Στο 0,70% το premium για τα ΣΜΕ του FT 20

Premium 0,70% δημιούργησαν τα ΣΜΕ στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με τα ΣΜΕ να κινούνται σε premium της τάξης του 1,20%.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Οι διακυμάνσεις της spot αγοράς διατήρησαν σε υψηλά επίπεδα την συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων.

Mε το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών να κινείται σε flat επίπεδα, στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 17.099 ΣΜΕ σε τιμές που διεύρυναν το premium στον Φεβρουάριο στο 0,70%.

Αντίστοιχη εικόνα είχαμε και στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης όπου τα 386 ΣΜΕ που πραγματοποιήθηκαν κινήθηκαν σε premium της τάξεως του 1,20%.

Το implied volatility στα ΑΤΜ options του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξήθηκε στο 23%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 3.260 calls και 17.099 puts.

O OTE στα stock futures συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, όπου πραγματοποιήθηκαν 1.013 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα.

-------------

Συνεδρίαση με έντονες αγορές καθ΄ όλη την διάρκεια, με αποτέλεσμα η τιμή εκκαθάρισης να είναι πολύ κοντά στην υψηλή διακύμανση ημέρας.

Συνεχίστηκαν οι σταδιακές τοποθετήσεις ισχυρών εγχώριων χαρτοφυλακίων σε θέσεις ”long”, δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, ενώ στα γνωστά επίπεδα κυμάνθηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (772), OTE (1013), Εθνική (478) και Ιντρακόμ (716).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v