Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κέρδη 36,6% σε οκτώ μέρες για τις τράπεζες

Οκτώ συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε το ΧΑ με τα αθροιστικά κέρδη να διαμορφώνονται στο 13,2% για ΓΔ και στο 36,66% για τις τράπεζες. Υπεραπέδωσαν σήμερα ΟΠΑΠ (+9,37%), Alpha, Eurobank, ΔΕΗ.

Το Χ.Α. αρχίζει να εκπλήσσει και τους πλέον αισιόδοξους, καθώς χωρίς την ιδιαίτερη “χορηγία” των διεθνών Αγορών, συμπλήρωσε οκτώ συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, έστω και αν σήμερα η καθαρή αξία συναλλαγών ήταν χαμηλότερη της αμέσως προηγούμενης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2000 και μετά, μόνο επτά φορές ο Δείκτης έχει σημειώσει οκτώ συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, με την τελευταία να έχει καταγραφεί στο διάστημα 28/9/2007 – 9/10/2007.

Μετά και την όγδοη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση τα αθροιστικά κέρδη για τον Γενικό Δείκτη φθάνουν στο 13,26% και για τον Τραπεζικό στο 36,66%.

Σε επίπεδο εβδομάδας, τα κέρδη του Γενικού Δείκτη στο +9,81% και του Τραπεζικού στο +20,56%. Από την αρχή του χρόνου τα κέρδη στο +4,08% και +10,68%, αντίστοιχα.

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας είχε δύο όψεις. Κατ΄ αρχήν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στον Τραπεζικό κλάδο και κατά δεύτερον επανατοποθετήσεις με τράβηγμα των τιμών σε υψηλότερα επίπεδα.

Στα χαμηλά ημέρας το Χ.Α. επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά την “ποιότητα” των “παικτών” που δραστηριοποιούνται σε αυτό, καθώς τα κέρδη που έχουν βγει από το Τραπεζικό ταμπλώ δεν φάνηκαν διατεθειμένα να διοχετευθούν σε άλλες μη Τραπεζικές μετοχές.

Αυτό το τελευταίο άλλαξε λίγο μετά τις 16.30, όταν και έγινε αισθητό ότι τουλάχιστον σήμερα οι Τραπεζικοί τίτλοι δεν μπορούσαν να δώσουν τις αποδόσεις των αμέσως προηγούμενων ημερών και έτσι πήραν πρωτοβουλίες οι ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και κατά δεύτερο λόγο οι ΟΤΕ και Τιτάνας.

Η “απόφαση” των Δεικτοβαρών μετοχών να στηρίξουν το θετικό πρόσημο του Δείκτη και μάλιστα να τον κλείσουν πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και στο υψηλό εβδομάδας, έδωσε “θάρρος” και σε αρκετές μετοχές μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης να μαζέψουν κάπως τα “συντρίμια τους” και να προσπαθήσουν να βελτιώσουν κάπως τις αποτιμήσεις τους, έστω και αν αυτή η προσπάθεια στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν μάλλον χαμηλού κόστους.

Έτσι από το Τραπεζικό ταμπλώ ξεχώρισε το +9,5% για την Τρ. Ελλάδος, που δείχνει διάθεση να αποδράσει από τα πολυετή χαμηλά.

Νέα υψηλά 52 εβδομάδων για την S&B Βιομ. Ορυκτά, ενώ οκτώ συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η Ελαστρον.

Πέντε συνεχόμενες ανοδικές για τον Επίλεκτο, αλλά και για την PC Systems, με την δεύτερη να γράφει αθροιστικές αποδόσεις 142,5% (!).

Υπερδιπλασίασε από τα πρόσφατα χαμηλά των 0,1800 ευρώ (21/12) η Profile που σημειώνει (με ικανοποιητικούς όγκους) αθροιστικά κέρδη 125,56%.

Και οι πλέον αισιόδοξοι δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από την παρατεταμένη πλαγιοανοδική αντίδραση του Κέκροπα (με λίγες σχετικά συναλλαγές), ενώ αρχίζει να παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον η AS Company, όχι μόνο γιατί συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, αλλά γιατί αργά αλλά σταθερά αυξάνει και τους όγκους της.

Να σημειωθεί ότι η μετοχή διαπραγματεύεται σημαντικά χαμηλότερα από την ονομαστική της αξία (0,38 ευρώ), ενώ η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση είναι στα 5,885 εκατ. όταν τα ίδια κεφάλαιά της στις 30/9/2011 ήταν στα 19 εκατ. Οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις στα 6,134 εκατ. οι βραχυπρόθεσμες στα 0,267 εκατ. και τα ταμειακά διαθέσιμα στα 5,926 εκατ. (!)

Σχετικά άτσαλη διόρθωση (μετά από επτά συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις) για τον Αστέρα, με σαφώς περιορισμένο όγκο συναλλαγών.

Κατά πολλούς και η σημερινή όγδοη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, είναι αποτέλεσμα προσδοκιών για θετική κατάληξη των συνομιλιών για το διευρυμένο PSI, όμως οι εκτιμήσεις πολλών εγχώριων αναλυτών και πολλών περισσότερων ξένων δεν συνηγορούν για υπέρμετρη αισιοδοξία.

Η συμφωνία για το PSI και τη μείωση του Ελληνικού χρέους δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που πρέπει να γίνουν για να σωθεί το ευρώ, εκτιμούν οι συντάκτες του Bloomberg.

Όπως επισημαίνουν, κάποια στιγμή, ενδεχομένως τις επόμενες εβδομάδες, η Ευρώπη θα έρθει αντιμέτωπη με ένα μεγάλο πρόβλημα στο σχέδιό της για ενίσχυση των δημοσιονομικών της Περιοχής, καθώς ορισμένες Κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα, πολύ απλά δεν θα μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

“Κούρεμα” και των Ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στην κατοχή του Δημόσιου τομέα ζητά η Economist, προκειμένου να έχει κάποιο πραγματικό αποτέλεσμα το PSI. Σε άρθρο του με τίτλο “Ζητούνται εθελοντές”, το περιοδικό τονίζει ότι όλοι οι πιστωτές της Ελλάδας θα πρέπει να υποστούν μια μεγάλη ζημιά, προκειμένου να εξυγιανθούν τα Δημόσια οικονομικά της Χώρας.

Ακόμα και εάν όλοι οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας συμφωνούσαν να διαγράψουν το 1 / 2 από όσα τους χρωστά η Χώρα, το Ελληνικό χρέος θα παρέμενε στα υψηλά επίπεδα του 120% του ΑΕΠ το 2020, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το πιθανότερο, όμως, είναι ότι με τη συμμετοχή στο PSI να είναι χαμηλότερη από το 100%, το Ελληνικό χρέος θα διαμορφωθεί στο 145% του ΑΕΠ το 2020.
 
“Αυτό σημαίνει ότι και άλλη αναδιάρθρωση χρέους θα χρειαστεί μετά από αυτήν. Και με δεδομένο ότι οι οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας είναι χειρότερες από ό,τι αναμένονταν το τελευταίο διάστημα, ακόμα και αυτές οι εκτιμήσεις είναι αισιόδοξες”, αναφέρει ο Economist.

Η Barclays θεωρεί ότι οι εκτιμήσεις για χρέος στο 120% το 2012 είναι πολύ αισιόδοξες, την ώρα που η Ελληνική Κυβέρνηση βρίσκεται υπό το βάρος των κοινωνικοπολιτικών εντάσεων.

Για να μπορέσει να επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη αυτή η Χώρα θα έπρεπε να εμφανίσει ανάπτυξη περίπου 3,8% και πρωτογενές πλεόνασμα 4%, δηλαδή δύο ποσοστά που δεν πρόκειται να επιβεβαιωθούν.

Η BofA/ML από τη μεριά της θεωρεί ότι το Ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο, εάν η Κυβέρνηση δεν καταφέρει τελικά να φτάσει σε πρωτογενές πλεόνασμα ούτε το 2012.

Τα επίπεδα της συμμετοχής είναι πολύ κρίσιμα για την επιτυχία του εγχειρήματος. Εάν ο διαπραγματεύσεις δεν προχωρήσουν σωστά, τότε στις 20 Μαρτίου η Ελλάδα πιθανόν να χρεοκοπήσει καθώς τότε έχει τη λήξη ομολόγων ύψους 14,4 δισ ευρώ, ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτά που πραγματικά θα διαθέτει στα ταμεία της μέχρι εκείνη την ημερομηνία.

Και η εκτίμηση της BofA είναι ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, αφού οι επενδυτές θα αναμένουν την πλήρη αποπληρωμή των ομολόγων τους.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και στην τεχνική εικόνα που διαμόρφωσαν οι τελευταίες συνεδριάσεις και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη, αν ο τελευταίος διακρατήσει (σε κλείσιμο) τις 700 μονάδες, μπορεί να ελπίζει σε κίνηση προς την ζώνη 720 – 725, ανοδική διάτρηση της οποίας δημιουργεί τεχνικές προϋποθέσεις αλλαγής της βραχυπρόθεσμης πτωτικής τάσης.

Για τον FTSE, το πρώτο “στοίχημα” στην περιοχή των 285 μονάδων και το ακόμα μεγαλύτερο στην ζώνη 300 – 310. Κλεισίματα υψηλότερα των 310 μονάδων, σηματοδοτούν έξοδο από το βραχυχρόνιο πτωτικό κανάλι.

Ενθαρρυντικές τεχνικές ενδείξεις και από τον τίτλο του ΟΠΑΠ που δείχνει ότι έχει σημειώσει “τριπλό βυθό” κοντά στο ψυχολογικό όριο των 6,00 ευρώ και σήμερα έκλεισε ακριβώς επάνω στην αντίσταση των 7,00 ευρώ. Αν βοηθήσει το “oversold” του τίτλου και δώσει συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 7,00 ευρώ, δεν μπορεί να αποκλειστεί ανοδική εκτόνωση προς τα 8,50 ευρώ.

Δεν υπάρχει “κόκκινος” τίτλος στο ταμπλώ του 20αρη, όπου αμετάβλητοι έκλεισαν οι Ελ. Πετρέλαια και MPB.

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για ΟΠΑΠ (+9,38%) και Alpha Bank (+7,09%). Κέρδη μεγαλύτερα του 6% για ΔΕΗ και Eurobank, κέρδη 5% για την Εθνική και μεγαλύτερα του 4% για τον ΟΤΕ. Με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 28 μονάδων με χαμηλό ημέρας τις 682,53 (12.43) και υψηλό τις 710,96 (17.00) για να κλείσει τελικά στις 708,18 μονάδες με κέρδη 2,67%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 99,4 εκατ. από τα οποία τα 52,2 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (“πακέτα” Coca-Cola).

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 112 ανοδικές μετοχές έναντι 53 πτωτικών και 30 τίτλοι με ημερήσια κέρδη από 7 έως 29,77%.

Το PSI plus οφείλει να αποτύχει, τονίζει σε άρθρο του ο Γιάννης Βαρουφάκης και μεταξύ άλλων αναφέρει: “Συνοπτικά, η αποτυχία της ανταλλαγής των Ελληνικών ομολόγων, αποτελεί για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της κρίσης, ευκαιρία για την Ευρώπη να βρεθεί μία συνολική λύση, εν αντιθέσει με την τωρινή κατάσταση στην οποία προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματά της κάτω από ένα πολύ λεπτό χαλί.

Η λογική μου είναι απλή: Από την αρχή, από τον Μάιο δηλαδή του 2010, τα διάφορα χρηματικά πακέτα της Ελληνικής διάσωσης, έχουν δώσει στην Ευρώπη μια δικαιολογία να αποφύγει να αντιμετωπίσει την σκληρή πραγματικότητα της συστημικής κρίσης που βιώνουμε.

Έτσι, οι πολιτικοί ιθύνοντες, συνέχισαν να καθυστερούν κάνοντας μόνο ενέργειες με χρονικό ορίζοντα ενός μήνα για την διαχείριση της αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας. Κατόπιν, τον επόμενο μήνα, επιδίδονταν σε άλλες ενέργειες για το πώς θα καταστεί βιώσιμο το Ελληνικό χρέος, κατόπιν τον επόμενο μήνα και ούτω καθεξής.

Εν τω μεταξύ, η Ελληνική κοινωνική οικονομία, κατέρρεε, (με το πάγωμα κάθε ιδιωτικής επένδυσης αλλά και χρηματοδότησης) και η μεταδοτικότητα της κρίσης είχε εξαπλωθεί σαν την πυρκαγιά στο δάσος η οποία πηγαίνει σε όλα τα σημεία του ορίζοντα. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει με κάποιο τρόπο.

Η ανακοίνωση ορισμένων επιπρόσθετων προγραμμάτων PSI και οι ειδήσεις περί επίτευξης συμφωνιών, θα τροφοδοτήσουν τον κύκλο αυτό και δεν θα τον σπάσουν ποτέ. Αντίθετα, μία αποτυχία του PSI+ και η ακόλουθη ανακοίνωση της Ελληνικής χρεοκοπίας το Μάρτιο, αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία καταστροφής αυτού του φαύλου κύκλου στον οποίον αναλώνεται η Ευρωζώνη.

Σε όσους υποστηρίζουν (ειδικά εδώ στην Ελλάδα) ότι η Ελλάδα μπορεί ακόμα να σωθεί, στο πλαίσιο των προσφάτως συμπεφωνημένων πολιτικών πρωτοβουλιών, η απάντησή μου είναι η εξής: Ανοησίες!

Ο συνδυασμός της χορήγησης ενός πακέτου διάσωσης της Ελλάδας και της επιτυχούς έκβασης του PSI+, ακόμα και να στεφθούν με πλήρη επιτυχία, δεν μπορούν να επαναφέρουν την Ελλάδα και πάλι σε μία βιώσιμη πορεία (ας πούμε ακόμα και στην προοπτική του να αντιστοιχεί το δημοσιονομικό της χρέος στο ... 120% του ΑΕΠ).

Αυτό θα απαιτήσει όχι μόνο ποσοστό συμμετοχής κατά 100% των ιδιωτών πιστωτών στο πρόγραμμα PSI + (κάτι που απλά δεν θα συμβεί ποτέ), αλλά και έναν ρυθμό ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας κατά τουλάχιστον 2%.

Υπό το ισχύον κλίμα ύφεσης, ειδικά η δεύτερη προϋπόθεση μοιάζει σα να πρόκειται να ξεσπάσει μία πλημμύρα στην κεντρική Σαχάρα (!!!), τονίζει με έμφαση ο καθηγητής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Ανοδική αντίδραση με περιορισμένο όμως τζίρο παρατηρούμε στις τελευταίες συνεδριάσεις στο Χ.Α., επισημαίνει ο Νίκος Χριστοδούλου. Στην εγχώρια επικαιρότητα κυριαρχεί το PSI, η θετική έκβαση του οποίου θα σημάνει πολλά για τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους.

Οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ λεπτές καθώς φαίνεται να εντοπίζονται ισχυρές διαφωνίες στις δύο πλευρές στο θέμα του επιτοκίου, κυρίως. Οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν πιθανότατα όταν βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ ενός επιτοκίου που θα καθιστά το Ελληνικό χρέος βιώσιμο (κάτω από το 4% σύμφωνα με το ΔΝΤ) και σε ένα επιτόκιο που θα σημάνει αυξημένη εθελοντική συμμετοχή (γύρω στο 5% σύμφωνα με παράγοντες της Αγοράς).

Στην Αγορά είναι έντονη η φημολογία ότι δε θα αποφευχθεί η ενεργοποίηση ρήτρας συλλογικής δράσης. Μεγάλο ερωτηματικό στην επενδυτική κοινότητα προξενεί το αν θα πληρωθεί το ομόλογο Μαρτίου 2012 και τι θα γίνει με τα ομόλογα της ΕΚΤ.

Από την άλλη, δεν σκόρπισε τον πανικό στις Ευρωπαϊκές Αγορές η μαζική υποβάθμιση των Χωρών της Ευρωζώνης από την S&P και ενδεχομένως να είχε προεξοφληθεί. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η απώλεια του “ΑΑΑ” από τη Γαλλία, η απώλεια του “Α” από την Ιταλία και η τοποθέτηση στην κατηγορία “junk” των ομολόγων της Κύπρου και Πορτογαλίας. Η υποβάθμιση είχε ως τώρα μικρό αντίκτυπο στις βραχυπρόθεσμες εκδόσεις χρέους των Χωρών αλλά θα πρέπει να αναμένουμε τις μεσοπρόθεσμες για πιο σίγουρα συμπεράσματα.

Παρά την καθυστερημένη εμφάνιση του “January effect” στο Χ.Α. δεν υπάρχει τέτοια αύξηση στον όγκο συναλλαγών που θα υποδείκνυε κάποια αλλαγή τάσης. Η έλευση των επικεφαλής της τρόικας περνάει σε δεύτερη μοίρα αυτήν την περίοδο, αλλά είναι αρκετά σημαντική γιατί υπάρχουν αρκετά εκκρεμή θέματα στα Δημοσιονομικά της Χώρας, πέραν του PSI.

Η αγωνία παραμένει για τις Τράπεζες παρά το ότι οι τιμές τους έχουν απομακρυνθεί ελαφρώς από τα χαμηλά της 1ης εβδομάδας του έτους. Αυτό ίσως συνδέεται και με φήμες περί διαχειρίσιμων απωλειών από τα tests της Blackrock.

Οι εκτιμώμενες απώλειες €10 δισ σε βάθος τριετίας δεν τρομάζουν καθώς φέτος μόνο στο εννεάμηνο οι αμιγώς Ελληνικές εισηγμένες Τράπεζες κατέγραψαν επισφάλειες ύψους €5 δισ. Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα βελτίωσε το δείκτη Core Tier I κατά 45 μονάδες βάσης με την επαναγορά των τίτλων της.

Η ενίσχυση αυτή μαζί με την ενίσχυση με τις προνομιούχες οδηγούν το δείκτη της ΕΤΕ στο 11,5% περίπου, που δεν είναι αρκετό όμως ελέω PSI, επισημαίνει ο κ. Χριστοδούλου (τμήμα Ανάλυσης και Μελετών Merit ΑΧΕΠΕΥ)

Η εγχώρια επενδυτική κοινότητα βρίσκεται εν αναμονή των νέων από το PSI καθώς προεξοφλείται μια επί της αρχής συμφωνία, πριν την σύνοδο των Ευρωπαίων Υπουργών οικονομικών την Δευτέρα, η οποία παρά το μεγαλύτερο “κούρεμα” των ελληνικών ομολόγων σε όρους παρούσας αξίας φαίνεται να γίνεται αποδεκτή με θετικό τρόπο από την Αγορά, λέει ο Μάνος Χατζηδάκης.

Εκτιμάται ότι η ανακοίνωση που θα κλειδώνει του όρους του PSI θα αποτελέσει αφορμή μεγαλύτερης ανοδικής εκτόνωσης της Αγοράς η οποία πιθανότατα θα δώσει ένα νέο τοπικό υψηλό.

Τεχνικά, η διάσπαση του κινητού μέσου των 30 ημερών έφερε μεγαλύτερη επιτάχυνση στην τάση φθάνοντας σε βραχυχρόνια υπερτιμημένες ζώνες οι οποίες αύξησαν το ενδεχόμενο κάποιας διόρθωσης μέρος της οποίας εκτονώθηκε προς το τέλος της χθεσινής ημέρας και στην αρχή της σημερινής.

Ενόψει των ανακοινώσεων και σε ένα περιβάλλον στο οποίο πλέον η τάση έχει και momentum θα κινούμασταν περισσότερο ως αγοραστές σε μια ενδεχόμενη αδυναμία, σε κάποια φάση των συναλλαγών. Από την άλλη πλευρά θα αποφεύγαμε να κινηθούμε επιθετικά σε έντονα ανοδικές κινήσεις, καθώς τα βραχυπρόθεσμα σημαντικά κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν άμεσα κάποιες πιο εκτεταμένες ρευστοποιήσεις.

Εκτιμάται ότι μετά το ανοδικό σερί της Αγοράς μπορεί σταδιακά να αρχίσει να μετακυλίεται το ενδιαφέρον των επενδυτών σε μη Τραπεζικούς τίτλους, κυρίως σε μετοχές εταιρειών οι οποίες έχουν καλά θεμελιώδη και προοπτικές όπως είναι π.χ. ο Μυτιληναίος, ο ΟΠΑΠ, η Jumbo κ.ά.

Πάντως το επενδυτικό κοινό θα πρέπει να είναι προσεκτικό στις επιλογές του καθώς, παρότι φαίνεται να έχει “κλειδώσει” η νέα δανειακή σύμβαση της Χώρας μας με την τρόικα, εντούτοις η πιθανότητα για χρεοκοπία δεν έχει εξαλειφθεί καθώς η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, επισημαίνει ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Beta Sec.

-------- ΧΠΑ

Συνεχίστηκε ο ανοδικός βηματισμός, ενώ και οι συναλλαγές παρέμειναν σε ικανοποιητικά επίπεδα. Τάσεις μείωσης στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών.

Το συμβόλαιο Μαρτίου ακολούθησε τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, με μικρότερα κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσουν κοντά στην θεωρητική τους τιμή.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 9320, τιμή εκκαθάρισης 278,75) κινήθηκαν μεταξύ 265,25 και 279,5 μονάδων. Λίγες αγορές, από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE-20, υποχώρησε στο 46%, με τον όγκο συναλλαγών να ενισχύεται στα 3300 δικαιώματα (2266 δικαιώματα αγοράς και 634 δικαιώματα πώλησης).

Δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (22859), Alpha Bank (9293), ΟΤΕ (426), Ταχ. Ταμιευτήριο (1061), ΟΠΑΠ (900), Πειραιώς (1601), ΔΕΗ (1530), Κύπρου (1141), Μυτιληναίο (754), ΕΧΑΕ (377), ΓΕΚ (144), Motor Oil (215), MPB (264), MIG (340), Τιτάνα (130).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 20/1 δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις. Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (18251107 τεμ.), ΟΤΕ (4338369 τεμ.), MIG (4311069 τεμ.), Eurobank (9245676 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v