Περιορίστηκε το premium για τα ΣΜΕ του FT 20

Περιορίστηκε το premium για τα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στο τέλος της συνεδρίασης, ενώ έκλεισε το premium για τα ΣΜΕ του δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Ανοδικά έκλεισε ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 1287,32 μονάδες, 0,64% υψηλότερα. Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τον τραπεζικό κλάδο.

Τα συμβόλαια Φεβρουαρίου διαπραγματεύονταν σε premium το οποίο περιορίστηκε προς το τέλος της συνεδρίασης.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 248,62 μονάδες, 0,63% υψηλότερα. Τα συμβόλαια διαπραγματεύονταν σε premium κοντα στο 1%, το οποίο έκλεισε στο τέλος της συνεδρίασης.

Έντονο ενδιαφέρον για τη μετοχή της Εθνικής εν αναμονή των αποτελεσμάτων. Ενδιαφέρον και για το συμβόλαιο της Alpha bank και του ΟΤΕ.

Στην αγορα των options πραγματοποιήθηκαν 2.387 calls και 1.197 puts. To volatility μειώθηκε κοντα στο 21%.

--------

Συνεχίζεται η αναζήτηση τάσης, από όσους ασχολούνται με την Αγορά Παραγώγων, καθώς κατά γενική ομολογία υφίσταται αδυναμία πρόβλεψης όσο η υποκείμενη κινείται στο γνωστό στενό εύρος.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με κέρδη, με αποτέλεσμα τα συμβόλαια του πρώτου μήνα για τον FTSE να πλησιάσουν τις 1300 μονάδες, που όμως διαβρώθηκαν κατά το διάστημα 16.00-16.15 όταν και εμφανίστηκαν σημαντικές πωλήσεις.

Οι υπερτιμήσεις διατηρήθηκαν σε οριακό σημείο, ελάχιστος ο δανεισμός τίτλων (5000 Altec) και συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (815), OTE (845), Εθνική (1767) και Ιντρακόμ (552).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v