Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Βαρουφάκης: Από τη «Δήμητρα» στην… τεχνοφεουδαρχία - Τουρισμός: Μεγάλο πωλητήριο στην Κρήτη, επένδυση x2 στη Ζάκυνθο

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Εμείς δεν θα σας ζαλίσουμε με τα σχέδιά του όπως η «Δήμητρα» και ο «Οδυσσέας» και τα γνωστά με τις τράπεζες. Περί αυτών μάθατε ήδη, μάλλον περισσότερα από όσα θα θέλατε να ξέρετε. Όμως ο Γιάνης έχει και πολύ πιο προχωρημένες απόψεις, οι οποίες δεν προσφέρονται προς βρώσιν, σε προεκλογικό περιβάλλον.

Αν προσφέρονταν, θα ήταν ίσως περισσότερο γνωστό ότι θεωρεί πως ο καπιταλισμός ανατρέπεται ήδη εκ των έσω, από ένα «τεχνο-φεουδαρχικό» σύστημα με επίκεντρο το αποκαλούμενο από τον ίδιο «cloud capital», το οποίο, όπως παρουσίασε ήδη από το 2022 σε διοργάνωση φοιτητών του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι μια αλγοριθμική μορφή κεφαλαίου, στο οποίο δουλεύουν δωρεάν «εκπαιδεύοντας» τα εργαλεία του, οι χρήστες των διαφόρων ιντερνετικών εφαρμογών, δίνοντάς τους ταυτόχρονα και συνεχή στοιχεία για τη συμπεριφορά τους. Σε απλά ελληνικά, οι μεγάλες διεθνείς πλατφόρμες, τύπου Google, Αmazon κ.λπ.

Ποιες εισηγμένες «ξέχασαν» το μέρισμα - Οι Δελφοί και ο… Ντογιάκος - Εκλογές: Ας πάει και το παλιάμπελο - Σφηνάκια για ΜΟΤΟ, PQH

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζεται, πέραν του πρώτου τριμήνου, το κύμα αυξημένων αποπληρωμών από πλευράς επιχειρήσεων, βάζοντας δύσκολα στις τράπεζες, αναφορικά με τους φετινούς στόχους πιστωτικής επέκτασης.

Το μεγαλύτερο μέρος των αποπληρωμών αφορά σε γραμμές κεφαλαίου κίνησης από πλευράς εταιρειών με ταμειακά διαθέσιμα ή ισχυρή παραγωγή ταμειακών ροών.  

Από την άλλη, η ζήτηση για χαμηλότοκα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας παραμένει ισχυρή, υπάρχουν, όμως, τομείς όπως τα ψηφιακά έργα όπου παρατηρούνται χαμηλές πτήσεις

Προεκλογικά ρουσφέτια ζητούν πολιτικοί από... servicers - Αρχισαν τα όργανα στις ρυθμίσεις δανείων

ΚΟΡΒΕΤΕΣ: Η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να λάβει την απόφαση για το πρόγραμμα του ΠΝ, καθώς όπως είχε γράψει παλαιότερα η στήλη, το ζήτημα εδώ και καιρό είχε μπει στο συρτάρι.

«Η πρώτη μεγάλη απόφαση της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η απόκτηση τριών κορβετών, δύο εκ των οποίων θα ναυπηγηθούν σε ελληνικά ναυπηγεία», δήλωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σε ό,τι αφορά τις φρεγάτες, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έως το 2027 θα έχουμε παραλάβει τρεις φρεγάτες και αυτό μάλλον δεν ακούγεται καλά σε ό,τι αφορά το σενάριο να ενεργοποιηθεί η option για τέταρτη Belhara, αν και επισήμως παραμένει στις επιλογές.

Δανειστής της Dimand η... Εθνική Ασφαλιστική - Ράμμος και υποκλοπές «part 2» - Πολιτική οπερέτα με Βαρουφάκη και ελιγμούς Κασιδιάρη

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Την επανεμφάνιση των υποκλοπών στο προσκήνιο φαίνεται ότι φοβούνται ορισμένοι κύκλοι. Χθες το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» δημοσίευσε ρεπορτάζ, κατά τις πληροφορίες του οποίου ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστος Ράμμος (φωτ.) σχεδιάζει κλήση σε απολογία του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, καθώς και των υπευθύνων της πλατφόρμας gov. gr, «προκειμένου να εκθέσει την κυβέρνηση».

Τον μεν πρώτο επειδή δεν του έχει στείλει στοιχεία για τις παρακολουθήσεις, τα οποία έχει ζητήσει, τους δε υπόλοιπους προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες της Ελληνοαμερικανίδας Άρτεμις Σίφορντ.

MIG: Πώς ο Μάριος Ηλιόπουλος κέρδισε… χάνοντας - Από τα όνειρα στον εφιάλτη η Δούρος - ΠΛΑΘ: Δύο αναγνώσεις για την πτώση

ΜIG: Από τις 7 Μαρτίου η στήλη σάς είχε ενημερώσει ότι η προσπάθεια του Μάριου Ηλιόπουλου (φωτ.) να μπλοκάρει την συμφωνία της με τη STRIX ή έστω να την καθυστερήσει όσο μπορεί, είχε επί της ουσίας λάβει τέλος μετά την κίνηση της Πειραιώς να αποκτήσει τον έλεγχο της ΜΙG και να ζητήσει έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Τότε είχαμε παρουσιάσει το σκεπτικό της κίνησης αυτής, τώρα όμως, που Ηλιόπουλος και Σία πούλησαν το περίπου 13% που είχαν φτάσει να κατέχουν κλειδώνοντας ως κέρδη ιδιαιτέρως αξιοσέβαστο διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ, σε διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών, έχει νόημα να δούμε γιατί στην υπόθεση αυτή ο sui generis εφοπλιστής της ακτοπλοΐας ήταν πολύ δύσκολο να βγει πραγματικά χαμένος.

v