”Εκλεισε” το premium στα ΣΜΕ του FT 20

”Εκλεισε” το premium στα ΣΜΕ του FT 20

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης στην αγορά παραγώγων ήταν το κλείσιμο το premium στις τιμές διαπραγμάτευσης των ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 14288 ΣΜΕ στον υποκείμενο δείκτη σε τιμές που ενώ στην αρχή της συνεδρίασης διατηρούσαν στον Φεβρουάριο premium της τάξεως του 0,70%-0,80% προς την λήξη προσέγγισαν τα θεωρητικά τους επίπεδα.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 260 ΣΜΕ σε τιμές που μείωσαν και εδώ το premium στον Φεβρουάριο στο 0,50%.

Στα stock futures η Intracom συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον όπου πραγματοποιήθηκαν 1084 ΣΜΕ σε τιμές κατώτερες των θεωρητικών τους.

Το implied volatility στα ΑΤΜ options (Φεβρουαρίου) Ftase-20 κινήθηκε στο 23% ενώ πραγματοποιήθηκαν 3945 calls και 1322 puts.

------------

Αναζητούν κατεύθυνση και οι εμπλεκόμενοι στην Αγορά Παραγώγων, με τις διαθέσεις για ρευστοποιήσεις μάλλον να υπερτερούν.

Έτσι παρά το γεγονός ότι η συνεδρίαση ξεκίνησε με περίπου επιθετικές αγορές, προς το τέλος οι πωλητές ανέλαβαν πρωτοβουλίες με αποτέλεσμα τα συμβόλαια να κλείσουν κοντά στο χαμηλό ημέρας.

Δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, ενώ περιορισμένη ήταν η συναλλακτική δραστηριότητα στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (246), OTE (981), Εθνική (399) και Ιντρακόμ (1084).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v