Οριακό premium στα ΣΜΕ του FT 20 (update)

Σε επίπεδα ελαφρώς ανώτερα των θεωρητικών τους διαμορφώθηκαν τα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στη μεσαία κεφαλαιοποίηση τα 409 ΣΜΕ κινήθηκαν σε premium 0,75%.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 11.987 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν στον Φεβρουάριο σε επίπεδα ελαφρά ανώτερα των θεωρητικών τους.

Το spread αντίστοιχα μεταξύ των δύο πρώτων μηνών παρέμεινε ελαφρά αρνητικό (-1 πόντο) ενώ το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον διατηρήθηκε στον Φεβρουάριο.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 409 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν στον Φεβρουάριο σε premium 0,75%.

To implied volatility στα ΑΤΜ options (Φεβρουαρίου)του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης παρέμεινε κοντά στο 22%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 3.682 ΣΜΕ και 1.381 puts.

Στα stock futures το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε στον ΟΤΕ όπου πραγματοποιήθηκαν 1.983 ΣΜΕ.

-----------

Υποτονική συνεδρίαση, που ξεκίνησε με απώλειες και τελείωσε με τους αγοραστές να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, έστω και με διστακτικές τοποθετήσεις σε θέσεις ”long” λίγο πάνω από τις 1.275 μονάδες.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ελαφρά διεύρυνση των υπερτιμήσεων, οι τελευταίες πράξεις έγιναν κοντά στο υψηλό ημέρας, ενώ δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων.

Από τα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης και η σχετικά μικρή μεταβλητότητα, τα συμβόλαια του FTSE κινήθηκαν σε ένα εύρος 17 μονάδων και αυτά του FTSEM σε εύρος 6 μονάδων και συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, ΟΤΕ (1983), Εθνική (656), Ιντρακόμ (598) και Alpha Bank (126).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v