Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Τραπεζικά «τελεσίγραφα» σε καταθέτες - Τα Lidl και η… παρεξήγηση - Tesco και ΑΒ: Βρες τις διαφορές

ΤΕΝΕΡΓ-FIRST SENTIER: Η Rothschild έχει αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, χρηματοοικονομικός σύμβουλος της First Sentier στη φημολογούμενη διαπραγμάτευση με την πλευρά ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Γ. Περιστέρη για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

 

REDS: Η θυγατρική της «Γυαλού Εμπορική και Τουριστική Μον. ΑΕ» βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις, με βάση όσα αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις, με την Εθνική Τράπεζα για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού της. Αναχρηματοδότηση που όπως αναφέρεται, επιδιώκεται να γίνει με βελτιωμένους όρους και να οδηγήσει σε χαμηλότερο κόστος.

Προειδοποιήσεις για «ατυχήματα» στις αγορές *Ακόμη ψάχνουν το... τίμημα για Πόρτο Καρράς *D-day για Αριάδνη

ΑΡΙΑΔΝΗ INTERCONNECTION: «D-Day» σήμερα για τη θυγατρική του ΑΔΜΗΕ. Η στήλη μαθαίνει ότι εντός της ημέρας θα γίνουν τα «αποκαλυπτήρια» για τους επενδυτές που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το 20% της εταιρείας που «τρέχει» τη μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα, προϋπολογισμού περί το 1 δισ. ευρώ.

Η προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος έληξε χθες, μετά από μία μικρή παράταση που δόθηκε στον διεθνή διαγωνισμό.

Από τον ΑΔΜΗΕ τηρήθηκε χθες σιγή ασυρμάτου, με τα σπουδαία να αναμένονται για σήμερα.

Appodixi: Οι «μαϊμούδες» και το… καρότο *Το «υπερόπλο» των ΗΠΑ κόντρα στον ΟΠΕΚ και μια δήλωση με σημασία

FIX: Διπλά ευχαριστημένοι πρέπει να αισθάνονται οι επικεφαλής της Carlsberg για τις επιδόσεις τους στην Ελλάδα. Η ελληνική θυγατρική τους, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, κατάφερε πέρυσι να ανακτήσει το χαμένο έδαφος της πανδημίας.

Οι καθαρές πωλήσεις της εδώ θυγατρικής τους αυξήθηκαν κατά 34,36% στα 96,07 εκατ. ευρώ ενώ εμφάνισε καθαρά κέρδη 5,5 εκατ. ευρώ από ζημιές 9,4 εκατ. ευρώ το 2020.

Όμως το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι η Ολυμπιακή Ζυθοποιία κατάφερε να πληρώνεται γρηγορότερα και να πληρώνει... αργότερα. Και εξηγούμαστε. Πέρυσι, η μέση πιστωτική περίοδος διαμορφώθηκε στις 84 ημέρες από 95 ημέρες που ήταν το 2020 ενώ η αντίστοιχη μέση περίοδος πληρωμών των υποχρεώσεών της ανήλθε στις 90 ημέρες από 83 το 2020.

Νέα εξαγορά από Σπ. Θεοδωρόπουλο - Σούπερ μάρκετ: Η νύφη που δεν ψάχνει γαμπρό - Το στοίχημα για την Προοδευτική

Φ. ΚΑΡΑΒΙΑΣ: Τον κίνδυνο να φορτωθούν στο χρέος οι εγγυήσεις που δόθηκαν μέσω του προγράμματος Ηρακλής αναγνώρισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας μιλώντας στον Κύκλο Ιδεών.

Αναφερόμενος στην εικόνα του χρέους επεσήμανε ότι χάρη στην ανάπτυξη και στον πληθωρισμό οδεύουμε προς μείωση του δείκτη χρέους/ΑΕΠ «κοντά στα επίπεδα του 170%, φυσικά πριν συνυπολογιστεί η επίπτωση που ενδεχομένως έρθει από τη Eurostat λόγω των εγγυήσεων του Ηρακλή».

Σύντομα θα ξέρουμε…

 

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Ότι υπάρχει κινητικότητα στον κλάδο το έχουμε διαπιστώσει. Από τις αρχές του έτους έχουν γίνει πάνω από τέσσερα ντιλ και άλλα έπονται όπως υποστηρίζουν στελέχη του κλάδου.

Η Γερμανία, τα 200 δισ. και το δίδαγμα - Ψήνει και κερδίζει η Σκλαβενίτης - Το αίτημα της Δούρος και το μέρισμα Medicon

ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΘΡΑΚΗΣ: Πρόκειται για τη θυγατρική εταιρεία δύο εισηγμένων εταιρειών -των Πλαστικών Θράκης και της Έλαστρον-, που λειτουργεί εγκαταστάσεις θερμοκηπίων υδροπονίας συνολικής επιφάνειας 185 στρεμμάτων στην Ξάνθη, χρησιμοποιώντας τη γεωθερμία ως μέσο θέρμανσης, εξασφαλίζοντας σταθερές συνθήκες καλλιέργειας με τον πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Ο κύκλος εργασιών την εταιρείας το πρώτο φετινό εξάμηνο σημείωσε άνοδο και ανήλθε σε 4,7 εκατ. ευρώ (έναντι €3,9 εκατ.), ενώ τα αποτελέσματα πριν από φόρους ήταν 500 χιλ. έναντι 100 χιλ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

v