Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Υπόθεση Πάτση: Οι βόμβες και τα… θραύσματα - Τα απούλητα γιοτ του Φάις - Κουίζ για Intrakat

ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ (HILTON): Σε δεύτερη ΑΜΚ, ύψους 10 εκατ. ευρώ, εντός της χρονιάς προχωρά η εταιρεία καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες ανακαίνισης/επέκτασης των εγκαταστάσεων της ξενοδοχειακής μονάδας. Είχε προηγηθεί ισόποση αύξηση, η οποία αποφασίστηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Στην αγορά ακούγεται ότι η εταιρεία έχει προπωλήσει τις πολυτελείς κατοικίες, που θα αποτελούν μέρος του συγκροτήματος, με τίμημα πάνω από 20 χιλ. ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

 

INTRAKAT: Τι ετοιμάζει στη Σχοινούσα η εισηγμένη εταιρεία; Η νεότευκτη θυγατρική της (σ.σ. συστάθηκε τον περασμένο Μάιο), Intra Estate Σχοινούσα, προχώρησε πρόσφατα σε ΑΜΚ 2,8 εκατ. ευρώ.

Η βραδυφλεγής βόμβα του Ανδρέα Πάτση - Νέα ηγετική ομάδα στη Notos - Η φθηνή στέγη νέων και οι... εργατικές πολυκατοικίες

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΤΣΗ: Μπορεί η «βόμβα» να έσκασε τώρα για τα καμώματα του βουλευτή Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Πάτση, η αλήθεια όμως είναι ότι τα φιτίλια από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης είχαν μπει -και δικαίως όπως αποδεικνύεται- τουλάχιστον από το 2020, ενώ από τότε χρονολογούνται και δημοσιεύματα στο “Documento”, όπως αυτό και αυτό, που τον κατηγορούσαν όχι μόνο για την εμπλοκή του σε εισπρακτική εταιρεία, ή για την παράλειψη εταιρειών από το πόθεν έσχες του, αλλά και για το γεγονός ότι ήταν μέτοχος σε σειρά εξωχώριων εταιρειών (κάτι που απαγορεύεται στους βουλευτές).

Εστίαση: Τα lockdown τώρα στο εδώλιο - Οι Πεταλιοί, ο Gates και το 5αστερο-Γιατί οι ασφαλιστικές κοιτούν προς τον ΕΛΓΑ

ΜΥΚΟΝΟΣ. Ξεχάστε τα Spa της Ελβετίας. Σε λίγο διάστημα ένα ακόμα κέντρο αναζωογόνησης, κοινώς Spa, θα αποκτήσει και το νησί των ανέμων. Την επένδυση, επιλέξιμου κόστους 7,4 εκατ. ευρώ η οποία εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο, ετοιμάζει η υπό σύσταση εταιρεία «Mykonos Luxury Hotels ΑΕ».

 

DOPPLER. Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 636 χιλ. ευρώ αναμένεται να ψηφίσει η προγραμματισμένη για την 16η Νοεμβρίου έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας, μέσα από το ψαλίδισμα της ονομαστικής αξίας της μετοχής της από το 0,10 στο 0,04 ευρώ. Με από την «τεχνικού τύπου» αυτή παρέμβαση, τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης στην Εναλλακτική Αγορά εταιρείας θα υπερβούν και πάλι το ελάχιστο απαιτούμενο εκ του νόμου όριο του 50% επί του μετοχικού κεφαλαίου.

Ενέργεια: Οι υπουργοί, τα μέτρα και οι καλένδες - Αλλαγή σκυτάλης στη Μοτοδυναμική - Σφηνάκια για ΔΕΗ & Κεραμεία Αλλατίνη

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ένα νέο, έκτακτο Κανονισμό της Κομισιόν καλούνται να συζητήσουν και να συμφωνήσουν οι υπουργοί Ενέργειας της Ε.Ε. κατά τη συνεδρίασή τους σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Ο Κανονισμός αυτός περιλαμβάνει τέσσερις δέσμες μέτρων, για τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας, την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου, την κοινή αγορά αερίου και την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών.

Το Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας θεωρείται συνέχεια της Συνόδου Κορυφής των 27 που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την προηγούμενη Παρασκευή. Σύμφωνα με το προσχέδιο που διέρρευσε, οι υπουργοί καλούνται σε πολιτική συμφωνία, ώστε να προωθηθεί κι αυτός ο Κανονισμός, που εστιάζει αυτή τη φορά στο φυσικό αέριο. Ανάμεσα στα μέτρα που περιλαμβάνει είναι: η περαιτέρω μείωση της ζήτησης αερίου, με ενδεχόμενο να επεκταθεί για όλο το 2023 ο περιορισμός του 15%, που λήγει τον Μάρτιο, καθώς και η επιβολή σχετικής υποχρέωσης και σε προστατευόμενους πελάτες, δηλαδή, νοικοκυριά, μικρές επιχειρήσεις, κοινωνικές υπηρεσίες και εγκαταστάσεις τηλεθέρμανσης.

Το πάθος του Π. Γερμανού με το retail - Παίρνει παράταση το Galaxy - Εμπορικές ανατροπές στην Ομόνοια - Tips για Dimand

ΤΧΣ: Δεν αποτελεί συνήθη είδηση η βράβευση οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα στην Ελλάδα από διεθνείς φορείς. Υπό το παραπάνω πρίσμα, η βράβευση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του CEO του από τον διεθνή οργανισμό International Finance Awards έχει σημασία.

Το ΤΧΣ απέσπασε το βραβείο «άριστης εταιρικής διακυβέρνησης» (Best Corporate Governance - Financial Institute) για το 2022 για την προώθηση ορθών αρχών διακυβέρνησης και υιοθέτηση δράσεων, που συνέβαλαν στην αναβάθμιση λειτουργίας των Δ.Σ. τραπεζών, στις οποίες συμμετέχει το Ταμείο. Ταυτόχρονα, βραβεύτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΧΣ Ηλίας Ξηρουχάκης ως Best CEO - Financial Institute για το 2022.

v