Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Υπέρβαση των 800 μονάδων με χαμηλό τζίρο

Στο ρυθμό προεξόφλησης το Χ.Α. αντιδρά υψηλότερα. Στις 280-290 μονάδες ο FTSE-20, στην περιοχή των 810 μονάδων ο Γ.Δ. Την τιμητική τους έχουν οι τράπεζες. Σε θετικό έδαφος το σύνολο του FTSE-20 πλην της Τιτάν.

Στον ρυθμό της προεξόφλησης, το Χ.Α. αντιδρά πάνω από τις 800 μονάδες. Με το βλέμμα στο eurogroup, κυρίως βραχυπρόθεσμοι παίκτες συνεχίζουν το… τζογάρισμα, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτήρα και τη φύση του χρηματιστηρίου ως καθαρά προεξοφλητικού εργαλείου.

Προς τις 287 μονάδες ο FTSE-20, λίγο χαμηλότερα των 810 ο Γενικός Δείκτης, με την απόδοσή τους να ξεπερνά το 2% και με τις τράπεζες να έχουν τον πρώτο λόγο στην προσπάθεια αυτή.

Οι συναλλαγές περίπου στα 8 εκατ. ευρώ, μετά τις 11.05, σαφώς περισσότερες σε Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς, αλλά σημαντικές συνάμα σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ αλλά και στις Motor Oil, Μυτιληναίο, MIG.

Όπως σημειώναμε στο προσυνεδριακό σχόλιό μας, μερίδα παικτών δοκιμάζει τις δυνάμεις της προς λίγο υψηλότερα επίπεδα τιμών και με την προϋπόθεση πως οι δανειστές και το Βερολίνο θα «ικανοποιήσουν» τα αιτήματα της ελληνικής πλευράς για λύση-διέξοδο.

Θα μπορούσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να τραβήξει την αγορά πιο ψηλά σε αυτήν τη φάση, εκτιμούν ορισμένοι αναλυτές και παίκτες, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζουν ότι βασικοί δείκτες και μετοχές έχουν πάρει ήδη κλίση προς τις αμέσως επόμενες στηρίξεις.

Στη λογική της προεξόφλησης, λοιπόν, μια καθαρά τεχνικής μορφής βραχύβια αντίδραση είναι εφικτή.

Σχετική κινητικότητα και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, όπου το ενδιαφέρον παραμένει εστιασμένο σε μετοχές-σηματωρούς. Ενδεικτικές οι περιπτώσεις των ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, Intralot, Τέρνα Ενεργειακή, Fourlis, Σιδενόρ, Σωληνουργεία Κορίνθου, Αττικής.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v