Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Επιλεκτικές κινήσεις πάνω από τις 800 μονάδες

Με το βλέμμα στραμμένο στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, το Χ.Α. «δοκιμάζει» υψηλότερα επίπεδα. Υπεραποδίδουν Alpha Bank, MIG, Μυτιληναίος, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Με ιδιαίτερα προσεκτικές κινήσεις κυρίως οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις. Με τους βασικούς δείκτες και μετοχές σε ελαφρά ανοδική φορά, από την αρχή της συνεδρίασης, με μέτριο τζίρο και λίγο έως πολύ τεχνικά αναμενόμενες διακυμάνσεις.

Μετά τα πρώτα 50 λεπτά της συνεδρίασης, ο FTSE-20 κυμαίνεται στο εύρος των 293,15-298,03 μονάδων, ο Γενικός Δείκτης μεταξύ των 804,91-812,75 μονάδων και ο FT Mid κατά 1,22% υψηλότερα, στις 870-875 μονάδες.

Σημειωτέον πως οι βασικοί δείκτες άνοιξαν ανοδικά, δίνοντας στη συνέχεια δύο τοπικές κορυφές, την πρώτη στις 10.36 και τη δεύτερη στις 11.06, με τη δεύτερη χαμηλότερα της πρώτης.

Οι συναλλαγές στις 11.20 μόλις είχαν ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ, από τα οποία 1,9 εκατ. στην Εθνική, 1,8 εκατ. στην Πειραιώς και περί το 1,6 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank.

Συγκριτικά αυξημένος τζίρος έχει πραγματοποιηθεί και σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ. Από τις υπόλοιπες μετοχές του 20άρη, ικανοποιητική συναλλακτική δραστηριότητα και σχετικό ενδιαφέρον καταγράφεται σε Marfin Inverstment Group και Μυτιληναίο.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, μετοχές-σηματωροί της κατηγορίας ακολουθούν τον ρυθμό της αγοράς. Με ΓΕΚ Τέρνα, Αττικής, ΕΧΑΕ, Intralot, Σωληνουργεία Κορίνθου και Fourlis να ξεχωρίζουν.

Σε σχετικά θέματα του euro2day.gr ο Γιώργος Α. Σαββάκης αναλύει τα midcaps στα οποία ποντάρει η αγορά, ενώ για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΟΠΑΠ ενδιαφέρον παρουσιάζει η σπουδή που καταβάλλεται από το ΤΑΙΠΕΔ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v