Σε τιμές ανώτερες των θεωρητικών τα ΣΜΕ του FT 20

Σε τιμές ανώτερες των θεωρητικών τους διαμορφώθηκαν τα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στη μεσαία κεφαλαιοποίηση τα 146 ΣΜΕ κινήθηκαν με premium 0,75%.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Οι μικρές διακυμάνσεις της spot αγοράς διατήρησαν σε χαμηλά επίπεδα και τη συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων.

Στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 7.528 ΣΜΕ σε τιμές που διαπραγματευόντουσαν στον Φεβρουάριο, που λήγει την Παρασκευή, σε τιμές ανώτερες των θεωρητικών τους.

Αντίστοιχη εικόνα είχαμε και στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης όπου τα 146 ΣΜΕ που πραγματοποιήθηκαν κινήθηκαν στον Φεβρουάριο σε premium 0,75%.

To implied volatility στα ΑΤΜ options ( Μαρτίου) του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης κινήθηκε στο 21%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 2.369 calls και 929 puts.

Στον Ftsem-40 πραγματοποιήθηκαν μόλις 5 puts.

--------

”Παγωμένη” συνεδρίαση, από πλευράς τζίρου και ενδιαφέροντος, όμως οι λίγοι αγοραστές έδειξαν κάποιες διαθέσεις με αποτέλεσμα τα περισσότερα από τα μισά συμβόλαια να γίνουν μετά τις 13.30.

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης η διαγραφή (και επίσημα) της Vodafone από τις συναλλαγές, όσον αφορά τα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, όπως και το ”ντεμπούτο” των Eurobank, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

Διατηρήθηκαν οι οριακές υπερτιμήσεις, δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, συνεχίστηκε η συναλλακτική δραστηριότητα στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, ΟΤΕ (3132), Εθνική (280), Ιντρακόμ (154), ΔΕΗ (145) και ΟΠΑΠ (229), ενώ 17737 συμβόλαια του FTSE και 1283 του FTSEM λήξεως Φεβρουαρίου δεν έχουν κλείσει ή μετακυλιστεί θέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v