Χαμηλή η συναλλακτική δραστηριότητα στο ΧΠΑ

Μειώθηκε το discount στο 0,40% για τα ΣΜΕ του FT 20, ενώ τα 541 ΣME στον Mid 40 κινήθηκαν σε τιμές κατώτερες των θεωρητικών τους. Στα stock futures ο ΟΤΕ με 170 ΣΜΕ συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.

To σχόλιο της Μarfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα για άλλη μια μέρα η συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων. Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 4.963 συμβόλαια σε τιμές που διατήρησαν μικρό discount της τάξεως του 0,40%. Το spread αντίστοιχα αυξήθηκε προσεγγίζοντας τον 1,5 πόντο.

Διατήρηση του υποτονικού επενδυτικού ενδιαφέροντος και στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Πραγματοποιήθηκαν 541 συμβόλαια σε τιμές κατώτερες των θεωρητικών τους, ενώ το spread αυξήθηκε και εδώ προσεγγίζοντας τον 1 πόντο.

Στα stock futures o OTE συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον όπου πραγματοποιήθηκαν 170 συμβόλαια σε τιμές που κινήθηκαν κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα.

Το implied volatility στα ΑΤΜ options του FT/ASE-20 κινήθηκε στο 23%-24%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 1.818 calls και 1.691 puts.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v