν οι οριακές υπερτιμήσεις και πάλι αρκετές εντολές πώλησης μόλις ο FTSE πέρασε πάνω από τις 1.300 μονάδες, δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, σχετικά μειωμένες οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (530), Eurobank (139), Coca-Cola (128), ΟΤΕ (1.307), Εθνική (281), ενώ 13.561 συμβόλαια του FTSE και 1.173 του FTSEM λήξεως Φεβρουαρίου δεν έχουν κλείσει ή μετακυλιστεί θέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v