Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Κατενάτσιο" στη Σοφοκλέους

Πάνω από τις 1.500 μονάδες ο ΓΔ και υψηλότερα των 8 ευρώ η Εθνική "κρατούν" ζεστό το επενδυτικό ενδιαφέρον. Ενδείξεις αγορών από επιθετικούς διαχειριστές σε Εθνική, υψηλότερες τιμές για Eurobank, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΟΤΕ.

Κρατούν τις τιμές, που πρέπει να κρατήσουν βασικοί δείκτες και μετοχές και προσώρας σώζεται η κατάσταση.

Τόσο σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, καθώς αντιδρά έως 0,5% στις 1.515 μονάδες, τόσο στη μετοχή της Εθνικής που παραμένει οριακά υψηλότερα των 8 ευρώ.

Στα 48,5 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές, πριν από λίγο, από τα οποία 11,2 εκατ. ευρώ στη μετοχή της Εθνικής, ενώ 2,8 εκατ. ευρώ έχουν γίνει στην Alpha Bank και άλλα 3,4 εκατ. ευρώ Eurobank. Από τις υπόλοιπες μετοχές του κλάδου η Κύπρου στα 4,08 ευρώ, της Πειραιώς στα 3,69 ευρώ, της Marfin Popular στα 1,58 ευρώ, της ΑΤΕ στα 0,97 ευρώ, του ΤΤ στα 4,22 ευρώ.

Από τις λοιπές του 20άρη ο Μυτιληναίος στα 4,40 ευρώ, η ΜΟΗ στα 7,84 ευρώ, τα Ελ.Πε στα 5,67 ευρώ, η 3 Ε στα 18,65 ευρώ. Πολύτιμες και σήμερα οι βοήθειες κυρίως από την ΔΕΗ που αντιδρώντας έως 3,2% υψηλότερα συμβάλλει στην σταθεροποίηση του 20άρη προς τις 740 μονάδες, Μικρότερα κέρδη για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Η προσέγγιση των 1.515 μονάδων είναι αλήθεια πως επιχειρείται πολύ προσεκτικά και μεθοδικά με την Εθνική να συνεχίζει να ελκύει το μεγαλύτερο μέρος του όποιου ενδιαφέροντος. Επιλεκτικές τοποθετήσεις από επιθετικούς διαχειριστές μέχρι μακροπρόθεσμους θεσμικούς με τους πρώτους να φέρεται να λαβαίνουν θέσεις από τα 7,7-7,8 ευρώ και τα χαμηλά της χθεσινής συνεδρίασης.

Η ισχυροποίηση της μετοχής της Eurobank παραπέμπει σε ενεργότερη παρουσία βραχυπρόθεσμων παικτών παρά τις εδώ και μέρες φήμες-διαρροές για "πάγωμα των επαφών με την πλευρά της Alpha Bank" .

Χρηματιστηριακοί κύκλοι εκτιμούν από εχθές, πως η μετάθεση των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες σχετίζεται και με τις κυοφορούμενες εξελίξεις στον κλάδο και το ενδεχόμενο υλοποίησης ορισμένων σχεδιασμών σε αυτή την φάση της αγοράς, δηλαδή έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Η μετοχή του Βωβού, με αφορμή την…εφαρμογή του fast tracking, αντιδρά έως 7,1% στα 2,58 ευρώ ελκύοντας για ακόμη μία συνεδρίαση το μεγαλύτερο μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος, κυρίως βραχυπρόθεσμους. Στα 5,22 ευρώ η μετοχή των ΕΧΑΕ, στα 2,37 ευρώ της Γενικής, στα 2,24 ευρώ της Αεροπορίας Αιγαίου, στα 6 ευρώ ο Φουρλής.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v