Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
MIG: Οι μαζικές πωλήσεις και η ΑΜΚ στον... ορίζοντα - Η κατάρρευση της τουρκικής λίρας και η… φέτα - Tips για Attica Bank και Solar

ATTICA BANK-ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ: Το αργότερο εντός 12 μηνών από την υπογραφή της συμφωνίας μετόχων μεταξύ ΤΧΣ και Thrivest/Παγκρήτια, πρέπει να ολοκληρωθεί η σχεδιαζόμενη συγχώνευση Attica Bank- Παγκρήτια, ως αποτέλεσμα της οποίας η πλευρά Thrivest (φωτ. ο Αλ. Εξάρχου) θα αποκτήσει την πλειοψηφία του νέου σχήματος (σ.σ. ορίζεται από το συμφωνητικό μετόχων).

Το 12μηνο μπορεί να παραταθεί, με συμφωνία των δύο μερών, εφόσον σημειωθούν καθυστερήσεις στη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων.

Της συγχώνευσης θα προηγηθεί οικονομικός, φορολογικός και νομικός έλεγχος σε Παγκρήτια και Attica Bank. Θα ακολουθήσει έκδοση warrants και αύξηση κεφαλαίου της νέας πλέον τράπεζας, στην οποία Thrivest και ΤΧΣ δεσμεύονται να συμμετάσχουν κατ' αναλογία του ποσοστού τους.

Attica Bank: Χύμα στο... κύμα - To χαώδες spread «τρώει» τη χρυσή λίρα - «Γενναία» stock options από Εθνική Ασφαλιστική

Έτσι, σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ, με τη συμπλήρωση του πρώτου τριμήνου 2023, οι ιδιώτες αγόρασαν από την Κεντρική Τράπεζα μόλις 3.719 χρυσές λίρες, ενώ πούλησαν στην TτΕ 11.984 χρυσές λίρες.

Υπενθυμίζεται ότι ολόκληρο το 2022, όταν ο πληθωρισμός ήταν σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, αγοράστηκαν από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας μόλις 11.236 χρυσές λίρες και πουλήθηκαν 52.241 χρυσές λίρες.

Από το 2002, που τηρεί αρχεία η Τράπεζα Ελλάδος, η μοναδική χρονιά που οι αγορές των ιδιωτών από την TτΕ ξεπέρασαν τις πωλήσεις ήταν το 2011, όταν αγοράστηκαν από την Κεντρική Τράπεζα 146.867 χρυσές λίρες και πωλήθηκαν 122.686 χρυσές λίρες.

ΜIG: Μεταξύ γρήγορου κέρδους και… σημαίας ο Ηλιόπουλος - Eurobank: Tips για το deal με BNP - Σφηνάκια για Αλουμύλ & ΜΟΤΟ

 

ΑΔΜΗΕ: Σε έκδοση πρώτης σειράς ομολογιών, ύψους 80 εκατ. ευρώ, προχώρησε ο ΑΔΜΗΕ στα τέλη Μαρτίου. Την έκδοση κάλυψε κοινοπραξία εγχώριων τραπεζών.

Η έκδοση αποτελεί το πρώτος μέρος της σύμβασης ομολογιακού δανείου, συνολικού ποσού 150 εκατ. ευρώ, την οποία υπέγραψε ο ΑΔΜΗΕ με τις τράπεζες τον Δεκέμβριο του 2021.

 

EUROBANK-BNP: Κατά 25 μονάδες βάσης αναμένεται να επιβαρύνει τους δείκτες εποπτικών κεφαλαίων του ομίλου η εξαγορά της θυγατρικής της BNP Paribas στη Βουλγαρία.

Η σύμβαση μεταβίβασης υπογράφηκε τον Γενάρη και η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος δευτέρου τριμήνου, υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων κανονιστικών εγκρίσεων.

Tο Πόρτο Καρράς και τα... ορφανά εκατομμύρια - MIG: Τα επόμενα βήματα μετά το «φως» - MOH: Εκτακτα έξοδα αλλά και... bonus

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στον λογαριασμό μεσεγγύησης, περιμένοντας την οριστικοποίηση του τιμήματος για το συγκρότημα Πόρτο Καρράς, παραμένουν 22,55 εκατ. ευρώ από το τίμημα που κατέβαλε η Belterra, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη (φωτό).

Μετά από μια διετία καθυστερήσεων, οι δύο πλευρές (Τεχνική Ολυμπιακή και Belterra) συμφώνησαν από κοινού να οριστεί τρίτος ανεξάρτητος εκτιμητής η KMPG, μπας και οριστικοποιηθεί το τίμημα.

Σημειώνεται ότι η Deloitte, που ήταν ο πρώτος ανεξάρτητος εκτιμητής, στο πόρισμά της πρότεινε περίπου 18 εκατ. ευρώ από το ποσό που έχει παραμείνει στον λογαριασμό μεσεγγύησης να αποδοθούν στην Τεχνική Ολυμπιακή και το υπόλοιπο να επιστραφεί στην Belterra.

Κυρώσεις στη Ρωσία: «Μηδέν εις το πηλίκο» με βούλα ΔΝΤ - ΧΑ: Οι κερδισμένοι και η... προσπέραση - Tips για το ΜΟΔ της Natech

ΡΩΣΙΑ: Θα θυμάστε ίσως τις εξαγγελίες για τις συντριπτικές επιπτώσεις που θα είχαν στη ρωσική οικονομία οι πρωτοφανείς κυρώσεις εναντίον της από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Αρκετοί ήταν οι ειδικοί που είχαν από τότε αμφιβολίες και φόβους. Κι όπως φαίνεται, δικαιώθηκαν.

Τα στοιχεία και οι προβλέψεις Απριλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (που ασφαλώς δεν μπορεί να κατηγορηθεί για… φιλορωσικά και διαβλητά στοιχεία) φανερώνουν μια εικόνα που απέχει παρασάγγας από συντριβή, καταγράφοντας ταυτόχρονα και σημαντικές επιπτώσεις για τις οικονομίες της Γηραιάς Ηπείρου, που ως ένα βαθμό οφείλονται στον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση.

v