Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στο Χρηματιστήριο

Προσεκτικές οι κινήσεις των αγοραστών, μετά τις δύο ανοδικές συνεδριάσεις. Οι τράπεζες βρίσκονται σε ρόλο οδηγού. Κινητικότητα καταγράφεται και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στο Χρηματιστήριο

Με οριακά θετικό πρόσημο στα ευρωπαϊκά, στο «πράσινο» τα futures του S&P 500 στη Νέα Υόρκη και στη Φρανκφούρτη ο DAX διαμορφώνεται στην περιοχή των 15.800 μονάδων.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είναι οι αγοραστές που διατηρούν το συγκριτικό πλεονέκτημα, βραχυπρόθεσμο κεκτημένο των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων, με αποτέλεσμα τη συνέχιση της αντίδρασης προς τις 1.310 μονάδες, ενώ η ροή των εντολών είναι περίπου στα χθεσινά επίπεδα.

Ενθαρρυντική ένδειξη για τους long η υπεραπόδοση των τραπεζικών έναντι των blue chips, καθώς είναι ο κλάδος-κλειδί που κάνει τη διαφορά είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση. Μοχλός σε αυτή τη φάση, από βαρίδι την προηγούμενη, με χρήσιμη την επαναπροσέγγιση της περιοχής των 1.080 μονάδων. Οπως σημειώναμε -από την αρχή της Δευτέρας- για τον ΔΤΡ η τάση αρχίζει να μεταβάλλεται (από short σε long), στην περίπτωση πειστικής επαναφοράς πάνω από τη συγκεκριμένη περιοχή. Αντίστοιχα, για τον ΓΔ, πάνω από το ψυχολογικό και τεχνικό όριο των 1.300 μονάδων.

«Πού κρίνεται αν θα... τριτώσει η άνοδος», ο εύγλωττος τίτλος του προσυνεδριακού σχολίου, τάση που στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης επιβεβαιώνεται μέσω εντολών αγοράς σε Εθνική (6,48), Πειραιώς (3,35), Alpha Bank (1,554), Mytilineos (36,68), με... παραφωνία, για ακόμη μία συνεδρίαση, τον τίτλο του ΟΤΕ. Στα 14,26 ευρώ οι πωλήσεις, με απώλειες 1,38% σε διάστημα μηνός.

Πολύ ψηλά στη σχετική κατάταξη η μετοχή της Medicon -στα 4,20 ευρώ (2,69%)-, με αυξημένες και σήμερα συναλλαγές. Πλούσιο το παρασκήνιο με την εισηγμένη, ο Στέφανος Κοτζαμάνης ρίχνει φως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Επίσης ψηλά η μετοχή της Intracom Holdings -στα 2,275 (4,69%)-, επίσης με αυξημένο τζίρο, μερική κατοχύρωση θέσεων στην Jumbo, μετά το χθεσινό νέο ιστορικό υψηλό στα 29,20 ευρώ. Νωρίτερα στα 28,98 ευρώ, με την προσφορά να απορροφάται μεθοδικά.

Στις 51/22 η σχέση μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο.

Intracom Holdings, Medicon, Elinoil, Intertech κ.α. από τα mid & small caps με θετικό πρόσημο.

Στα 7,2 εκατ. ευρώ, με 1,93 εκατ. με προσυμφωνημένες εντολές. Με ένα μεγάλο πακέτο για 72.430 τμχ. στα 14,30 ευρώ (στις 10:43).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v