Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επαφή με τις 1.600 μονάδες το XA

Οριακά υψηλότερα και με ενεργή τη φορά προς τις 1.600 εξελίσσεται η πρώτη μετά τη ΔΕΘ συνεδρίαση. Πάνω από τα 9,5 η ΕΤΕ, θετική διακύμανση για EFG, Alpha. Mέτριες συναλλαγές σε αρκετές μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Προς την περιοχή των 1.600 μονάδων αντιδρά ο Γ.Δ. με τον FTSE-20 και τον τραπεζικό κοντά σε επίπεδα αντίστασης (ενδεχομένως στήριξης).

Με μέτριες και πάλι συναλλαγές, επικεντρωμένες σε τραπεζικούς τίτλους, μετοχές εταιριών του FTSE-20 και ορισμένων από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Ανάλογο κλίμα επικρατεί από νωρίς και στις κυριότερες ευρωαγορές, με τον DAΧ στη Φραγκφούρτη σταθερά πάνω από την περιοχή στήριξης των 6.080 μονάδων.

Ο FTSE-20 ενισχύεται κατά 0,34% στις 776 μονάδες, συντηρώντας πρακτικά, τη βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά.

Αυτήν που ξεκίνησε από τις αρχές Ιουλίου και εξελίσσεται, σχετικά αρμονικά, μέχρι σήμερα.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 9,54, ενισχύεται δηλαδή κατά 1,5% με ικανοποιητικές συναλλαγές.

Ενδεχόμενο «κλείσιμο» της Εθνικής υψηλότερα των 9,5 ευρώ θα επιβεβαίωνε την ανθεκτικότητα των τελευταίων στηρίξεων οριακά πέριξ των 9 ευρώ.

Για τις μετοχές των Eurobank και Alpha Bank σημειώνονται τιμές στα 5,21 και 5,47 ευρώ αντίστοιχα, με οριακά θετική διακύμανση και οι δύο.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς υποχωρεί κατά 0,25% στα 3,99 ευρώ, ενώ του ΤΤ οριακά υψηλότερα κατά 0,22% στα 4,59 ευρώ.

Ανάλογη είναι η εικόνα για μετοχές των Τράπεζας Κύπρου, ΜΡΒ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Ζητούμενη για τη συνέχεια θεωρείται η συντήρηση του Γ.Δ. σε φορά προς τις 1.600 μονάδες και ει δυνατόν η διακύμανση της Εθνικής υψηλότερα των 9,5 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v