Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Πού ποντάρει η Motor Oil το 2ο εξάμηνο - Ενα quiz για... λίγους - EuroAsia Interconnector: Ένα βήμα μπρος, ένα πίσω

MOTOR OIL: Μπορεί το πρώτο εξάμηνο να χαρακτηρίστηκε από σημαντική πτώση των μεγεθών, η διοίκηση (φωτ. ο αναπληρωτής CEO Πέτρος Τζαννετάκης) όμως εμφανίζεται αισιόδοξη για τη συνέχεια της χρονιάς.

Καταγράφει ανάκαμψη των περιθωρίων διύλισης «σε αρκούντως ικανοποιητικά επίπεδα συγκρινόμενα με τις ιστορικές τιμές, διαμορφούμενα ελαφρώς υψηλότερα έναντι των περιθωρίων του αντίστοιχου τριμήνου της χρήσης 2022», επισημαίνει.

Στα «συν» προστίθεται η αύξηση του όγκου πωλήσεων για βασικά προϊόντα διύλισης καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στις μονάδες του Διυλιστηρίου στο υπόλοιπο της χρονιάς.

Ο Στέφανος Κασσελάκης και οι μπούκηδες *Τι ένωσε ΠΕΙΡ-ΤΕΝΕΡΓ *Σφηνάκια για Ξυλεμπορία και Frigoglass

ΣΥΡΙΖΑ: Η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη (φωτ.), αν μη τι άλλο, τάραξε τα νερά ενόψει της επιλογής νέου προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εδωσε άλλο ενδιαφέρον στη διαδικασία, που έως και το περασμένο σαββατοκύριακο κυλούσε μάλλον… βαρετά.

Το κρίσιμο ερώτημα, βέβαια, είναι ποια μπορεί να είναι η δυναμική της υποψηφιότητας. Επ’ αυτού δημοσκοπήσεις δεν έχουμε -όπως είναι φυσικό-, άρα προσώρας μόνο εκτιμήσεις και εικασίες μπορούν να γίνουν.

Για όσους, πάντως, ντε και καλά θέλουν να δουν αριθμούς, υπάρχει η λύση των μπούκηδων: Στη Stoiximan η επικράτηση της Εφης Αχτσιόγλου πληρώνει 1,45 στο ευρώ, ενώ αυτή του Στέφανου Κασσελάκη 2,4.

ΟΠΑΠ: Μετοχή ή ομόλογο; - Πώς μπαλώνουν τρύπες στη χρηματοδότηση τα Private Equity - Επιασαν ταβάνι(;) οι καταθέσεις

ΟΠAΠ: Η μετοχή του Οργανισμού μοιάζει με ομόλογο υψηλής απόδοσης, υποστηρίζει στην τελευταία έκθεσή της η Eurobank Equities.

Οπως αναφέρει, παρά τη συνολική απόδοση 23% μέχρι στιγμής στο έτος, ο τίτλος παραμένει ελκυστική επενδυτική περίπτωση, καθώς εμφανίζει χαρακτηριστικά ομολόγου υψηλής απόδοσης με θεμελιώδη που παραπέμπουν σε επενδυτική βαθμίδα, «κουπόνι» άνω του 10% συν την προοπτική ανατίμησης από την επαναξιολόγηση των προοπτικών της εταιρείας.

Η χρηματιστηριακή αναμένει ότι η εταιρεία (φωτ. ο CEO Jan Karas) θα ανακοινώσει προμέρισμα υψηλότερο από το περσινό, στο 0,35 ευρώ, με τη συνολική διανομή για το 2023 να εκτιμάται στο 1,55 ευρώ.

Ζητείται win win λύση για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας - ΧΑ: Παράλληλη κίνηση για CEΝER και BIO - Η Motor Oil, το FSRU και το ερώτημα

ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ: Από τα τέλη του 2021 ο CEO της Helleniq Energy Ανδρέας Σιάμισιης (φωτ.) είχε ανοίξει τη συζήτηση για την απεμπλοκή της από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας. Και το επαναλάμβανε με κάθε ευκαιρία.

Οι συνθήκες φαίνεται ότι έχουν ωριμάσει τώρα. Πρώτα πρώτα, έχει ολοκληρωθεί ο δομικός μετασχηματισμός της Helleniq Energy. Δεύτερον, η ΔΕΠΑ Εμπορίας μετεξελίσσεται σε μία καθετοποιημένη ενεργειακή εταιρεία, εν δυνάμει ανταγωνίστρια της πρώτης.

Σε μια περίοδο που έχει δρομολογηθεί το placement της Helleniq Energy, με τη διάθεση επιπλέον 20% μέσω Χρηματιστηρίου, φαίνεται ότι επιχειρείται να κλείσει και το κεφάλαιο με το 35% που διαθέτει στη ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Πρώτη κίνηση της Eurobank στην Ινδία - Cenergy: Ανεκτέλεστο στα... ύψη - NATECH: Συμβάσεις και κίνητρα στους Αφούς Ναυρόζογλου

EUROBANK: Από τις αρχές του 2024 η διοίκηση της Eurobank θα ξετυλίξει το στρατηγικό πλάνο επέκτασης των δραστηριοτήτων της τράπεζας σε αγορές εκτός συνόρων.

Μετά την Κύπρο, η τράπεζα έχει σχέδια επέκτασης στην Ινδία και στο Ντουμπάι. Στην Ινδία αναμένεται να ανοίξει Γραφείο Αντιπροσωπείας ενώ κοιτά τη συγκεκριμένη αγορά ως θερμοκήπιο «αγοράς» ψηφιακών δεξιοτήτων, με δεδομένο ότι υπάρχει πλούσιο εργατικό δυναμικό στον τομέα της τεχνολογίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας (φωτ.) συμμετείχε στη συνάντηση την προηγούμενη Παρασκευή, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.

v