Ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ, premium στα ΣΜΕ του FT20

Με premium 0,50% διαπραγματεύονταν τα ΣΜΕ του FT 20, ενώ στο δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης τα 256 ΣΜΕ που πραγματοποιήθηκαν κινήθηκαν σε τιμές κοντά στις θεωρητικές τους. Στα stock futures ο ΟΤΕ συγκέντρωσε για άλλη μια συνεδρίαση το ενδιαφέρον.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Άνοδο της τάξεως του 1,18% κατέγραψε σήμερα ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, κλείνοντας στις 925,27 μονάδες.

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τον τραπεζικό τομέα και ιδιαίτερα για τη μετοχή της Εθνικής και της Εμπορικής Τράπεζας, ενώ πίεση δέχτηκε η μετοχή του ΟΤΕ υποχωρώντας κάτω απο τα 11 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκαν 7.829 συμβόλαια, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα συμβόλαια διαπραγματεύονταν σε premium κοντά στο 0,50%. Το spread παρέμεινε στον 1,5 πόντο.

Διατήρηση του υποτονικού επενδυτικού ενδιαφέροντος στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Πραγματοποιήθηκαν μόλις 256 συμβόλαια σε τιμές κοντά στις θεωρητικές τους, ενώ το spread προσεγγίσε τον 1 πόντο.

Στα stock futures o OTE συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον όπου πραγματοποιήθηκα 241 συμβόλαια σε τιμές που κινήθηκαν κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα.

Το implied volatility στα ΑΤΜ options του FT/ASE-20 κινήθηκε στο 23%-24%. Αυξημένη η συναλλακτική δραστηριότητα ιδιαίτερα για τα δικαιώματα αγοράς.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 6.267 calls και 1.709 puts.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v