Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιλεκτικές παρεμβάσεις ΧΠΑ σε ΣΜΕ

Στην μεταβολή της τιμής των συμβολαίων ή σε οτιδήποτε άλλο κρίνεται σκόπιμο θα προβαίνει το ΧΠΑ ώστε να εξισορροπείται η αξία των συμβολαίων, όταν οι εταιρίες προχωρούν σε εταιρικές πράξεις (πχ αύξηση κεφαλαίου) οι οποίες επηρεάζουν τα συμβόλαια. Δείτε το αναλυτικό κείμενο του ΧΠΑ.

Επιλεκτικές παρεμβάσεις ΧΠΑ σε ΣΜΕ
Στις απαραίτητες προσαρμογές αναφορικά με το μέγεθος του συμβολαίου, την τιμή άσκησης του δικαιώματος ή οτιδήποτε άλλο κρίνεται σκόπιμο, προβαίνει το Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών ώστε να διατηρείται αμετάβλητη η αξία των συμβολαίων. *

Η παραπάνω κίνηση σχετίζεται με τις πιθανές εταιρικές πράξεις στις οποίες προβαίνουν οι εταιρίες, οι μετοχές των οποίων αποτελούν υποκείμενο τίτλο στο ΧΠΑ.

Οι σημαντικότερες εταιρικές μεταβολές είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η τροποποίηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και οποιαδήποτε μετατροπή.

Επί παραδείγματι αν ο ΟΤΕ προβεί σε προσαρμογή του αριθμού των μετοχών κατά 4/3, τότε η τιμή άσκησης των δικαιωμάτων προσαρμόζεται κατά 3/4.

Σημειώνεται πως ειδικά για τα δικαιώματα προαίρεσης η άσκηση των δικαιωμάτων δεν θα είναι δυνατή κατά τη διάρκεια χρονικών αλλαγών.

* Δείτε το αναλυτικό κείμενο του ΧΠΑ στη Δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v