Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Καλώς ήρθατε στην πολυκρίση - Πρώτη ανάσα για εργολάβους - H Mailo's και οι... μακαρονάδες - Κινήσεις εφοπλιστών στην ΙΝΚΑΤ

ΔΩΜΑΤΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ: Τα escape rooms είναι μόδα και στην Ελλάδα. Ήρθαν πριν από μερικά χρόνια και αναπτύσσονται ραγδαία, με μια πληθώρα δημιουργών και ιδιοκτητών να αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ετσι, το θέμα απασχόλησε και το ΥΠΑΝ, που δημοσίευσε πρόσφατα πλαίσιο που ρυθμίζει τις προδιαγραφές και τη λειτουργία τους. Ορίζει τις υποχρεώσεις του Game Master, τις προδιαγραφές των χώρων, την υποχρεωτική τοποθέτηση κουμπιού απελευθέρωσης, αλλά και μέτρα για τη συμμετοχή παιδιών κάτω των 12 ετών.

Τι συζητούν Motor Oil-ΓΕΚ με τράπεζες *Η ΕΚΤ τελείωσε τα ουρανοκατέβατα κέρδη *Σφηνάκια για Χαλυβουργία Ελλάδος και… κάνναβη

MERE: Τίτλοι τέλους για το μοναδικό, στο Βέλγιο, κατάστημα της ρωσικών συμφερόντων αλυσίδας discount supermarket. Η είδηση έγινε γνωστή προ ολίγων ημερών -μέσω γνωστοποίησης στα social media- παρά το γεγονός ότι η αλυσίδα είχε ανακοινώσει ότι θα παρέμενε ανοιχτή μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Η υπόθεση δεν θεωρείται τελειωμένη, αν τουλάχιστον πιστέψουμε όσα διαβάζουμε στα τοπικά μέσα. Φυσικά αυτό το γνωρίζουν οι μέτοχοι της MERE, που έχουν μείνει σε λογικές εποχών… ψυχρού πολέμου.

Το λέμε αυτό διότι την ίδια κλειστή επικοινωνιακή πολιτική διατηρεί η ρωσικών συμφερόντων αλυσίδα και στην Ελλάδα.

Μικροί-μεγάλοι ψηφίζουν τώρα… D2C *Το αγκάθι στο ραντεβού Σκρέκα με αλυσίδες εστίασης *Πονοκέφαλος για Μουζάκη

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Ι: Τι κοινό μπορεί να έχουν ονόματα όπως η P&G, η Nestle, η Unilever και η BIC ΒΙΟΛΕΞ πέρα του ότι διαθέτουν προϊόντα ευρείας κατανάλωσης; Θέλουν και κάποιες το έχουν κάνει πράξη και στην Ελλάδα να φθάσουν απευθείας στους καταναλωτές. Αυτό το πετυχαίνουν δημιουργώντας τις δικές τους διαδικτυακές υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια να έχουν σταθερή ροή εσόδων και μειωμένο κόστος διάθεσης, λέει η McKinsey.

Αυτή τη δυνατότητα έχει πλέον και η BIC ΒΙΟΛΕΞ, που προσέθεσε πρόσφατα στους εταιρικούς σκοπούς της τη δυνατότητα να εμπορεύεται τα προϊόντα που παράγει ή αντιπροσωπεύει, απευθείας ή/και μέσω τρίτων «επιγραμμικών» πλατφορμών.

Η Παγκρήτια και ο «από μηχανής Θεός»

Αίσιο τέλος είχε τελικά για την τράπεζα η μεγάλη αύξηση κεφαλαίου, παρά τις συνεχείς αντιξοότητες και ανατροπές που σημάδεψαν τη διεξαγωγή της, με αφετηρία την κόντρα μεταξύ της ΤτΕ και της πλευράς Σάλλα. Ανατροπή της τελευταίας στιγμής αποτέλεσε και η μαζική συμμετοχή του γνωστού πλέον… τριδύμου Μπάκου- Καϋμενάκη-Εξάρχου, που τους αναδεικνύει σε βασικότερους μετόχους της τράπεζας με διαφορά από το δεύτερο (Lyktos)

Θυμίζουμε ότι είχαν προηγηθεί πληροφορίες για το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν, (οι οποίες επιβεβαιώνονταν) αλλά και της υπαναχώρησης τους στη συνέχεια. Μια ακόμη ανατροπή ήταν η μη συμμετοχή της Lyktos του Μιχάλη Σάλλα, ενώ είχε γνωστοποιήσει, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της αύξησης, ότι θα συμμετάσχει με 20 εκατ. ευρώ

Ενέργεια: Συμβουλές για αντοχή στο κρύο από το… Bloomberg - Πήρε... έκπτωση η ΕΛΛΑΚΤΩΡ - Το νέο ΔΣ της ΙΟΝ

ΠΟΛΕΜΟΣ: Παλιά στην Ελλάδα λέγαμε «καλωσήρθε το δολάριο», όταν ορδές Αμερικανών ναυτών εξορμούσαν στα ελληνικά λιμάνια προσφέροντας τζίρο στην αγορά. «Καλωσήρθε το ρούβλι» ίσως να σκέφτηκαν γειτονικές με τη Ρωσία χώρες, που αίφνης γέμισαν με χιλιάδες Ρώσους που έσπευσαν να γλιτώσουν την επιστράτευση Πούτιν.

Ξέχασαν, όμως, μια κρίσιμη παράμετρο: τον πληθωρισμό. Το Καζακστάν για παράδειγμα αντιμετωπίζει αυτό που η κεντρική τράπεζα αποκαλεί «μεταναστευτικό σοκ» και για να αντιμετωπιστεί, τα επιτόκια αυξήθηκαν περισσότερο απ’ όσο σχεδιαζόταν. 

v