Στα θεωρητικά τους επίπεδα τα ΣΜΕ του FTSE 20

Τα θεωρητικά τους επίπεδα προσέγγισαν τα ΣΜΕ στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στη μεσαία κεφαλαιοποίηση τα 560 ΣΜΕ δημιούργησαν premium της τάξης του 1,50%.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Σε αυξημένα σε σχέση με την Παρασκευή επίπεδα κινήθηκε η συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων.

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 17.070 ΣΜΕ σε τιμές που ενώ στην αρχή της συνεδρίασης διατηρούσαν premium (0,50%-0,70%) προς το κλείσιμο της αγοράς προσέγγισαν στο Φεβρουάριο τα θεωρητικά τους επίπεδα.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 560 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν στο Φεβρουάριο σε premium 1,50%.

To implied volatility στα ΑΤΜ options Φεβρουαρίου (Ftase-20) κινήθηκε στο 22%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 6.140 calls και 1547 puts.

Στα stock futures ο ΟΤΕ συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, όπου πραγματοποιήθηκαν 1.432 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν στα θεωρητικά τους επίπεδα.

---------------------

Ακολούθησαν την υποκείμενη αγορά, οι εμπλεκόμενοι σε αυτή των παραγώγων, δείχνοντας να αιφνιδιάζονται ελαφρώς από την επιθετικότητα των πωλητών και αδυνατώντας να προβλέψουν την βραχυπρόθεσμη τάση.

Η τιμή εκκαθάρισης τόσο στα συμβόλαια του FTSE όσο και σε αυτά του FTSEM κοντά στο χαμηλό ημέρας, δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, ενώ σημαντικές ήταν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (832), OTE (1.432), Εθνική (1.144) και Ιντρακόμ (831).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v