Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Τα νέα από Μαξίμου "τρόμαξαν" τους επενδυτές

Σημαντικό μέρος των κερδών του έχασε το ΧΑ μετά και τα νεότερα από την κυβερνητική σύσκεψη. Πτώση για Eurobank, Πειραιώς. Κέρδη για Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο. Καταλύτης η απόφαση της Ε.Ε. υπέρ ΔΕΗ.

«Όσοι βιάστηκαν να πουν ότι τα μέτρα έχουν κλείσει κάνουν λάθος» υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης μετά τη σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων.

«Υπάρχει συμφωνία σε ένα μεγάλο μέρος του πακέτου» υπογράμμισε ο Γιάννης Στουρνάρας και το Χ.Α. έκανε τη συνηθισμένη του ενδοσυνεδριακή «βουτιά» στο 10λεπτο 15.45΄-15.55΄.

Ωστόσο, οι αγοραστές επιχείρησαν να αναλάβουν εκ νέου τον έλεγχο της κατάστασης, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να επανέλθει προς τις 760 μονάδες. Υστερεί όμως ο FTSE-20 (0,15%), λόγω των πιέσεων, διόρθωσης των ΕΤΕ, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς. Με απώλειες οι δύο κυπριακές τράπεζες και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Στα προ 15 λεπτών χαμηλά της αγοράς έγιναν εκ νέου αυξημένες συναλλαγές, τόσες ώστε να συντηρηθεί η ανοδική φορά για ΔΕΗ, Βιοχάλκο, 3E αλλά και Motor Oil, ΟΤΕ, Jumbo, MIG.

Στις κινήσεις των παικτών αποτυπώνεται η εκτίμηση πως οι δηλώσεις που έγιναν προ ολίγου έξω από το Μαξίμου αποτελούν μέρος του ευρύτερου «παιχνιδιού», γι’ αυτό και αρκετοί από αυτούς επανατοποθετήθηκαν χωρίς δεύτερο δισταγμό.

Οι συναλλαγές στα περίπου 70-72 εκατ. ευρώ, στις 16.30΄, δεν θεωρούνται επαρκείς για μια ενδεχόμενη πειστική ανοδική αντίδραση του FTSE-20 πάνω από τις 290-295 μονάδες. Κάτι που ξεκάθαρα, ρητά αναφέραμε, διευκρινίσαμε στο προηγούμενο σχόλιό μας.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v