Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Φλερτ" με τις 2.500 με οδηγό τις τράπεζες

Εχει συνέχεια η επιθετική κίνηση των τραπεζών με τον ΓΔ να ωθείται μέχρι τις 2.535 μονάδες. "Άλμα" 4,5% για Alpha. Στο κυνήγι της…μόχλευσης και οι μικρότερες τράπεζες του κλάδου. Στο 6/1 η αναλογία ανοδικών-καθοδικών.

Επιθετικά υψηλότερα με αιχμή τις τράπεζες και…αρωγό τις αυξημένες συναλλαγές βασικοί δείκτες περνούν υψηλότερα των πρώτων αντιστάσεων.

Πρόκειται για τεχνικές περιοχές, που αρχίζουν να παραπέμπουν πλέον σε τιμές αρχών Οκτωβρίου ΄08, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την βραχυπρόθεσμη τάση. Στις 2.485 ο Γενικός Δείκτης με αρχικό υψηλό στις 2.535, 4 μονάδες, στις 1.350 μονάδες ο Ftse20 καθώς συνεχίζεται η επιθετική αντίδραση των τραπεζών προς τις 3.350 για τον κλαδικό δείκτη.

Αυξημένες συναλλαγές, που ξεπερνούν τα 45 εκατ. Ευρώ, από τα οποία σχεδόν τα 38 αφορούν σε τζίρους πέντε μετοχών του κλάδου (Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Marfin Popular, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς).

Με την Εθνική στα 23,6 ευρώ και τις υπόλοιπες να αντιδρούν μέχρι 6% υψηλότερα να οδηγούνται στην καταγραφή νέων υψηλών τιμών και βεβαίως μεγαλύτερης κεφαλαιοποίησης, που για πολλούς είναι το κλειδί αυτής της κίνησης και ο καταλύτης των επόμενων βημάτων, που θα ακολουθήσουν κάποιοι τραπεζικοί όμιλοι.

Από κοντά μετοχές εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης με την ΕΧΑΕ στα 8,75, τη Μετκα στα 8,89 αλλά και Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος να συνεχίζουν την ανοδική τους φορά.

Σχεδόν συνολική η αντίδραση του μεγαλύτερου μέρους του…ταμπλώ με περίπου εκατό μετοχές στο συν και μόλις δεκαοκτώ στο μείον. Με μάλλον ικανοποιητικές συναλλαγές αντιδρούν οι μικρότερες τράπεζες καθώς η Γενική αποτιμάται στα 0,98 ευρώ και τα 348 εκατ. ευρώ, Ασπίς στα 1,24 και τα 79,4 εκατ. ευρώ, Proton Bank στα 1,82 και τα 114 εκατ. ευρώ.

Πριν από λίγο ο ΓΔ κυμαίνονταν στις 2.515-2.520 μονάδες με συναλλαγές κοντά στα 50 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v