Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 27 2024

Κύπρου: Από την εισαγωγή στο placement-ΝΔ: Κάλυψη με... αστερίσκο-Η BC Partners στο σχήμα εξαγοράς της Paramount

Κύπρου: Από την εισαγωγή στο placement-ΝΔ: Κάλυψη με... αστερίσκο-Η BC Partners στο σχήμα εξαγοράς της Paramount

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Η BC Partners, γνωστή για τις επενδύσεις της στην Ελλάδα, οι οποίες ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ, βρίσκεται στο επενδυτικό σχήμα που διεκδικεί να εξαγοράσει τον αμερικανικό κολοσσό Paramount.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, η BC Partners, με επικεφαλής τον Νίκο Σταθόπουλο (φωτ.), ήταν ανάμεσα σε όσους «έβαλαν πλάτη» στον Έντγκαρ Μπρόνφμαν τζούνιορ, προκειμένου να καταθέσει προσφορά ύψους 5,5 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Paramount. Ωστόσο ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρθηκε από την κούρσα.

Ο αμερικανικός όμιλος αποτελεί τη ζωντανή ιστορία του Χόλιγουντ, έχοντας βάλει την υπογραφή του σε μερικές από τις ταινίες-σταθμούς του κινηματογράφου, όπως ο «Νονός», ο «Τιτανικός» και το «Top Gun».

Το σίγουρο είναι ότι ο Νίκος Σταθόπουλος δεν έχει κρύψει πως το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην παραγωγή περιεχομένου καθώς και στα σπορ. Μπορεί αυτό να σηματοδοτεί και εξελίξεις στην Ελλάδα;

Ιδωμεν…

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Κάλυψη αλλά με… αστερίσκους πρόσφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στους υφυπουργούς Βασίλη Οικονόμου και Ζωή Ράπτη, οι οποίοι διασκέδαζαν την ώρα της μεγάλης πυρκαγιάς της Αττικής.

Κληθείς να συγκρίνει τις δύο περιπτώσεις με την περσινή αποπομπή από την κυβέρνηση του Νότη Μηταράκη λόγω… διακοπών, ο Παύλος Μαρινάκης τις διαχώρισε. Υποστήριξε ότι στην παρούσα φάση «δεν υπήρχε κάποιο ζήτημα αρμοδιότητας των υφυπουργών. Άρα δεν υπάρχει και κάποιο θέμα, για να μην το αφήνουμε και ανοιχτό και δημιουργούνται εντυπώσεις».

Από κει και πέρα, όμως, πρόσθεσε με νόημα, «ακόμα και σε περιπτώσεις που μπορεί να μην επηρεάζει τη δουλειά της κυβέρνησης, υποχρέωσή μας είναι να είμαστε εκεί όσο μπορούμε».

Παρέπεμψε δε στην προειδοποίηση του πρωθυπουργού «ότι όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά και για τις συμπεριφορές μας».

Και ο νοών νοείτω!

 

ΔΕΛΤΑ: Ισχυρή πίεση στα οικονομικά της αποτελέσματα αισθάνθηκε πέρυσι η εταιρεία Δανιήλ Γκατένιο που εξαγόρασε η ΔΕΛΤΑ στις αρχές του 2022. Οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 32,967 εκατ. ευρώ (σ.σ. το 2022 ήταν 33,664 εκατ. ευρώ), τα EBITDA μειώθηκαν 7,95% και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,766 εκατ. ευρώ από 4,102 εκατ. ευρώ το 2022.

Για να «ρεφάρει», εστιάζει εφέτος στην ανάπτυξη του κλάδου τυροκομικών, μέσω νέων προϊόντων και νέων καναλιών πώλησης, στη διατήρηση κερδοφορίας του κλάδου Industrial (Ingredients trading) με στόχευση στην εύρεση νέων συνεργασιών στο εξωτερικό και στην επέκταση συνεργασιών με μεταφορικές εταιρείες, κυρίως στο κομμάτι του Ingredient trading.

 

ΜΑΡΜΑΡΑ: Πράσινο φως στο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας μαρμάρου «ΜΟΣΧΟΥ Α.Ε.» για την επέκταση δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας. Η επένδυση που εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο θα ξεπεράσει το 1,262 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία που κάνει τζίρο 9,288 εκατ. ευρώ (το 2022 οι πωλήσεις της ήταν 9,7 εκατ. ευρώ) και εμφάνισε πέρυσι καθαρά κέρδη 610.025 ευρώ από 1,010 εκατ. ευρώ το 2022, κατάφερε να αυξήσει το περιθώριο του μικτού της κέρδους στο 33,99% από 32,31% το 2022.

 

Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ: Η ηπειρώτικη εταιρεία είναι γνωστή για τα κοτόπουλά της. Όμως η δραστηριότητα που φέρνει κέρδη και έξτρα τζίρο είναι αυτή των ζωοτροφών.

Στη μονάδα ζωοτροφών παραγωγικών ζώων και ζώων συντροφιάς θα πραγματοποιηθεί η νέα επένδυσή της. Στόχος να επεκτείνει τη δυναμικότητά της.

Όσο για το ύψος της επένδυσης που εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο ξεπερνά τα 5,9 εκατ. ευρώ.

 

ΑΣΤΑΚ: Τη διαδικασία πώλησης των ακινήτων της σε άλλη θυγατρική του ομίλου Alpha Bank (AΕΠ Καλλιθέας) επανεκκίνησε η Alpha Real Estate (πρώην Αστικά Ακίνητα). Πρόκειται για συναλλαγές που θα διενεργηθούν εντός των επόμενων μηνών και αποτελούν μέρος της συναλλαγής Skyline.

H διαδικασία αγοραπωλησιών καθυστέρησε τουλάχιστον ένα χρόνο, λόγω τεχνικών εκκρεμοτήτων σε ορισμένα από τα ακίνητα και της ανάγκης λήψης όλων των απαραίτητων πιστοποιητικών και εγγράφων.

Ειδικότερα, θα μεταβιβαστούν σε ΑΕΠ Καλλιθέας καταστήματα σε Νέο Ψυχικό, Κέρκυρα και Σπάρτη, καθώς και κτίριο στο Παγκράτι, που μισθώνεται από την Bershka Hellas έναντι αθροιστικού τιμήματος 6,13 εκατ. ευρώ.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ-SNAPPI: Σε γυναικεία υπόθεση εξελίσσεται το τελευταίο μίλι για την έναρξη λειτουργίας της νέας ψηφιακής τράπεζας SNAPPI που ετοιμάζουν Πειραιώς και Natech.

Στις 16 Αυγούστου η έκτακτη γενική συνέλευση της SNAPPI εξέλεξε τρία νέα μέλη στο Δ.Σ., μεταξύ των οποίων την κυρία Gabriella Kindert, η οποία αναλαμβάνει διευθύνουσα σύμβουλος της neobank. Αναπληρώτρια η κυρία Νίκη Χίου, πρόσφατα εντεταλμένη σύμβουλος της τράπεζας.

Τέλος, στα μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. προστέθηκαν δύο πρόσωπα που συμμετέχουν στο Δ.Σ. της Πειραιώς: ο Alexander Blades και ο Σολομών Μπεράχας.

 

ΚΥΠΡΟΥ-PLACEMENT: Μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σχεδιάζει η υπό εκκαθάριση Λαϊκή να διαθέσει το 4,83% του μετοχικού κεφαλαίου της Bank of Cyprus Holdings.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr, ο εκκαθαριστής της Λαϊκής έχει αναθέσει το έργο στην BofA και το βιβλίο προσφορών αναμένεται να ανοίξει τις πρώτες μέρες μετά την (επανα)διαπραγμάτευση των μετοχών Κύπρου στο ΧΑ, που προγραμματίζεται για τις 23 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v