Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δέσμια των πολιτικών η Σοφοκλέους

Εννέα φορές άλλαξε πρόσημο ο ΓΔ, δίνοντας μια γεύση του σκηνικού που θα επικρατήσει μέχρι την ψήφιση των μέτρων. Στο κόκκινο ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ. Υπεραπόδοση για Μυτιληναίο, Τιτάνα.

Τα μέτρα παίρνουν τον δρόμο προς την Βουλή και μέχρι την ψήφισή τους η εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά θα άγεται και θα φέρεται από πολιτικές δηλώσεις – εκτιμήσεις και ξένα δημοσιεύματα.

Μάλιστα η εικόνα αυτή δεν αποκλείεται να κάνει περισσότερο επιφυλακτικούς τους βραχυπρόθεσμους παίκτες, κάτι που θα επιφέρει σχετική μείωση στην ημερήσια μικτή αξία συναλλαγών.

Μία πρώτη γεύση έδωσε και η σημερινή συνεδρίαση, που κινήθηκε εν μέσω δημοσιευμάτων, αλλά και “ασκήσεων επί χάρτου” για πιθανές διαρροές στην τριτοκομματική Κυβέρνηση, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας.

Τα στατιστικά της συνεδρίασης

Ο Γενικός Δείκτης άλλαξε εννέα φορές πρόσημο και τελικά έκλεισε αρνητικά και χαμηλότερα από το μέσον της ημερήσιας διακύμανσής του, εγκλωβίζοντας αυτούς που τοποθετήθηκαν στα υψηλά ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δείκτης αναρριχήθηκε μέχρι τις 901,27 μονάδες (+1,29%), ο Τραπεζικός μέχρι τις 411,56 (+3,76%), η Alpha Bank μέχρι τα 2,42 ευρώ (+3,42%), η Εθνική μέχρι τα 2,52 ευρώ (+4,56%), η Eurobank μέχρι τα 1,34 ευρώ (+3,88%), η CPB μέχρι τα 0,0700 ευρώ (+7,69%).

Επίσης η Αττικής κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έφθασε μέχρι τα 0,7180 ευρώ (+22,11%), αλλά έκλεισε σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή κινείται σε υψηλά 14 μηνών.

Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε και ο Μυτιληναίος που έφθασε μέχρι τα 4,01 ευρώ (+6,93%), αλλά έκλεισε σημαντικά χαμηλότερα.

Μεγαλύτερη απογοήτευση από ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ που όχι μόνο υποχώρησαν από τα υψηλά των 3,94 ευρώ (+2,6%), 5,24 ευρώ (+2,54%) και 4,95 ευρώ (+3,56%) αντίστοιχα, αλλά έκλεισαν και με αρνητικό πρόσημο.

Αντίθετα κοντά στο υψηλό ημέρας και με αξιοπρόσεκτα κέρδη έκλεισε ο τίτλος του Τιτάνα.
Ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται για την μετοχή της Εθνικής, που δοκίμασε κίνηση υψηλότερα της αντίστασης των 2,45 ευρώ (έφθασε μέχρι τα 2,52, εν μέσω προσδοκιών ότι θα πάρει την θέση της Coca-Cola στον MSCI) αλλά έκλεισε από κάτω. Ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 2,45 ευρώ δίνει δικαίωμα κίνησης προς την ζώνη 2,68 – 2,70 ευρώ.

Αντίθετα η Alpha Bank, δεν δοκίμασε να αναμετρηθεί με την αποφασιστική αντίσταση των 2,50 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η MSCI ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διατηρήσει, κατ 'εξαίρεση, τουλάχιστον δύο μετοχές στο δείκτη MSCI Greece. Σημειώνεται ότι στον εν λόγω δείκτη στην παρούσα φάση περιλαμβάνεται η Coca Cola και ο ΟΠΑΠ. Ως εκ τούτου, οποιεσδήποτε διαγραφές από το δείκτη MSCI Greece που θα προκύψουν από δυνητικές μελλοντικές εταιρικές αλλαγές -φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την Coca Cola- θα αντικατασταθούν από τις μεγαλύτερες μετοχές του δείκτη MSCI Greece Small Cap, όπως σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου. Σύμφωνα με την κατάταξη και τα στοιχεία της Beta Securities, η μετοχή της Εθνικής είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση και πιθανή υποψήφια για την εκ νέου εισαγωγή της στο δείκτη MSCI.

Για τον ΟΠΑΠ, εκτιμά η Beta, η εξέλιξη αυτή ελαχιστοποιεί την πιθανότητα διαγραφής στην επερχόμενη αναθεώρηση του Νοεμβρίου.

Επίσης για όσους συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στον Τραπεζικό κλάδο, να σημειωθεί ότι την προσεχή Δευτέρα, στη συνάντηση, μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και του προεδρείου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, αναμένεται να επικυρωθούν και τυπικά οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.

Μόλις τρεις οι τίτλοι με θετικό πρόσημο στο ταμπλώ του FTSE και πιο συγκεκριμένα οι Μυτιληναίος (+3,2%), Τιτάν (+3,67%) και Εθνική (+0,41%), ενώ αμετάβλητες έκλεισαν οι μετοχές των Folli Follie Group, CPB.

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες των τριών ποσοστιαίων μονάδων για Κύπρου, Πειραιώς και MIG και των δύο για Ελ. Πετρέλαια, Alpha Bank, Eurobank, ενώ με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του 20αρη.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 28 μονάδων με υψηλό ημέρας τις 901,27 (14.58) και χαμηλό τις 873,29 (16.12) και έκλεισε στις 881,22 μονάδες με απώλειες 0,96%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 89,8 εκατ.

Όχι κάτι το ιδιαίτερο από την τελική εικόνα με 61 ανοδικές μετοχές έναντι 78 πτωτικών, ενώ 21 τίτλοι έκλεισαν με κέρδη υψηλότερα του 5%.

Χαμηλότερα του 20αρη, όπου οι “πειστικοί”, από πλευράς συναλλαγών, πρωταγωνιστές μειώνονται επί καθημερινής βάσεως, η Newsphone με χαμηλές συναλλαγές συμπλήρωσε πέντε ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ τουλάχιστον αξιοπρόσεκτη κρίνεται η πλαγιοανοδική κίνηση που συντελείται στον Παρνασσό και η οποία έχει ξεκινήσει από τα 0,1950 ευρώ (κλείσιμο 13/6).

Τέλος νέα τρίμηνη παράταση μέχρι την 31/01/2013 στην απαγόρευση ανοιχτών πωλήσεων στο ΧΑ αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιγοράς στη σημερινή της συνεδρίαση.

Το δημοσίευμα των FT για Ελλάδα

Ασφαλώς σημαντικό ρόλο στην σημερινή κίνηση της Αγοράς,έπαιξε και το δημοσίευμα των FT, σύμφωνα με το οποίο, πέραν της πολυαναμενόμενης δόσης, επίκειται συμφωνία που θα διασφαλίζει 2ετή παράταση του Ελληνικού προγράμματος, με πρόσθετη χρηματοδότηση της τάξεως των 16-18 δισ. ευρώ.

Οι παροχές αυτές θα συνοδευτούν από νέους σκληρούς όρους, όπως ο περίφημος “ειδικός λογαριασμός”, στον οποίο μάλιστα θα μεταφέρονται και πλεονάσματα του Ελληνικού προϋπολογισμού αλλά και η υποχρεωτική πρόσληψη ξένων τεχνοκρατών που θα βοηθήσουν στην είσπραξη φόρων, στην πάταξη της διαφθοράς και στην ιδιωτικοποίηση Κρατικής περιουσίας στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο, χρήματα λέει η “Handelsblatt”

Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο και περισσότερα χρήματα” ήταν ο τίτλος δημοσιεύματος της Γερμανικής εφημερίδας “Handelsblatt” η οποία αναφέρει ότι το θέμα θα τεθεί επί τάπητος στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου. Επικαλούμενη υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, η Γερμανική εφημερίδα αποκαλύπτει πως ένα νέο δάνειο (16 και 20 δισ. ευρώ) για την Ελλάδα είναι αναπόφευκτο λόγω της επιμήκυνσης των δυο ετών, το οποίο θα εξεταστεί σε πρώτη φάση κατά την προσεχή συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπως επίσης και η επιμήκυνση του Ελληνικού προγράμματος και σε δεύτερη φάση θα πρέπει να πάρει και την έγκριση του Γερμανικού Κοινοβουλίου.

Επιστρέφουν οι καταθέτες στις Ελληνικές αλλά και στις Ισπανικές Τράπεζες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για τον Σεπτέμβριο, οι καταθέσεις του Ιδιωτικού τομέα στις Ελληνικές Τράπεζες ενισχυθήκαν κατά 1% στα 160,12 δισ. ευρώ από 158,7 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Οι καταθέσεις του Ιδιωτικού κλάδου σε Ισπανικές Τράπεζες ενισχύθηκαν στο 1,505 τρισ. ευρώ από 1,492 τρισ. ευρώ τον Αύγουστο. Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά μετά από έξι μήνες που αυξάνονται οι καταθέσεις στις Ισπανικές Τράπεζες.

Θετικό βήμα προς την αναδιάρθρωση του Τραπεζικού κλάδου και την βελτίωση των αξιολογήσεων των Τραπεζών, μεσοπρόθεσμα, αποτελούν τα τελευταία deals που ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα, αναφέρει ο οίκος Fitch. Οι κινήσεις αυτές θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός μικρότερου αριθμού πιο αποδοτικών και βιώσιμων Ιδρυμάτων που θα είναι σε καλύτερη θέση να αντεπεξέλθουν στην τρέχουσα κρίση και τις αδύναμες οικονομικές προοπτικές στην Ελλάδα, αναφέρει ο οίκος.

Ωστόσο, σημειώνει, τα μεσοπρόθεσμα οφέλη ενδέχεται να μην υλοποιηθούν εάν τα σημαντικά ρίσκα στην παρούσα φάση, που είναι όλα διασυνδεδεμένα, δεν αντιμετωπιστούν σωστά. Η Fitch θέτει σε αμφισβήτηση την ικανότητα των Τραπεζών να παράγουν συνέργιες εσόδων γρήγορα, δεδομένης της οικονομικής ύφεσης που κρατά χαμηλά τους όγκους εργασιών. Επίσης, το κόστος του χρήματος θα παραμείνει υψηλό καθώς οι Τράπεζες ενδέχεται να χρειαστούν λίγα χρόνια ακόμη ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην Αγορά διατραπεζικού δανεισμού.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Πράσινα” ταμπλώ, αλλά και απόλυτα ελεγχόμενη ανοδική αντίδραση στα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια και στο ξεκίνημα της Wall Street, στον απόηχο των θετικών Αμερικανικών macro και της θετικής έκπληξης από την Βρετανική οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, με τον ισχυρότερο ρυθμό σε διάστημα πέντε ετών αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2012 η Βρετανική οικονομία έπειτα από εννέα μήνες συρρίκνωσης σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στις αρχικές εκτιμήσεις που έδωσε σήμερα η Βρετανική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ αναπτύχθηκε 1,0% μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο. Είναι ο ισχυρότερος ρυθμός ανάπτυξης από το γ΄ τρίμηνο του 2007.
 
Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ έμεινε αμετάβλητο, όπως μετέδωσε το Dow Jones Newswires. Τα στοιχεία του γ΄ τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires για ανάπτυξη 0,6% σε τριμηνιαία βάση και συρρίκνωση 0,4% σε ετήσια βάση.

Τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 20 Οκτωβρίου κατά 23.000, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 369.000. Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι νέες αιτήσεις θα μειωθούν από 392.000 την προηγούμενη εβδομάδα στις 370.000. Την ίδια ώρα, ο μέσος όρος των νέων αιτήσεων τον τελευταίο μήνα αυξήθηκε στις 368.000 από 366.500 την περασμένη εβδομάδα.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών σημείωσαν αύξηση 9,9% το Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 8,3%. Η πτώση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Αύγουστο αναθεωρήθηκε στο 13,1% από 13,2%.

Εν τω μεταξύ, η Fed επανέλαβε την Τετάρτη τη δέσμευση της να διατηρήσει τα μέτρα τόνωσης της Αμερικανικής οικονομίας μέχρι να ανακάμψει η Αγορά Εργασίας και να διατηρήσει τα επιτόκια σε μηδενικά επίπεδα μέχρι τα μέσα του 2015. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι υπάρχουν σημάδια βελτίωσης στην Αγορά Κατοικίας, αλλά τονίζει ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς $ 40 δισ. ενυπόθηκων δανείων το μήνα.
 
Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αναγνωρίζει ότι υπάρχει μια μικρή αύξηση του πληθωρισμού, αλλά προσθέτει ότι συνδέεται με την αύξηση των τιμών στην ενέργεια. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι οι επενδύσεις έχουν επιβραδυνθεί.

Ακόμη 12 με 18 μήνες αναταράξεων στις Αγορές λόγω της Ευρωπαϊκής κρίσης χρέους βλέπει η Goldman Sachs στην τελευταία έκθεση της, αναφέροντας ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για έξοδο από την κρίση πριν το 2014.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Επενδυτική Τράπεζα, οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αγορά Κρατικών ομολόγων δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω παρά επιπλέον χρόνο στους πολιτικούς για να βελτιώσουν τα δημοσιονομικά τους. Ωστόσο, ακόμη και αυτή η προοπτική, δεν είναι βέβαιη για το αποτέλεσμα που θα φέρει καθώς η αποφασιστικότητα ορισμένων Κυβερνήσεων να προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις είναι αμφίβολη.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Η διαφαινόμενη στήριξη της Ελλάδας στάθηκε ικανή για να οδηγήσει το Γενικό Δείκτη στα υψηλά 14 μηνών πάνω και από τις 900 μονάδες (ενδοσυνεδριακά), τονίζει ο Νίκος Χριστοδούλου.

Όμως δεν κατέστη δυνατή η διατήρηση αυτών των επιπέδων καθώς από τη μια υπήρξαν κάποιες αναμενόμενες ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση κερδών και από την άλλη υπήρξε μια σημαντική διόρθωση και στις ξένες Αγορές.

Η βραχυπρόθεσμη αντίσταση τοποθετείται πλέον στις 900 μονάδες αν και δεν υπάρχουν πολύ σημαντικές αντιστάσεις μέχρι και τις 1000 μονάδες. Το γεγονός ότι πολλές μετοχές φαίνονται υπεραγορασμένες μετά από ένα ράλι 4,5 μηνών, μπορεί να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για περαιτέρω άνοδο, έστω βραχυπρόθεσμα. Πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει η διόρθωση του Γενικού Δείκτη μέχρι τις 840 μονάδες, στις επόμενες συνεδριάσεις, αν και δεν είναι το επικρατέστερο σενάριο. Ενδεχομένως, η επαναπροσέγγιση των 900 μονάδων και η οριστική διάσπαση τους να γίνει όταν γίνουν πράξη αυτά που προεξοφλεί η Αγορά εδώ και καιρό και συγκεκριμένα την επιμήκυνση και την εκταμίευση της δόσης.

Η Αγορά προεξοφλεί, ενδεχομένως και ένα πιθανό “κούρεμα” του Ελληνικού χρέους για το οποίο δεν έγινε αναφορά στη Σύνοδο και είναι μια απόφαση που είναι δύσκολο να ληφθεί καθώς είναι περισσότερο πολιτική.

Η βελτίωση του κλίματος αντανακλάται στην Αγορά των Ελληνικών ομολόγων οι τιμές των οποίων βρέθηκαν σε υψηλά 7 μηνών πρόσφατα, αν και η Αγορά είναι ρηχή και προσφέρεται για κερδοσκοπία.

Τα νέα από την εκτέλεση του Κρατικού προϋπολογισμού στο εννεάμηνο από τη μια χαροποιούν λόγω επίτευξης των στόχων για το έλλειμμα, από την άλλη δημιουργούν ανησυχίες λόγω της αστοχίας στα έσοδα και της σημαντικής περικοπής των δημοσίων επενδύσεων.

Ο Νοέμβριος προμηνύεται ένας πολύ σημαντικός μήνας αφού αναμένεται και η ψήφιση του πακέτου μέτρων που θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης. Υπάρχει όμως έντονος προβληματισμός για πιθανή πολιτική αναταραχή που θα δημιουργηθεί σχετικά με την ψήφιση των νέων μέτρων, κάτι που μπορεί να επηρεάσει και τη Χρηματιστηριακή Αγορά.

Παράγοντας σημαντικός είναι και οι Αμερικανικές εκλογές, οι οποίες παραδοσιακά αποτελούν καμπή για την πορεία των διεθνών Αγορών που βραχυπρόθεσμα έχουν περάσει σε απώλειες.
Στον Τραπεζικό κλάδο, που αποδεικνύεται αρκετά ανθεκτικός, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση Τραπεζικών συγχωνεύσεων με το deal της Τράπεζας Πειραιώς με τη Γενική Τράπεζα.

Η συγχώνευση αυτή έχει πολλά κοινά με τη συμφωνία Alpha Bank- Εμπορικής Τράπεζας και έχει πολλά οφέλη για την Τράπεζα Πειραιώς, με τα οφέλη αυτά να προεξοφλούνται εδώ και καιρό στη μετοχή της.

Συγκεκριμένα η Τράπεζα Πειραιώς εξαγοράζει έναντι ενός ουσιαστικά μηδενικού τιμήματος μια τράπεζα πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη από τη Societe Generale η οποία θα καλύψει ένα τμήμα της επερχόμενης ΑΜΚ της Πειραιώς, το οποίο θα είναι σημαντικό για τη διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα της.

Συγκεκριμένα ενισχύει την κεφαλαιακή επάρκεια της κατά 1,2% και τη ρευστότητα κατά €300 εκατ., ενώ και οι συνέργειες είναι σημαντικές.

Για τις Κυπριακές Τράπεζες η έντονα ανοδική κίνηση που παρατηρήσαμε τελευταία σχετίζεται με μια πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι για ανακεφαλαιοποίηση τους μέσω μετατρέψιμων ομολόγων, χωρίς να είναι κάτι αποφασισμένο ακόμα όμως, ενώ επίκεινται οι τελικές διαπραγματεύσεις για την ένταξη Κύπρου σε Μηχανισμό Στήριξης.

“Στα πρόσφατα εταιρικά νέα ξεχωρίζουμε τη συμφωνία Aegean Airlines- Ολυμπιακής για την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη έναντι 72 εκατ. ευρώ. Αν τελικά το deal αυτό εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ πιστεύουμε ότι θα έχει οφέλη και για τη μητρική της Ολυμπιακής, τη MIG, η οποία δεν είχε κάποιο όφελος από την εξαγορά της Ολυμπιακής ως τώρα, αλλά και για την Aegean λόγω των οικονομιών κλίμακας που θα προκύψουν από τη συγχώνευση και της δεσπόζουσας θέσης που θα έχει στο χώρο”, αναφέρει ο κ. Χριστοδούλου (Τμήμα Μελετών και Αναλύσεων Merit ΑΧΕΠΕΥ).

-----ΧΠΑ

Συνεδρίαση αξιοπρόσεκτης μεταβλητότητας που δεν συνοδεύτηκε με υψηλές συναλλαγές στα συμβόλαια του FTSE, που έκλεισαν πολύ κοντά στην θεωρητική τους τιμή, ενώ ενδοσυνεδριακά διαπραγματεύτηκαν μα μικρή υπερτίμηση.

Αντίθετα, τα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών έφθασαν τα 87.855 συμβόλαια.
Αδιαφορία από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 6.161, τιμή εκκαθάρισης 334) κινήθηκαν μεταξύ 330,25 και 345,75 μονάδων.

Δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (35.386), Alpha Bank (11.749), Πειραιώς (9.105), Κύπρου (9.897), ΔΕΗ (2.150), ΟΠΑΠ (5.537), ΟΤΕ (1.881), MIG (1.080), Eurobank (3.744), Intralot (718), CPB (3.095), Μυτιληναίο (1.522), ΓΕΚ (410), Ελ. Πετρέλαια (148), ΕΧΑΕ (915), Μέτκα (103), Motor Oil (103), Τιτάνα )129), Σιδενόρ (137).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTASE-20 κινήθηκε σταθεροποιητικά στα επίπεδα του 54%, ενώ ο όγκος συναλλαγών παρέμεινε σε μέτρια επίπεδα στα συνολικά 826 δικαιώματα, (429 δικαιώματα αγοράς και 397 δικαιώματα πώλησης).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 25/10 δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.

Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Eurobank (4.350.349 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v