Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Το τυράκι που έκλεισε το ντιλ για την ΑΝΕΚ *Πού βρίσκεται το ντιλ Cenergy με Orsted *Σφηνάκια για ΚΛΜ και Βαρβαρέσο

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΑNΕΚ-EARN OUT SCHEME: Υπογράφηκε, χθες το μεσημέρι, το MoU μεταξύ πιστωτών της ΑΝΕΚ.

Οι πιστωτές αποδέχθηκαν το επικαιροποιημένο σχέδιο διάσωσης της κρητικής ακτοπλοϊκής, που υπέβαλε η Attica και εφόσον γίνει αποδεκτό από μετόχους και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα «κουρέψουν» τις απαιτήσεις τους κατά σχεδόν 70%.

Ως μικρό αντάλλαγμα για το γενναίο «κούρεμα» πήραν earn-out scheme. Τη δυνατότητα να ανακτήσουν μελλοντικά κέρδη του ενιαίου σχήματος Attica-ANEK, εφόσον η τιμή του πετρελαίου επιστρέψει στα μεσοσταθμικά επίπεδα του 2019 ή κάτω από αυτά.

Παγκρήτια: Η παράταση της ΑΜΚ και τα νέα δεδομένα - Μυστήριο με ΛΑΡΚΟ - Σφηνάκια για Eurobank, Ιλυδα, B&F, Mevaco

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ: Χωρίς «σύννεφα», μετά και τη χθεσινή απόφαση της Κεφαλαιαγοράς που απήλλαξε (με… 10-12 χρόνια καθυστέρηση) τον Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος είναι βασικός επενδυτής στην Παγκρήτια, κινείται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Ήδη έχει ζητηθεί παράταση της προθεσμίας, που έληγε στις 27 Σεπτεμβρίου για τους παλαιούς μετόχους, προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως με συμπλήρωση του ενημερωτικού δελτίου για τα νεότερα στοιχεία και τα αποτελέσματα 6μήνου της τράπεζας, ώστε να μην έχουν μειονέκτημα έναντι των νέων μετόχων, που έχουν προθεσμία συμμετοχής, ως το τέλος Οκτωβρίου.

Σούπερ μάρκετ: Αλλοι πωλήθηκαν, άλλοι ακόμα… ψάχνουν - Η πρωτιά Βερόπουλου και το «περάστε αργότερα» της Market In

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Στρογγυλοκάθισε στα 400 ευρώ η μεγαβατώρα το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας σήμερα στη χώρα μας καθώς περιμένουμε από τις εταιρείες προμηθευτές να δώσουν τις τιμές για τον Οκτώβριο.

Με τα έως τώρα δεδομένα, η μέση τιμή του μήνα έχει διαμορφωθεί στα 436,28 ευρώ η μεγαβατώρα.

Υ.Γ. Η σημερινή τιμή εξασφαλίζει στην Ελλάδα την πρώτη θέση στην Ευρώπη…

 

ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορεί η γνωστή αλυσίδα στην Ελλάδα να πέρασε στον έλεγχο της METRO της οικογένειας Παντελιάδη, ο Νίκος Βερόπουλος όμως συνεχίζει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Πού μπαίνει ο πήχης για το ρεύμα τον Οκτώβρη - Δώρο άδωρο στα εταιρικά ομόλογα - Σφηνάκια για Flexopack, MLS

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Αύριο, Τρίτη, «κληρώνει» για τις τιμές προμήθειας ρεύματος του Οκτωβρίου. Οι προμηθευτές θα ανακοινώσουν την τιμολογιακή πολιτική τους για τον επόμενο μήνα αργά το βράδυ, όπως είθισται ως τώρα.

Πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι οι τιμές του ηλεκτρικού τον Οκτώβριο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι λίγο χαμηλότερες από του Σεπτεμβρίου και πάντως υψηλότερες του Αυγούστου. Τα αρμόδια τμήματα των εταιρειών γράφουν και σβήνουν τις τελευταίες ημέρες, επικαλούμενα τη ρευστότητα των αγορών.

Ενδεικτικά, η τιμή του φυσικού αερίου στο TTF την Παρασκευή θύμιζε ασανσέρ, για να κλείσει τελικά με μία ασήμαντη μείωση, της τάξης του 0,50%, στα 186,750 ευρώ τη μεγαβατώρα. Όπως διαμηνύεται στη στήλη από αρμόδιες πηγές, οι πάροχοι θα έχουν κολλημένα τα μάτια στις αγορές και ειδικά στο TTF ως την τελευταία στιγμή, προτού δώσουν τις τιμές τους για τον Οκτώβριο.

Ποιοι θέλουν κλινική στο Ελληνικό - Συναίνεση κορυφής για το Airbnb - Διπλή επέκταση από ΕΨΑ και... επανεμφάνιση Ryanair

SOUVLAKI COIN: H στήλη δεν πίστευε στα αυτιά της, όπως δεν θα έπρεπε να πιστέψουν σε αυτό δεκάδες «πιστοί» του κλάδου των κρυπτονομισμάτων που είχαν σπεύσει να πάρουν «μερίδα».

Και όμως, δεν είναι ανέκδοτο. Υπήρξε σουβλάκι coin αλλά… δεν υπάρχει πια. Η αξία του κρυπτονομίσματος SouvlakiSwap Token στα ανταλλακτήρια είναι μηδενική και ο ιδρυτής του… άφαντος.

Εικάζεται δε ότι εξαφανίστηκε χωρίς να πληρώσει ούτε τους συνεργάτες του, ενώ συνολικά εκτιμάται, αν πιστέψουμε τις φήμες που κυκλοφορούν, ότι «έφαγε» περί τις 400.000 ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες.

v