Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές έρχονται στο προσκήνιο

Ανοδικό το ξεκίνημα για τον Γενικό Δείκτη. Πρεμιέρα στον Απρίλιο με «κουτσή» εβδομάδα, λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Οι κινήσεις των αγοραστών στα blue chips και τα σενάρια.

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές έρχονται στο προσκήνιο

Πρώτη συνεδρίαση για τον Απρίλιο, με τα βλέμματα στη Νέα Υόρκη.

Η παραπομπή Τραμπ κινδυνεύει να οδηγήσει τις ΗΠΑ σε νέο χάος, προειδοποιεί ο Joshua Chaffin (Financial Times) σε μία συγκυρία που μέρος του χρηματοπιστωτικού συστήματος δοκιμάζεται, η στεγαστική πίστη κλονίζεται και ο πληθωρισμός επιμένει υψηλός. Στις 12 Απριλίου θα ανακοινωθεί ο πληθωρισμός Μαρτίου, με τη μέχρι τώρα πολιτική της Fed αναποτελεσματική.

Από 0,27% χαμηλότερα στις 4.127 μονάδες τα futures του S&P500, μικτές τάσεις στις αγορές της Ασίας και στα ευρωπαϊκά από τις 15.628 μονάδες ο DAX, από τις 7.631 ο FTSE100 και στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τις 1.054,59 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.

Από τις 2.548,89 ο FTSE25, από τις 759,91 ο Δείκτης Τραπεζών, με τους αγοραστές να ενεργούν κυρίως στα blue chips την προηγούμενη εβδομάδα και δευτερευόντως στα τραπεζικά χαρτιά.

Οικονομικά αποτελέσματα 2022 - προβλέψεις για το 2023, διεργασίες και εξελίξεις σε επιχειρηματικό επίπεδο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αν και αρκετοί σημαντικοί διαγωνισμοί, έργα είτε έχουν «παγώσει» είτε έχουν μετατεθεί για μετά τις εκλογές.

Συνεκτιμάται η πολιτική παράμετρος από τους επενδυτές, σε σημαντικό βαθμό από τους ξένους, γεγονός που αποτυπώνεται στη μείωση της αξίας συναλλαγών (κατά 25% σε διάστημα εβδομάδας) και την επικέντρωσή τους σε λίγες συγκεκριμένες μετοχές/εισηγμένες -κυρίες επιλογές τους διαχρονικά. Mytilineos, Motor Oil, Jumbo, αλλά και ElvalHalcor, AEGEAN, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΤΙΤΑΝ, Viohalco ήταν από τις κύριες την προηγούμενη - τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου. Κυρίως σε αυτές η προσοχή της αγοράς για το αν θα έχουν συνέχεια οι εισροές των προηγούμενων πέντε συνεδριάσεων στον κύκλο των τεσσάρων αυτής της εβδομάδας. Θυμίζοντας πως την Παρασκευή το ΧΑ αργεί λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Συνεδριάσεις ανακοίνωσης μεγεθών 2022, με την BriQ Properties σήμερα (και μέρισμα), Quest και Ανδρομέδα αύριο, ΟΛΘ και Alumil την Τετάρτη, Premia και Intercontinental.

Την Παρασκευή η τακτική γενική συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδος, η ανάγνωση της Έκθεσης του Διοικητή και οι εκτιμήσεις για τα βασικά μάκρο του 2023.

Νηνεμία στις ευρωπαϊκές αγορές, την Τετάρτη η γ.σ. της UBS με θέμα τη συγχώνευση/απορρόφηση της Credit Suisse.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v