Εξάλειψαν το premium τα ΣΜΕ του FT20

Το premium που διατηρούσαν στο Φεβρουάριο περιόρισαν τα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, προσεγγίζοντας τα θεωρητικά τους επίπεδα. Στα stock options, το ενδιαφέρον συγκέντρωσαν Intracom και ΟΤΕ.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 15.676 ΣΜΕ, σε τιμές που λόγω της πτωτικής κίνησης της αγοράς έκλεισαν όλο το premium που διατηρούσαν στον Φεβρουάριο και προσέγγισαν τα θεωρητικά τους επίπεδα.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης, πραγματοποιήθηκαν 532 ΣΜΕ σε τιμές που διατήρησαν το premium των προηγουμένων ημερών.

Το implied volatility στα ΑΤΜ options Φεβρουαρίου (Ftase-20) διατηρήθηκε στο 22%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 4.297 calls και 1.598 puts. Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκαν 22 calls και 200 puts.

Στα stock futures, το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην Intracom και στον ΟΤΕ, όπου πραγματοποιήθηκαν 2326 και 791 συμβόλαια, αντίστοιχα.

----------

Ενδιαφέρουσα συνεδρίαση, κυρίως λόγω της μεταβλητότητας που σημειώθηκε, με τους πωλητές να κυριαρχούν από αρχής μέχρι τέλους και τις πωλήσεις να παίρνουν ιδιαίτερα επιθετικό χαρακτήρα, μετά το μέσον της συνεδρίασης, ενισχυόμενες πιθανότατα και από κινήσεις stop loss.

Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την συρρίκνωση των υπερτιμήσεων, δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, ενώ σχετικά μειωμένες ήταν και οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (218), OTE (791), Εθνική (616) και Ιντρακόμ (2326).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v