Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Στα όρια των 860 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

Θετικά πρόσημα για την πλειονότητα των μετοχών στην εγχώρια αγορά, με πονταρίσματα σε τράπεζες και blue chips. Ξεχωρίζουν ανοδικά ΔΕΗ και Mytilineos, βοήθειες και από Coca Cola. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν από τα small - mid caps.

Χρηματιστήριο: Στα όρια των 860 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

Με θετικό βήμα ξεκίνησε η εβδομάδα στα ευρωπαϊκά, παρά τις αναταράξεις νωρίτερα στις αγορές της Ασίας.
Η προσοχή των επενδυτών σε οικονομικούς δείκτες (μεταποίηση), ενεργειακό - επιτοκιακό και στις εξελίξεις στο Λονδίνο σε αναμονή και της συνεδρίασης της ΕΚΤ την Πέμπτη.

Μεστή η εβδομάδα σε Ευρώπη και Wall Street, στον ρυθμό οικονομικών μεγεθών τρίτου τριμήνου, με ενθαρρυντική εξέλιξη τη διψήφια υποχώρηση των τιμών φυσικού αερίου λόγω καλοκαιρίας στη Γηραιά Ήπειρο.

Με τα futures στη Νέα Υόρκη από οριακά υψηλότερες τιμές, στη Φρανκφούρτη ο DAX διαμορφώνεται στις 12.772, αν και αρχικά αντέδρασε έως τις 12.929 μονάδες. Με απώλειες 0,34% ο FTSE100 στο Λονδίνο αλλά με αποκλιμάκωση στην απόδοση του 10ετούς στο 3,86%, με άμεση ανταπόκριση στα ευρωπαϊκά. Ενδεικτική η διολίσθηση του ελληνικού στο 4,976% από 5,049% πριν από μιάμιση ώρα.

Με μικρό προβάδισμα για τους long -από την προσυνεδρίαση- οι πρώτες εντολές πέρασαν από τις 857,46 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη.

Από τις 2.073,98 για τον FTSE25 και από τις 584,04 για τον Δείκτη Τραπεζών, με το ενδιαφέρον από την αρχή κιόλας στο ενεργειακό μέρος του ταμπλό. Σε Mytilineos, ΔΕΗ η κύρια εστίαση των αγοραστών, σε τιμές έως 2,01% στα 16,73 ευρώ για την πρώτη και έως 1,68% στα 6,07 ευρώ για τη δεύτερη.

Επαναφορά σε τιμές Αυγούστου για τη μετοχή της Επιχείρησης, στα υψηλά Ιουνίου ο τίτλος της Mytilineos, επιβεβαιώνοντας τη long τάση αμφότερων, σε μία κομβική συγκυρία.

Σε Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς οι εντολές αγοράς, με περιορισμένης έκτασης πωλήσεις στη Eurobank.

ΟΠΑΠ, Cenergy Holdings, Premia, Motor Oil, AEGEAN, Quest κ.α. από τα επιλεγμένα blue chips και mid caps με ρυθμό που συντηρεί την ανοδική τάση.

Σε διάστημα εβδομάδας αλλά και των τριών συνεχόμενα εβδομάδων με θετικό πρόσημο οι traders δίνουν τόνο/νεύρο στα πρώτα 30' της συνεδρίασης.

Στις 56/11 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με ενθαρρυντική ένδειξη τη συντήρηση των προϋποθέσεων μόχλευσης στη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία.

Mevaco σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων, όπως επίσης η ΕΚΤΕΡ, με θετικό πρόσημο Ικτίνος, Unibios/ΒΙΟΣΩΛ, Revoil κ.α., με 94 μετοχές χωρίς μεταβολή.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v