Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μουδιασμένη" συνεδρίαση στη Σοφοκλέους

Συνεχίζεται το παιχνίδι προεξόφλησης μεγεθών και ΑΜΚ που έχει στηθεί εδώ και καιρό στη Σοφοκλέους, στη λογική του "Business as usual", αν και οι επενδυτές έχουν λόγους να αισθάνονται "ζαλισμένοι" από τις φωτιές...

"Μουδιασμένοι" και οι επενδυτές από το νέο κακό, που βρήκε τον τόπο δικαιολογημένα αντιδρούν βάζουν στο περιθώριο της συνεδρίασης το ΧΑ. Αμείλικτα τα ερωτήματα, οι κατηγορίες δικαιολογημένες ή όχι, οι καταγγελίες περνούν στο προσκήνιο και ζητούν άμεσα λύσεις και απαντήσεις.

Σε δεύτερη μοίρα περνούν και τα χρηματιστηριακά, τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν οι τράπεζες, οι εκτιμήσεις των αναλυτών, το τι θα κάνουν οι ξένοι με το…παιχνίδι προεξόφλησης μεγεθών και α.μ.κ που έχει στηθεί εδώ και καιρό στο ΧΑ.

Ακόμη πιο παράμερα θα μετρήσει η όποια διακύμανση του Γενικού Δείκτη, εάν ο FTSE 20 παραμείνει για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση υψηλότερα της "διπλής κορυφής" των 1.271 μονάδων, εάν το… κρεσέντο της Εθνικής Τράπεζας το ακολουθήσουν σήμερα και άλλες τράπεζες, άλλα βαριά χαρτιά του δείκτη.

Ηδη από το "κλείσιμο" και μετά της Παρασκευής νέα υψηλά μετρούν η Εθνική Τράπεζα στα 22,90 ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς στα 10,70 ευρώ, η Eurobank στα 10,44, η Alpha Bank στα 10,53 ευρώ, ο Fourlis στα 10,71 ευρώ, η Αθηνά, οι Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλοι. Κίνηση, που σε συνδυασμό με τα υψηλά του Γενικού Δείκτη, του 20άρη και του τραπεζικού δείκτη αποτυπώνουν την επιταχυνόμενη ανοδική αντίδραση.

Αυτά έδειχναν μετά το "κλείσιμο" της 21/8 το…ταμπλώ, τα διαγράμματα, οι αριθμοί, τα σενάρια οι προσδοκίες ή οι επιφυλάξεις για το εάν η αγορά μπορεί να συνεχίσει άμεσα υψηλότερα, εάν θα κάνει μία μικρή στάση να "χωνέψει" την βίαιη αντίδραση των τραπεζών ή θα δώσει χώρο σε μία φυσιολογική μικρή υποχώρηση πριν το επόμενο βήμα.

Όμως η σημερινή συνεδρίαση ενδέχεται να είναι λίγο πιο διαφορετική, έτσι θα έπρεπε κατά την ταπεινή εκτίμηση μας, η αγορά έχει λόγους να αισθάνεται "μουδιασμένη" και "ζαλισμένη" μπροστά σε αυτό που συμβαίνει στον τόπο.

Αύγουστος 2007 Ηλεία και όμως αποδείχτηκε πως ξανασκύψαμε και ξεχάσαμε ή μήπως όχι. Αύγουστος 2009 Αττική θα ξαναξεχάσουμε, όπως είχαμε κάνει και το '97, το '93 όπως κάνουμε συνήθως στη λογική του business as usual. Ή μήπως αυτή τη φορά δεν θα είναι έτσι.

Για να δούμε...

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v