Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ουκρανία: Προς νέα αλλαγή σκηνικού; - Intrakat: Γερό ξεκίνημα στην ΑΜΚ - Νέα εποχή για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: Στην τελική ευθεία μπαίνει η αναγέννηση των Ναυπηγείων της Ελευσίνας, καθώς σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη αναμένεται να πέσουν από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη οι υπογραφές που θα επικυρώσουν το σχέδιο εξυγίανσης της ONEX του Πάνου Ξενοκώστα.

Η υπογραφή του σχεδίου εξυγίανσης από τον ίδιο τον Αδωνι Γεωργιάδη και εκπροσώπους των τραπεζών και των εργαζομένων θα δώσει το σήμα για να ανοίξει ο δρόμος, προκειμένου να κατατεθεί η σχετική αίτηση στο δικαστήριο και να συνεχιστεί η διαδικασία βάσει του νόμου για την εξυγίανση.

Υποκλοπές: Χτυπάνε... κουδούνια για απόδοση ευθυνών - Νέες αφίξεις στο River West - «Μπες-βγες» Alpha σε Παγκρήτια και Byte

ΕΧΑΕ: Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ Γιάννος Κοντόπουλος αποδέχτηκε το αίτημα των χρηματιστών του ΣΜΕΧΑ αλλά και των μελών του ΣΕΠΕΥ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών) για συζήτηση γύρω από την πρόθεση κατάργησης της πλατφόρμας XNET και έτσι προγραμματίστηκε η μεταξύ τους συνάντηση για την προσεχή Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.

Η ουσία είναι ότι μέσω της πλατφόρμας XNET πολλές χρηματιστηριακές εταιρείες εξυπηρετούν εδώ και χρόνια τους πελάτες τους για τις συναλλαγές που κάνουν σε επενδυτικά προϊόντα του εξωτερικού και η πρόθεση της ΕΧΑΕ να την καταργήσει έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Ήδη το Euro2day.gr έχει αναφερθεί στο περιεχόμενο της επιστολής του ΣΜΕΧΑ.

Υποκλοπές: Μπρος γκρεμός και πίσω… ρίσκο - Σημεία των καιρών και στους διαγωνισμούς;

EΧΑΕ-ΣΜΕΧΑ: Φωτιές άναψε η δρομολογούμενη διακοπή της λειτουργίας της πλατφόρμας XNET. Οπως ειπώθηκε στις χρηματιστηριακές εταιρείες, «βάζει μέσα» την ΕΧΑΕ γύρω στις 500 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο ενώ οι ΑΧΕ μπορούν να βρουν εναλλακτικές λύσεις μέσω άλλων πλατφορμών, που πολύ πιθανόν να είναι και φτηνότερες.

Οι χρηματιστηριακές εταιρείες ωστόσο έχουν διαφορετική γνώμη, θεωρώντας πως η κατάργηση της XNET δεν αποτελεί μόνο ένα συντεχνιακό ζήτημα που θα πλήξει τις οικονομικές τους επιδόσεις, αλλά κυρίως θα προκαλέσει ζημιά στην εγχώρια κεφαλαιαγορά σε βάθος χρόνου.

Με… χρονοκαθυστέρηση η Navtex για την Κρήτη - Διπλή συμφωνία PREMIA με ΕΤΕ - Σφηνάκια για ΠΕΙΡ, doValue, ΠΕΤΡΟ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ REAL ESTATE: Στην Piraeus Real Estate Management (PREM) μεταβίβασε η Piraeus Real Estate (PRE) τη δραστηριότητα διαχείρισης ακινήτων, τον περασμένο Ιούλιο, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Euro2day.gr. Εν συνεχεία η PREM πωλήθηκε στη Resolute.

Η δραστηριότητα αποτιμήθηκε σε 436 χιλ. ευρώ, το ενδιαφέρον, όμως, έγκειται στο γεγονός ότι η PRE μένει χωρίς βασικό αντικείμενο.

Κατά τη χρήση 2021, τα έσοδα από παροχή υπηρεσιών εκτίμησης ακινήτων ανήλθαν σε 5,5 εκατ. ευρώ, αυτά από την παροχή υπηρεσιών προώθησης πωλήσεων σε 3,49 εκατ. ευρώ και τα έσοδα από διαχείριση ακινήτων σε 1,8 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία είχε στις 31.12.2021 καθαρή θέση 17,16 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 4,4 εκατ. ευρώ.

Υποκλοπές: Η συνέντευξη Μητσοτάκη, η κόντρα με Μαρινάκη και ο… συνεταιρισμός - Σφηνάκια για MOH, Intrakat, τράπεζες

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Όπως οι περισσότεροι έτσι κι εμείς παρακολουθήσαμε χθες τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον AΝΤ1, με επίκεντρο την υπόθεση των υποκλοπών που επανήλθε βίαια στο προσκήνιο. Απ' όλα όσα είπε, κρατήσαμε κάποια σημεία-κλειδιά, ορισμένα εκ των οποίων ενέχουν και ψήγματα περαιτέρω αμυντικής «στρατηγικής».

1. Ο πρωθυπουργός περίπου δέχτηκε ότι γίνονται παρακολουθήσεις επιχειρηματιών και πολιτικών, λέγοντας όμως ότι είναι εντελώς διαφορετικό θέμα να υποστηρίζει κάποιος ότι γίνονται από το κράτος ή ότι ήταν εις γνώση και κατ’ εντολή του ιδίου. Αυτό που δεν εξήγησε ωστόσο είναι πώς και για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, η κυβέρνηση δεν έδωσε εντολή να ερευνηθεί ταχύτατα και σε βάθος, ώστε να προκύψουν απτά αποτελέσματα σε μια υπόθεση που έφτιαξε πρωτοσέλιδα ήδη από τον Αύγουστο (αν και σχετικές καταγγελίες είχαν γίνει και πολύ νωρίτερα, π.χ. για την περίπτωση Κουκάκη), ή γιατί δεν κλήθηκαν επιτόπου στην Εξεταστική της Βουλής οι εκπρόσωποι των φερόμενων ως εμπλεκόμενων εταιρειών και τα συναφή γνωστά σε όλους πλέον πρόσωπα, είτε έχουν είτε δεν έχουν σχέσεις με πρόσωπα του Μαξίμου, όπως γράφεται.

v