Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 26 2024

Οι επενδύσεις Μαρινάκη στα σχέδια Κόκκαλη-Τι έμαθαν το καλοκαίρι στη ΝΔ-Κινήσεις στις εταιρείες Θεοδωρόπουλου

Οι επενδύσεις Μαρινάκη στα σχέδια Κόκκαλη-Τι έμαθαν το καλοκαίρι στη ΝΔ-Κινήσεις στις εταιρείες Θεοδωρόπουλου

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ-ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Το χάσμα που επήλθε στις σχέσεις Σωκράτη Κόκκαλη και Ευάγγελου Μαρινάκη, στις αρχές της δεκαετίας του 2010, με αντικείμενο θέματα της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του σταδίου Καραϊσκάκης, έχει κλείσει εδώ και μερικά χρόνια.

Σε τέτοιο βαθμό, που ο εφοπλιστής να συνεπενδύει σε δραστηριότητες του ομίλου Intracom και του Σωκράτη Κόκκαλη. Η τελευταία τέτοια κίνηση ακούγεται ότι αφορά στο φιλόδοξο project Κόκκαλη, για συνδυαστική αξιοποίηση ακινήτων, ώστε πέραν των εσόδων από μισθώματα να δουλεύουν και ως μαθηματικά αποθέματα.

Μετά το private placement του 27,6% της Κλουκίνας Λάππας από την Intracom και την αύξηση 25 εκατ. ευρώ στην Ιntracom Properties, η οποία διενεργήθηκε με μερική κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης και είσοδο νέων επενδυτών, θα ακολουθήσει η συγχώνευση των δύο εταιρειών, με απορρόφηση της Intracom Properties από την εισηγμένη ΚΛΜ.

Η νέα εταιρεία θα μετονομαστεί σε Ευρώπη Holdings, έχοντας ως θυγατρική την Ευρώπη ΑΕΓΑ. Όταν δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία που συνοδεύουν τη συγχώνευση, θα φανεί αν ισχύουν οι πληροφορίες περί επενδυτικής θέσης από εταιρείες συμφερόντων Μαρινάκη στο νέο σχήμα.

Θέση στην Intracom Properties ακούγεται ότι έχει κτίσει και εισηγμένη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα ακινήτων.

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Με σαφή μηνύματα από τους πολίτες για την ανάγκη άσκησης ουσιαστικής πολιτικής και ορθής ανάγνωσης της πραγματικότητας επιστρέφουν από τις εκλογικές τους περιφέρειες στην Αθήνα ενόψει των κοινοβουλευτικών τους υποχρεώσεων οι βουλευτές της ΝΔ.

Ο κόσμος επιμένει -και δικαίως- να ζητά βελτίωση της καθημερινότητάς του σε θέματα όπως η ακρίβεια, η υγεία και η ασφάλεια, κάτι που αποτυπώθηκε και στις επαφές με τους γαλάζιους βουλευτές στην περιφέρεια.

«Προεκλογικά δεσμευτήκαμε για συγκεκριμένα πράγματα και οφείλουμε να τα τηρήσουμε», επισημαίνει χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών, ο οποίος μάλιστα, στην παρατήρηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, δείχνει επιφυλακτικός:

«Καλό είναι από τη μία να φαινόμαστε ως η μοναδική αξιόπιστη πολιτική δύναμη, όμως εύκολα αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Ο κίνδυνος χαλάρωσης και… ανάρμοστων συμπεριφορών είναι ορατός και οι πολίτες το αντιλαμβάνονται απόλυτα», τονίζει.

 

ΠΑΣΟΚ: Καλά κρατούν οι ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου και, εκτός από τους υποψήφιους προέδρους, έντονη είναι η δραστηριότητα και των υποστηρικτών τους- στελεχών του κόμματος.

Μάθαμε, για παράδειγμα, ότι σε κεντρικό καφέ της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε τα περασμένα 24ωρα σύναξη με 15 περίπου παλαιά μέλη του Κινήματος που τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας της Άννας Διαμαντοπούλου.

Συζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οργανωτικά θέματα ενόψει της επικείμενης επίσκεψης της πρώην υπουργού στη Μεσσηνία, ενώ συμφώνησαν και στην προσπάθεια αποδόμησης του χαρακτηρισμού της από κάποιους ως «ουράς του Μητσοτάκη».

Πολλοί δε εκ των παρισταμένων ήταν αυτοί που εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τον Χάρη Δούκα, καθώς «ενώ μέχρι πρότινος δεν τον ήξερε κανείς στο ΠΑΣΟΚ, ξαφνικά θέλει να γίνει αρχηγός και δυνάμει πρωθυπουργός».

 

CVC: Αυξάνουν το άνοιγμά τους σε εταιρείες συμφερόντων CVC Capital Partners οι Eurobank και Πειραιώς. Οι δύο κάλυψαν την αποχώρηση της Εθνικής από το κοινοπρακτικό σχήμα δανεισμού της Vivartia.

Η Πειραιώς χρηματοδότησε το τίμημα αγοράς του 22,37% της Si Foods Holdings (σ.σ. μητρική της Δωδώνη) από τη Vivartia, ενώ τον περασμένο Μάρτιο, Πειραιώς και Eurobank αναχρηματοδότησαν δανεισμό 75 εκατ. ευρώ της Δωδώνη.

 

ΑΜΒΡΟΣΙΑ: Το λιγότερο γνωστό απόκτημα της Bespoke του Σπύρου Θεοδωρόπουλου είναι η εταιρεία που παράγει έτοιμα φαγητά και σαλάτες. Ιδρύθηκε το 1991, ως επέκταση τότε των δραστηριοτήτων της εταιρείας παραγωγής αλλαντικών ΕΔΕΣΜΑ την οποία έχει εξαγοράσει επίσης ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Η βιομηχανία που τον Ιούνιο του 2023 άλλαξε νομική μορφή από ΕΠΕ σε ΑΕ και εξόφλησε το σύνολο των δανειακών της υποχρεώσεων, προχώρησε και σε μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο τιμολόγησής της. Από πέρυσι τιμολογεί για το σύνολο των πωληθέντων προϊόντων (σ.σ. το 2022 παρείχε εκπτώσεις 10% προς συνδεδεμένη εταιρεία για την κάλυψη των εξόδων διάθεσης που πραγματοποιούσε η συνδεδεμένη για λογαριασμό της εταιρείας), ενώ τα έξοδα διάθεσης περιλαμβάνονται πλέον στο αντίστοιχο κονδύλι των οικονομικών καταστάσεων.

Ως εκ τούτου, το περιθώριο μικτού κέρδους και τα έξοδα διάθεσης εμφανίζονται αυξημένα συγκριτικά με τα μεγέθη του 2022. Σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις της ξεπέρασαν πέρυσι τα 22,361 εκατ. ευρώ από 17,523 εκατ. ευρώ και τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 885.267 ευρώ έναντι 686.940 ευρώ το 2022.

 

WONDERPLANT: Αλλαγές στο επενδυτικό σχέδιο, ύψους άνω των 17,7 εκατ. ευρώ της Wonderplant, της εταιρείας συμφερόντων, μεταξύ άλλων, και του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, που παράγει υδροπονικές ντομάτες στην Δράμα.

Με απόφαση του Αναπληρωτή Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών τροποποιείται προηγούμενη απόφαση για την υπαγωγή στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου της επένδυσης που αφορά στην επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας υφιστάμενης θερμοκηπιακής μονάδας με την προσθήκη νέου υαλόφραχτου υδροπονικού θερμοκηπίου στον Δήμο Προσοτσάνης.

Η τροποποίηση αφορά στην αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης του επενδυτικού φορέα, με αποτέλεσμα την αλλαγή του μεγέθους του από μεσαία σε μεγάλη και, ως αποτέλεσμα, τη μείωση του ποσοστού και του ποσού της επιχορήγησης.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 35% επί του κόστους της επιχορηγούμενης επένδυσης, δηλαδή ποσό επιχορήγησης 6,195 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v