Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Προς νέες εξαγορές η Ideal - Tips από το conference call της Cenergy - Δύο μέτρα και δύο σταθμά στις αυξήσεις τιμών

ΠΛΑΙΣΙΟ: «Κόστισε» σε επίπεδο εσόδων το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα». Το πρώτο εξάμηνο, ο συνολικός τζίρος μειώθηκε κατά 3,5% και σύμφωνα με τη διοίκηση αυτό οφείλεται στο ότι το «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» ξεκίνησε τον Μάιο του 2022 ενώ το «Ψηφιακή Μέριμνα Ι» τον Απρίλιο του 2021 και μάλιστα με σημαντικά υψηλότερο προϋπολογισμό.

Αν αφαιρεθούν τα έσοδα από τα δύο προγράμματα, η Πλαίσιο καταγράφει οριακή μεν (1,42%), άνοδο δε, στα έσοδα εξαμήνου.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Σε… καθημερινή ρουτίνα έχουν εξελιχθεί οι αναθέσεις δημόσιων έργων στον κλάδο της πληροφορικής. Ενδεικτικό πρόσφατο παράδειγμα το υποέργο 3 του HRMS από την Κοινωνία της Πληροφορίας.

O Ερντογάν, η Θράκη και το κακό σενάριο - Νίκησαν οι… ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη - Σφηνάκια για ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Attica Bank

ΤΟΥΡΚΙΑ: Η άκρως προκλητική στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς, δεν αποτελεί έκπληξη. Όπως δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Ερντογάν αρχίζει να παίζει πλέον και το χαρτί της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Η στήλη New Deal του Euro2day.gr είχε ήδη προειδοποιήσει από τον Μάρτιο του 2021 ότι είναι πιθανό να βρισκόμαστε σε μια ιδιόρρυθμη «εμπόλεμη κατάσταση» με την Τουρκία, ίσως όχι με τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον πόλεμο η κοινή γνώμη της Δύσης, αλλά με την ευρύτερη φιλοσοφία που αντιλαμβάνονται τον πόλεμο ηγεσίες κρατών της Ανατολής, όπως η Ρωσία κι ακόμη περισσότερο η Κίνα.

Τράπεζες: Το μέρισμα, τα δάνεια και η εκλογική χρονιά - Υποκλοπές: Από τη λήθη στο… φως - Πούτιν: Υπαρξιακός πόλεμος

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε νέα περίοδο εισέρχονται οι σχέσεις τραπεζών-κυβέρνησης καθώς το 2023, πέραν των δυσκολιών που ενέχει σε επίπεδο οικονομίας (ενεργειακή κρίση, πληθωριστικές πιέσεις, απότομη αύξηση επιτοκίων, που θα δυσκολέψει νοικοκυριά και επιχειρήσεις), είναι και εκλογική χρονιά

Τα προηγούμενα τρία χρόνια η κυβέρνηση «καθάρισε» μια σειρά από σημαντικά ζητήματα για τις τράπεζες (κρατικές εγγυήσεις επί των senior notes τιτλοποιήσεων, πρωτόγνωρη δημοσιονομική παρέμβαση στην πανδημία, που στήριξε κατανάλωση και ομαλή εξυπηρέτηση δανείων, swaps κρατικών ομολόγων κ.ά.). 

Το πριμ στο ηλεκτρικό και το προηγούμενο με Σιούφα - Νέα κίνηση από Βιντζηλαίο - Σφηνάκια για ΘΕΣγάλα και χρυσή λίρα

ΘΕΣγάλα: Στις τράπεζες βρίσκεται, όπως μαθαίνει η στήλη, η πρόταση της οικογένειας Καντώνια για την εξυγίανση του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα.

Το όνομα της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, η οποία έχει ενεχυριασμένο το σήμα του συνεταιρισμού, είχε παίξει έντονα κατά το παρελθόν. Εκείνη η πρώτη προσέγγιση δεν είχε τελεσφορήσει. Όμως σήμερα φαίνεται ότι όλα τα μέρη -και δη τα πιστωτικά ιδρύματα- είναι πιο ζεστά σε ένα σχέδιο εξυγίανσης για τη διάσωση του συνεταιρισμού.

Το πού θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις θα το μάθουμε μέσα στις επόμενες ημέρες.

Attica Bank: Το τενεκεδάκι και η πρόταση που εξόργισε *Η κόντρα Ryanair-Fraport *Ηχηρές παρουσίες για τα ΕΛΠΕ

ΕΛΠΕ: Και εγένετο HELLENiQ ENERGY. Εντυπωσιακή και πανηγυρική η χθεσινοβραδινή τελετή που οργάνωσε η εταιρεία για την ανακοίνωση της νέας ταυτότητάς της.

Με ηχηρά ονόματα της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας να δίνουν το παρών, μαζί με δύο υπουργούς: τον νυν ΥΠΕΝ Κώστα Σκρέκα και τον πρώην και νυν Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Η στήλη διέκρινε τη Μαριάννα Λάτση, τη Γιάννα Αγγελοπούλου, τον Βαγγέλη Μυτιληναίο, τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, τον πρόεδρο του ΣΕΕΠΕ Γιάννη Αληγιζάκη και CEO της ΕΛΙΝΟΙΛ, τον πρόεδρο της Aegean Airlines Ευτύχη Βασιλάκη, τον CEO της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστο Μεγάλου, τον Θόδωρο Φέσσα του ομίλου Quest, τον Απόστολο Ταμβακάκη της EOS Capital Partners και πολλούς ακόμη.

v